Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προ-ειδοποίηση ΟΕΣΠ:...«θα γίνει του Βιετνάμ»,στην Τρίπολη από τον Τατούλη!...

 Η παθητική και ενδεχομένως διαπλεκόμενη στάση,των διοικήσεων,των εμπορικών συλλόγων της Κορίνθου και του Κιάτου,άλλα και του εμπορικού επιμελητηρίου Κορινθίας,στο θέμα της δημιουργίας Mall (βλέπε εδώ),στην Κόρινθο,έχει καταγράφει.

Όλοι την ξέρουν και περισσότερο οι έμποροι της ευρύτερης περιοχής,που έχουν κάθε βάσιμο λόγο να βλέπουν πλέον με δυσπιστία,την κάθε επόμενη κίνησή τους. 
Χθες Δευτέρα 26 Νοέμβρη έπαιξε σε όλα σχεδόν τα τοπικά ΜΜΕ,ως είδηση:
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6:00μμ στο χώρο του Επιμελητηρίου, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα: «Δημιουργία Εμπορικού Κέντρου (Μall) στο χώρο της πρώην Σωληνουργείας Κορίνθου».
Στην ημερίδα έχουν καλεστεί να παραστούν αντιπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων από Κορινθία, Αρκαδία,Αργολίδα, Καλαμάτα, Ηλεία και Πάτρα, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου των αντίστοιχων περιοχών , Δήμαρχοι, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας,καθώς και συνάδελφοι καταστηματάρχες της αγοράς της Κορίνθου».

Από την συνήθη πρακτική των δημοσιεύσεων,η κοινοποίηση και προφανώς η απόφαση επιλογής της μέρας,θα πρέπει να έγινε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.
Μέχρι εδώ τίποτα μη φυσιολογικό,αν δεν είχαμε δει και την παρακάτω δημοσίευση,του πολυπροέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου (διαβάστε εδώ)... Όπου προ-ειδοποιούνται οι ίδιοι προσκαλεσμένοι,ότι...«θα γίνει του Βιετνάμ»,στην Τρίπολη από τον Τατούλη!...
Αυτή η πρόσκληση συντάχθηκε την Τρίτη 20 Νοέμβρη και προφανώς ενημερώθηκε η διοίκηση του Εμπορικού  Συλλόγου Κορίνθου,προτού αποφασίσει να διοργανώσει,παρακινδυνεύοντας πιθανή αποτυχία,την δική της ημερίδα...
Εκτός εάν η πρόσκληση της περιφέρειας εντάσσεται στα πλαίσια πρόβας τζενεράλε,με οδηγίες προς ναυτιλομένους...
Από τον Τατούλη,που ενδεχομένως  να έστησε και...την  Κορινθιακή ημερίδα!
                            Ες αύριον τα σπουδαία . . . Ίδωμεν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο Θροφαρί «Ή του Χριστού μάρτυς Μαρίνα»

Από σήμερα στις 7:00  το απόγευμα και για είκοσι τέσσερις ώρες,το Θροφαρί,το χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 680 μέτρων ανατολικά του Κιάτου... βάζει τα καλά του, για τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας.
Ο εορτασμός γίνεται στη γραφική εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.
*Η μεγαλομάρτυς Μαρίνα γεννήθηκε λίγο μετά τα μέσα του 3ου μ.Χ. αιώνα, στα σκοτεινά χρόνια των διωγμών, στην Αντιόχεια της Πισιδίας. Και μαρτύρησε επί Αυγούστου Κλαυδίου Β' του Γοτθικού (268-270) το έτος 270 μ.Χ, 17 Ιουλίου.
Η καμαροσκέπαστη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, με τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αγιογραφήσεις,  βρίσκεται ανάμεσα από τεράστια πλατάνια καθώς είναι χτισμένη  (περίπου το 1870 ) πάνω απο μια πηγή που αναβλύζει και σήμερα τρεχούμενο νερο!
Οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν πως το εκκλησάκι είναι θαυματουργό και έχουν να σου εξιστορήσουν πάρα πολλά θαύματα...
Ίσως και αυτός να είναι ο επιπλέον λόγος που τα τελευταία χρόνια,το εκκλησάκι δέχεται την επίσκεψη πολλών πιστών ,ειδικά την ήμερα που γιορτάζει...
Μετά την …