Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Χουσελάς:Δεν απεμπολώ το δικαίωμα του δήμου να διαχειριστεί τα σκουπίδια!

Δημοτικό συμβούλιο χθες στο Κιάτο με κυρίαρχο και άκρως πολιτικό θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων και το κατά πόσο ο δήμος και η δημοτική αρχή έχει το καθολικό δικαίωμα να αποφασίζει,αν μπορεί με διαδημοτικές  συμπράξεις  ή μόνη της να υλοποιεί επιστημονικά αποδεκτές εφαρμογές - με σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα.
Για αυτό το σκοπό,υιοθετώντας το παραπάνω καθολικό δικαίωμα ως  προαπαιτούμενο,συστήθηκε επιτροπή του δήμου (διαβάστε εδώ) που κατέθεσε πρόταση διαχείρισης αναδεικνύοντας λύσεις και εφαρμογές σε τοπικό ή διαδημοτικό επίπεδο.

Εξ αρχής βεβαίως αι βουλαί Τατούλη δεν ήσαν άγνωστες:«Από τη στιγμή που οι χώροι θα είναι έτοιμοι για τοποθέτηση δεματοποιητών η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέτει στη διάθεση των Δημοτικών Αρχών όποια υποδομή απαιτείται, με δικά της έξοδα, για την κατά το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη προσωρινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων»
Επίσης γνώστες ήσαν οι θέσεις της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου «Υπάρχει σύγχυση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ένα διαγωνισμό για τη μόνιμη λύση και μόλις προ ημερών - 13 Μάρτη - ανέλαβε την οργάνωση της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων»

Γνωστό είναι επίσης ότι η Γερμανία έχει βάλει στο στόχαστρό της, μεταξύ άλλων, τους ΟΤΑ και συγκεκριμένα τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο διετής βομβαρδισμός ενημέρωσης σχετικά με τις «σύγχρονες τεχνολογίες καύσης απορριμμάτων» που αναπτύσσουν γερμανικές εταιρείες, δεν έπεισαν. Έτσι, η κ. Μέρκελ αποφάσισε να εγκαταστήσει ως μόνιμο παρατηρητή των ελληνικών ΟΤΑ, τον Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.
Ο εν λόγω κύριος δε δυσκολεύτηκε καθόλου να βρει συμμάχους στα δημαρχιακά μέγαρα ανά την Ελλάδα και να δημιουργήσει μία άτυπη αλλά πολύ δραστήρια «ελληνογερμανική συμμαχία» μεταξύ τοπικών αρχόντων και επιχειρηματιών που εκπροσωπούν γερμανικές επιχειρήσεις.
Οι συνεχείς συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο κ. Φούχτελ με καλεσμένους δημάρχους απ’ όλη την Ελλάδα (μάλιστα στην συνάντηση της Θεσσαλονίκης πήγε και αντιδήμαρχος του δήμου μας - διαβάστε εδώ),πάντα στέφονται με επιτυχία για τους γερμανούς επιχειρηματίες οι οποίοι ανακαλύπτουν το Ελ Ντοράντο τους.
Ο δήμαρχος Spyros

Εμείς όμως,εδώ στο Κιάτο,έχουμε δήμαρχο - αρχηγό βαρβάτο!...Δεν μασάμε από κάτι τέτοιους νταβατζήδες - είτε από τους άλλους,καθότι μας καθησύχασε και ο  Spyros στην διαβούλευση της Δευτέρας - λέγοντας για τον Πέτρο τον Α' Περιφερειάρχη: «Ας' τον να διατείνεται...» τουτέστιν μεθερμηνευόμενο: Άσ' τον να κουρεύεται!
Έλα όμως που ο  Spyros το ξανασκέφτηκε και αναλογιζόμενος «ως πότε τούτη η άμυνα και ως που θα με βγάλει... » αποφάσισε (ψυχανεμιζόμενος τι τον περιμένει) από δω και πέρα - μέχρι τις εκλογές,να είναι ωσεί παρών στα τεκταινόμενα...
Έτσι έκανε και χθες το βράδυ - παίζοντας μεσ' το σκοτάδι...με το κινητό του και ακούγοντας στο  γουώκμαν το  «Πότε Βούδας,πότε Κούδας,πότε Σπύρος»  σε στίχους Τάσου Λεονάρδου και σόλο σονάτα  από τον Χάρη Βυτυνιώτη! Εμπνευσμένη από το έργο "Οπου φτωχός και οι ΜΚΌνοι  του"

*Ενδεχομένως ο γενειοφόρος σοφός της περιφέρειας,να έστειλε στο Spyros με  Άγγελο...κάποιο μπουγιουρντί - διαμηνύοντάς του: «Κάνε μόκο στον Τατούλη,μη σε στείλω εγώ στο Σούλι...και ακόμα παραπάνω»!

