Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ο πάντα επίκαιρος Μπέρτολντ Μπρέχτ...

Η παρέλαση του Παλιού Καινούργιου

Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει,
μα ερχόταν σα Νέο.
Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί
Βρομούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει.
Η πέτρα που πέρασε κατρακυλώντας ήταν η νεότερη εφεύρεση
Και τα ουρλιαχτά από τους γορίλες που βαράγανε τα στήθια τους
Συνθέτανε την πιο μοντέρνα μουσική.


Παντού μπορούσες να δεις τάφους ανοιχτούς που χάσκανε άδειοι καθώς
το Νέο πλησίαζε την πρωτεύουσα.
Ολόγυρα στέκανε όσοι εμπνέονταν από τον τρόμο, κραυγάζοντας:
Φτάνει Το Νέο, το Ολοκαίνουργιο, χαιρετήστε το Νέο,
γίνεται και εσείς νέοι σαν και εμάς!
Κι αυτοί που ακούγανε, τίποτα άλλο δεν ακούγανε από τις κραυγές τους,
Μα αυτοί που βλέπανε, βλέπανε αυτά που δεν φωνάζονταν.
Έτσι το Παλιό έκανε την εμφάνισή του σε Νέο μασκαρεμένο,
Και έφερε αλυσοδεμένο μαζί του το Νέο να το παρουσιάσει σαν Παλιό.
Το νέο βάδιζε αλυσοδεμένο και ντυμένο με κουρέλια.
Αποκαλύπτονταν τα θεσπέσια μέλη του.
Κι η πομπή συνέχιζε να προχωράει μες τη νύχτα,
μα αυτό που πήρανε για χάραμα ήταν το φως απ’ τις φωτιές στον ουρανό.
Και η κραυγή: Φτάνει Το Νέο, το Ολοκαίνουργιο, χαιρετήστε το Νέο,
γίνεται και εσείς νέοι σαν και εμάς!
Πιο εύκολα θα ακουγότανε, αν όλα δεν είχανε πνιγεί μες τις ομοβροντίες των όπλων...


Μπέρτολτ Μπρεχτ, 1938 Από τη συλλογή "Ποιήματα του Σβέντμποργκ"

Μικροπολιτικό «τζιχάντ» ή πολιτική ασχετοσύνη κρύβει ο διαδικτυακός πόλεμος κατά του Χρήστου Ζαχαριά !

Σεβόμενοι τις απαιτήσεις της πλουραλιστικής ανεκτικότητας η πάγια θέση μας είναι να φιλοξενούμε  όλα τα ενυπόγραφα σχόλια των αναγνωστών του kavos news,αρκεί αυτά να μην εμπεριέχουν υβριστικό ή συκοφαντικό περιεχόμενο.Αυτονόητο όμως πρέπει να θεωρείται και το δικαίωμά μας να απαντάμε  σε  όσους - κατά την γνώμη μας - κάνουν εσφαλμένη χρήση της ανωνυμίας,όσο και αν θεωρούν το δικαίωμα του σχολιασμού ως απόλυτο και ως μη επιδεχόμενο κριτικής...
 Στις 23 Δεκέμβρη (διαβάστε ΕΔΏ) ο φερόμενος ως "Σικυώνιος" αναγνώστης σχολίασε την ανάρτηση στο  kavos news με τίτλο :Ο Χρήστος Ζαχαριάς ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ως γενικός γραμματέας στο Δήμο Σικυωνίων .
Δεν θα κάναμε καμία επιπλέον αναφορά στον παραπάνω "σχολιασμό" αν δεν διαπιστώναμε ότι στις   "μικροπολιτική κονσέρβα" εν είδει  σχόλιου είχε τοποθετηθεί στο "ράφι" της και δυο μέρες μετά ( είχε αναπαραχθεί - φασόν  από τον γνωστό μπλόγκερ που «καλιγώνει τον ψύλλο» όταν ακούει το όνομα Χρήστος Ζαχαριάς... για την απόλυτα δημόσιο - γραφική ενημέρωση των ακροατών του !!
Είναι προφανές ότι ο kavos news ΔΕΝ είναι μπακάλικο κανενός...
Το αν ο "Σικυώνιος" αναγνώστης αποφάσισε αντί για κάλαντα...να ξεκινήσει διαδικτυακό πόλεμο κατά του Χρήστου Ζαχαριά,προφανώς είναι δικό του θέμα να υποδεχθεί  έτσι τους καλικάτζαρους που ως γνωστόν βγαίνουν από τη γη για να πειράξουν τους ανθρώπους και να τους ανακατέψουν τα σπίτια, διότι είναι άτακτοι και τους αρέσουν τα παιχνίδια... με τις "μπαλκονάτες"  προεκλογικές αναφορές ,από τότε που οι Σταματόπουλος & Ζαχαριάς διεκδικούσαν την πρώτη τους δημαρχιακή θητεία στο Δήμο Σικυωνίων !!
Οφείλουμε βεβαίως να υπογραμμίσουμε ότι ο ανώνυμος "Σικυώνιος" αναγνώστης δεν διαφωνεί πολιτικά  με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τους γενικούς γραμματείς των δήμων,αλλά διαφωνεί με την προσωπική απόφαση του Σταματόπουλου να επιλέξει για άμεσο συνεργάτη του τον Χρήστο Ζαχαριά...γιατί όπως λέει  " η λαϊκή ετυμηγορία απεφάνθη και έστειλε τον κ. Ζαχαριά εκτός Δήμου. " 
Τώρα το ότι ο Χρήστος Ζαχαριάς αποφάσισε συνειδητά να μην είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου,αυτό ενδεχομένως να είναι εκτός διδακτέας ύλης για τον φερόμενο ως "Σικυώνιο" αναγνώστη ή μπορεί να του διέφυγε - απορροφημένος όπως ήταν - από τα "τσορομπίλια" που χάσανε την μπάλα και ξεσάλωσαν... 

