Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Στης νύχτας τα καμώματα... Με «μαύρη κωμωδία» απαντά ο δήμαρχος Κορίνθου

Όταν ο δήμαρχος της πόλης,της Κορίνθου,πρόσωπο κατ' εξοχήν πολιτικό, επικεντρώνεται  στην ...ανεπαρκή στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, υπερθεματίζοντας στην πολιτική της κυβέρνησης,που εδώ και σχεδόν ένα μήνα επιδίδεται σε επιχειρήσεις απανθρωπιάς σε βάρος μεταναστών...

Και αποφεύγει,επιμελώς,να ταυτοποιεί πολιτικά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων,στρουθοκαμηλίζοντας μπρος στον επερχόμενο εξαναγκασμό των μεταναστών,σε καταναγκαστική εργασία,με την ιδιότητα του «λαθρομετανάστη»...


Τότε επιχειρεί με λογοτεχνία τρόμου να κάνει «πολιτική»,βγάζοντας «άσφαιρα» δελτία τύπου,λαϊκής κατανάλωσης,που στοχεύουν στο να ενισχύσουν το έντεχνα καλλιεργούμενο φοβικό σύνδρομο στους πολίτες της πόλης...

Δίδοντας παράλληλα άλλοθι στην επιθετικότητα  και την δίκη προθέσεων γνωστών κύκλων ...
                                                     
                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κόρινθος 18/09/2012

Μας προκαλεί κατάπληξη ότι δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό τύπο άρθρα που αναφέρονται στην μετεγκατάσταση των Ρομά από την Αθήνα στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Εξίσου όμως κατάπληξη μας προκαλεί το γεγονός ότι η Πολιτεία και ο αρμόδιος Υπουργός σχεδιάζουν-προφανώς πάλι βράδυ- τέτοια ρύθμιση για εμάς χωρίς εμάς.

Της νύχτας τα καμώματα…..


Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να συναντηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό και να βρει μια λύση σε θέματα που αφορούν την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στην Κόρινθο, εισέπραξε την παντελή αδιαφορία της Πολιτείας.


Τώρα, συνεχίζοντας την απαράδεκτη στάση της η Πολιτεία σχεδιάζει επιπλέον την μετεγκατάσταση των Ρομά από την Αττική στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορινθίων, αγνοώντας ότι :
-Στο Δήμο μας ηδη είναι εγκαταστημένοι εδώ και χρόνια μεγάλος αριθμός Ρομά στην περιοχή των Εξαμιλίων , ο οποίος πολλαπλασιάστηκε στον αριθμό του με την μετακίνηση επιπλέον ομάδων.


-Ο υπάρχων ηδη αριθμός των Ρομά επιδίδεται καθημερινά σε κλοπές και άλλες αξιόποινες πράξεις πολλές εκ των οποίων δεν επιλύονται λόγω της μη επαρκούς στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων.


- Επιπλέον επιδίδονται σε κλοπές περιουσιακών στοιχείων και υλικών των συμπολιτών μας, της δημοτικής Αρχής και άλλων δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων και οργανισμών.


-Όταν οι συγκεκριμένοι Ρομά αδυνατούν να προβούν σε κλοπές, καταφεύγουν σε φθορές των περιουσιακών στοιχείων είτε των κατοίκων είτε της Δημοτικής περιουσίας,όπως το Θέατρο Εξαμιλίων.


- Στους ήδη υπάρχοντες θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την είσοδο νέων αλλοδαπών Ρομά, προερχόμενοι κυρίως από γείτονες χώρες , όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η FYROM και οι οποίοι αποκλειστικά ασχολούνται με την κλοπή της δημόσιας , ιδιωτικής και δημοτικής περιουσίας. Οι κλοπές αυτές έχουν αποδειχτεί ότι πολλές φορές είναι μοιραίες και επικίνδυνες για τους πολίτες, αφού τα κλοπιμαία υλικά είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και οργανισμών καθώς και για τη μετακίνηση των πολιτών με μέσα όπως είναι ο ΟΣΕ.


Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου καταγγέλλει τις αρμόδιες Αρχές για πλήρη αδιαφορία ζητημάτων που άπτονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα της.

Παρά τις εκκλήσεις του Δήμου Κορινθίων προς τις εισαγγελικές Αρχές να επιληφθούν του θέματος της εγκληματικότητας, της κλοπής και της φθοράς που προκαλούν οι παράνομοι μετανάστες και οι Ρομά, έως τώρα έχει γίνει αποδέκτης της πλήρους αδιαφορίας και άρνησης των υπευθύνων.


Ότι πρόβλημα δεν μπορεί να επιλύσει η Πολιτεία, το περιφέρει και το μεταφέρει σε άλλους Νομούς και Δήμους,όπως είναι ο Δήμος Κορινθίων.
Φαίνεται ότι ο δημοκρατικός διάλογος τους ενοχλεί, αφού μαθημένοι τόσα χρόνια στον μονόλογο της πολιτικής τους σταδιοδρομίας αδιαφορούν για τα προβλήματα της καθημερινότητας και του πολίτη


Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου τονίζει ότι η διαφαινόμενη ρύθμιση για την εγκατάσταση των Ρομά από την Αττική στην Κόρινθο, δεν πρόκειται να την δεχτεί γιατί η Κόρινθος δεν μπορεί να αντέξει χωρίς προγραμματισμό και διαβούλευση με τους πολίτες, να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο του Νομού Αττικής.