Το σίγουρο είναι πως ο Σπύρος πέρασε από την θεωρεία στην πράξη,σε ότι τον αφορά η ρήση του Λένιν «Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας.»
Με τούτα και με κείνα… τα γεια σου Σπύρο...« κουκιά » σπέρνω,με "πράσσειν άλογα" ,στο Κιάτο,κατάφερε ο president Τάσος με λοβιτούρες καπάτσας μοδίστρας - που έχει φάει τον κοπτοράπτη με το κουτάλι,από τα χρόνια του βαθέως ΠΑΣΟΚ...να μεταλλάξει την στόχευση της εισηγητικής πρότασης Χουσελά ( για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) και να βάλει σε ψηφοφορία  άλλη...πάτσγουορκ -  πρόταση που τελικά πέρασε!
Ίσως λόγω του προχωρημένου της ώρας έπιασε στον ύπνο τους καταπονημένους και πιθανότατα αδαείς συμβούλους της πλειοψηφίας που ήσαν παρόντες...
-Εκτός από τον εισηγητή (Χουσελά) που λέγοντας  «Δεν απεμπολώ το δικαίωμα του δήμου να διαχειριστεί τα σκουπίδια.» δεν ψήφισε την πρόταση,που κατά τον Λεονάρδο ήτανε η δική του! 
                      Με αυτή τη φράση ο Βαγγέλης ο Χουσελάς τα είπε όλα!!
Σε απόλυτα πολιτική βάση. Δείχνοντας πως εκτός από πολιτική σκέψη -που σίγουρα διαθέτει - έχει και τσαγανό...και δεν πατάει πεπονόφλουδες από το μποστάνι του Τάσου!

Η απόφαση πλέον της δημοτικής αρχής μιλάει  για:
1.Αύξηση της ανακύκλωσης με αναβάθμιση της παιδείας των πολιτών - τοις μετρητοίς - εν τη παλάμη της  Ηράκλειας Αναπτυξιακής Σύμπραξης (εδω) που κατά τον Χάρη διαθέτει κοντέινερ για προσωρινή αποθήκευση και κάνει και τη μεταφορά και την ανακύκλωση και ότι άλλο γουστάρουμε...και δημιουργεί και προϋποθέσεις για ανακυκλώσιμους εργαζόμενους με την πρόσληψη ή “ενοικίαση” ανέργων,με μεσολαβητές τις συν - εταίρες ΜΚΟ που μετατρέπονται σε γραφεία ενοικίασης ευπαθών ομάδων,τσεπώνοντας εκτός των άλλων...για τη μεσολάβηση τους ποσό που αντιστοιχεί στο 5% της μισθολογικής εισφοράς.

2.Τα υπόλοιπα θα δεματοποιούνται και θα παρκάρονται,ενδεχομένως μαζί με άλλα εισαγόμενα...μπορεί και στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου.
Έως ότου η περιφέρεια τελειώσει τον ανταγωνιστικό διάλογο με τους Archirodon Group- Intrakat - Envitec,την κοινοπραξία Μεσόγειος ΑΕ-J&P ABAΞ ΑΕ, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, την Novaera Hellas (όμιλος Κοπελούζου) και την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις-ΗΛΕΚΤΩΡ (όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ) και ένας από αυτούς ή μια νέα σύμπραξη ανάμεσά τους χρηματοδοτηθεί για να μας απαλλάξει από τα άλλα «σκουπιδια»...
Πληρώνοντας και μεις το κάτι τι...ακόμη παραπάνω,που αυτοί  βεβαίως θα μας επιβάλουν...
Και που ξέρεις;...Πάλι ο Spyros ή ο Χάρης μπορεί να το εισπράττουν!

**Ο Σπανός αποκλείεται...Αυτόν ο Τατούλης τον έχει για το «βρώμικο παιχνίδι»...στο κέντρο !