Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

"Δεσποινίδες ετών... 50"

  Εκλεψαν καρδιές στο 1ο Ιστορικό Ράλλυ Κλασσικών Οχημάτων "Όλυμπος"                                                                                                                                                                                                                           Τις καρδιές χιλιάδων φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης έκλεψαν δεκάδες ανήσυχες ¨... «δεσποινίδες, ετών 50» απ' όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στο 1ο Ιστορικό Ράλλυ Κλασσικών Οχημάτων «Όλυμπος» (Regularity)-1st Olympus Classic Rally -LEKOV Regularity Event), που διοργανώθηκε στην Ελασσόνα και τον Όλυμπο, το περασμένο Σαββατοκύριακο.   
Μοναδικές εικόνες από το μυθικό βουνό ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, συγκινώντας τα εκατομμύρια φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης, που έχουν ως όνειρο ζωής την ανάβασή τους στον Όλυμπο, που κρύβει μοναδικές συγκινήσεις για τους λάτρεις της φύσης.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συνεργάστηκε, για μια ακόμα φορά, με τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ) και το Σύλλογο Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος (ΣΙΑΒΕ ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη στήριξη- μεταξύ άλλων- του Δήμου Ελασσόνας και διοργάνωσαν τον ξεχωριστό αυτό αγώνα.
Εκατοντάδες φίλοι του κλασσικού οχήματος, οδηγοί και επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από τις ξεναγήσεις και τη φιλοξενία των τοπικών φορέων της Ελασσόνας και του νομού Λάρισας, που περιλαμβάνουν όχι μόνο τη γνωριμία με τον Όλυμπο, με την ιστορία και τις αρχαιότητες της περιοχής (Περραιβική Τριπολίτιδα, Βυζαντινά Μνημεία), αλλά και με τα θαυμάσια τοπικά μοναδικά προϊόντα της επαρχίας Ελασσόνας, όπως είναι τα κτηνοτροφικά (αρνάκι -κατσικάκι Ελασσόνας, φέτα Ελασσόνας κ.ά.) και γεωργικά προϊόντα (βιολογικά κρασιά κ.ά. ), τα περίφημα πούρα Domenico και πολλά άλλα.
Η περιοχή του θεσσαλικού Ολύμπου αποτελεί αγαπημένο τόπο προορισμού των φίλων της φύσης και του Ολύμπου, αφού η ανάβαση από τη νοτιοδυτική του πλευρά (Ελασσόνα) κρύβει μοναδικές ομορφιές και σπάνιες συγκινήσεις, για τους αθλητές βουνού και ορειβάτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικας), από τη νοτιοδυτική πλευρά (Θεσσαλία) απέχει μόνο 1,5 ώρα ορειβασίας, που οι έμπειροι ορειβάτες των αξιόλογων τοπικών ορειβατικών Συλλόγων, αναλαμβάνουν να κάνουν με ευχαρίστηση.
Ένα Δίκτυο για όλoυς τους Ελασσονίτες
Το Δίκτυο (Ομοσπονδία) Συλλόγων Δήμου Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ιδρύθηκε στην Ελασσόνα, το Μάιο του 2007, με πρωτοβουλία 54 συλλόγων και αποδήμων της πρώην Επαρχίας Ελασσόνας, ως δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση.
Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και σήμερα (70 Σύλλογοι) και η φιλοδοξία του Δικτύου είναι να «αγκαλιάσει» όλους, ανεξαίρετα, τους πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς επιστημονικούς, αθλητικούς φορείς συμπατριωτών από την πρώην επαρχία Ελασσόνα και όλο τον κόσμο.
Με αφορμή την παραπάνω εκδήλωση, ο πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», οικονομολόγος Κων. Σκριάπας, τονίζει στο ΑΜΠΕ ότι πίστη όλων μας ήταν και είναι ότι το Δίκτυο συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική πρόοδο και την ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς της περιοχής.
Ένας από τους βασικούς στόχους του δε, είναι να φέρει πιο κοντά στην πατρίδα, όλους τους απόδημους της Επαρχίας, που ζουν σε όλη την υφήλιο, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο.
Το Δίκτυο, το οποίο θεωρείται και Πρότυπο Καλής Πρακτικής, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής Ελασσόνας, ενώ η δράση του απλώνεται και στο εξωτερικό.
Εκπρόσωποί του ταξίδεψαν δύο φορές στις Βρυξέλλες, μέσα στο 2011, για θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και θέματα κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, ενώ διαθέτει κι ένα ευρύ δίκτυο επιστημονικών συνεργατών, στο οποίο μετέχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, εγνωσμένου κύρους και προσφοράς, εντός κι εκτός Ελλάδας