Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Παιχνίδια μέσω του Time με τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας

Κάθε όριο έχει ξεπεράσει ο ξένος τύπος αναφερόμενος στην Ελλάδα τον καιρό της κρίσης, καθώς το φως της δημοσιότητας έχει δει ένα άρθρο στο οποίο αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σωθούν οι ελληνικές αρχαιότητες... 
Στο τελευταίο τεύχος το περιοδικό Time ουσιαστικά προτείνει την ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων,ενώ δεν παραλείπει να .φιλοξενήσει δηλώσεις του Αμερικάνου αρχαιολόγου Στέφανου Μίλλερ ,που μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Αρχαία Νεμέα και την California...όπου μάλλον κάτι καλό για τους ιδιώτες επενδυτές ετοιμάζει!
Προς το παρών ο Στέφανος Μίλερ δηλώνει,στο αμερικάνικο περιοδικό, εκνευρισμένος από την έλλειψη ξενοδοχείων και εστιατορίων  στη Νεμέα....«Το υπουργείο Πολιτισμού κάνει μερικά πράγματα πολύ καλά: ξέρει να συζητά, είναι πολύ καλοί στη δημιουργία εκθέσεων, αλλά είναι χάλια σαν επιχειρηματίες», λέει ο Στέφανος Μίλλερ.
Στη συνέχεια, το Time κάνει αναφορά στη λύση την οποία προτείνει ο Αμερικανός αρχαιολόγος με μια λεπτομερή πρόταση του προς την κυβέρνηση στα τέλη του έτους. Ο Στέφανος Μίλλερ προτείνει να επιτραπεί σε ιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν την ανάπτυξη, την προώθηση και την φύλαξη μερικών υποβαθμισμένων αρχαιολογικών χώρων, με αντάλλαγμα ένα μερίδιο του κέρδους που θα προκύψει από την τουριστική κίνηση. 
Το Time σχολιάζει την πρόταση αυτή γράφοντας:
«Η πρόταση μπορεί να μην φαίνεται τόσο ριζοσπαστική, δεδομένου ότι στην Ιταλία έχει επιτραπεί σε εταιρεία μόδας να σπονσοράρει το Κολοσσαίο. Η Βρετανία ιδιωτικοποιεί ορισμένες υπηρεσίες σε μερικά μουσεία και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες νοικιάζουν στις ώρες εκτός λειτουργία αρκετά ιστορικά κτίρια, την ίδια στιγμή που οι προϋπολογισμοί μειώνονται. Ωστόσο, οποιαδήποτε πρόταση απειλεί να αφήσει τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας να φύγει από χέρια του κράτους, φέρνει αναστάτωση στο βαθιά ριζωμένο εθνικιστικό συναίσθημα μιας χώρας σημαδεμένης από επανειλημμένες λεηλασίες από ξένα κράτη.
Μέσα στην οικονομική κρίση, ωστόσο, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στους τεράστιους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ελλάδας δεν συνιστά πολιτικό ταμπού, όπως ίσχυε κάποτε».
Το βάθος της κρίσης, άλλωστε, σημαίνει ότι η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στους θησαυρούς της Ελλάδα δεν είναι το πολιτικό ταμπού που ήταν κάποτε, επισημαίνει το γνωστό περιοδικό...
Εμείς το Σάββατο, 19 Οκτώβρη  2013,στην ανάρτηση "Τι παίζει πίσω από την υπόθεση των φυλάκων στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Νεμέας" που έγινε με αφορμή το σχέδιό του Στέφανου Μίλλερ για πιλοτική ιδιωτικοποίηση ορισμένων αρχαιολογικών περιοχών ή μουσείων,είχαμε γράψει:
Επειδή οι μέρες είναι πονηρές και πολλοί "φιλέλληνες" ψάχνουν για "αμερικανάκια"... καλό είναι αυτά τα πράγματα να ξεκαθαρίζονται απολύτως...
Καλώντας ουσιαστικά τον δήμαρχο της πόλης,Βαγγέλη Ανδριανακο  να πάρει θέση, αν συμφωνεί με τον Στέφανο Μίλερ που προκρίνει ως αντίδοτο στην απαξίωση και υποβάθμιση του Πολιτισμού -  την ιδιωτικοποίηση  του αρχαιολογικού χώρου της  Αρχαίας Νεμέας!
Ο Ανδριανακος όμως κατά πως φαίνεται ...δεν  το 'χει σε τίποτα  να στρώσει χαλί  στα  "μπουμπούκια"  του επιχειρείν! 
Ίσως γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ξαναβγεί δήμαρχος  "μουλωχτά" ,γιαυτό δεν θέλει να "σπάσει αυγά" ακόμα και αν πρόκειται για "χρυσαυγόπουλα"!
Πόσο μάλλον να παει κόντρα στον Στέφανο Μίλερ,τον Παπαλεξόπουλο των τσιμέντων ΤΙΤΑΝ,αλλά και στον Δήμα junior και στον αδελφό του Άδωνι...
Οι  εργαζόμενοι στο  υπουργείο πολιτισμού (με δελτίο τύπου - εδώ) ήδη τοποθετήθηκαν απέναντι στις απόψεις του κ. Στέφανου Μίλλερ ,λέγοντάς του:"Η σχέση των Ελλήνων, κ. Μίλερ, με τα παγκόσμια Μνημεία του Ελληνικού Πολιτισμού δεν είναι απλά οικονομικό μέγεθος είναι η σχέση του Ανταίου με τη Γη. Είναι η ρήση του Μακρυγιάννη: «..Γι’ αυτά πολεμήσαμε» που μας ακολουθεί, φανερώνοντας τη διαρκή σχέση που έχουμε οι Έλληνες με τα Αρχαία Μνημεία της πατρίδας μας.