Προς τι  λοιπόν  η όποια βιαστική δίκη προθέσεων,από τον  φερόμενο ως "Σικυώνιο" αναγνώστη;
  • Γιατί ατεκμηρίωτα συνδέει την αντιμισθία του Γενικού Γραμματέα με υποχρέωση που θα χρεωθεί  στις πλάτες των δημοτών και ταυτόχρονα δεν λέει κουβέντα  για τις αλλεπάλληλες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ, την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις δομών και υπηρεσιών, τη θεωρία περί πλεονάζοντος προσωπικού, το Οικονομικό Παρατηρητήριο και την εποπτεία των Δήμων;
  • Όταν η δημοσιονομική προσαρμογή που επέβαλε η πολιτική των μνημονίων ορίζει "από τις αμοιβές του Γενικού Γραμματέα να μην προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού αλλά σε βάρος του προϋπολογισμού των οικείων δήμων" ευθύνεται άραγε ο  κάθε Γενικός  Γραμματέας που καλείται να συμβάλλει με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του δήμου;
 Ειρήσθω εν παρόδω να υπογραμμίσουμε ότι οι δήμαρχοι συνηθίζουν να επιλέγουν για γενικούς γραμματείς ανάμεσα από «βετεράνους» της  αυτοδιοίκησης - που ενίοτε μπορεί να ήσαν και "πολιτικοί αντίπαλοι" - με γνώμονα βεβαίως το πολιτικό τους σκεπτικό και κριτήριο,αλλά και την διαχρονική επαφή τους και αποδοχή από τους πολίτες...
Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι στη μικροπολιτική "κονσέρβα" που χριστουγεννιάτικα μας τρατάρησε ο "Σικυώνιος" αναγνώστης ,πέρα από τη φράση " ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!! " που επιπλήττει τον Χρήστο Ζαχαριά - χρεώνοντάς του  ότι δήθεν εξαργύρωσε την υποστήριξη που ενδεχομένως παρείχε  στον Σπύρο Σταματόπουλο - δεν διακρίναμε κάποια άλλη κακή κριτική στα μέχρι τώρα πολιτικά πεπραγμένα  Χρήστου Ζαχαριά. 
  • Μήπως αυτό  σημαίνει ότι και ο "Σικυώνιος" αναγνώστης μέχρι πρότινος αναγνώριζε στο  πρόσωπο του Χρήστου Ζαχαριά τον  ευγενή αυτοδιοικητικό με την πανεπιστημιακή μόρφωση και παιδεία,αλλά και την μακρόχρονη εμπειρία που δεν του επέτρεπε να αναλώνεται σε ανεύθυνο αντιπολιτευτικό λαϊκισμό και ανούσιες μικροπολιτικές ακρότητες; 
  • Μήπως αυτό σημαίνει ότι  το σχόλιο του "Σικυώνιου" αναγνώστη κρύβει ένα μικροπολιτικό  «τζιχάντ» που ξεκίνησε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και ανατροφοδοτείται αδέξια από πολιτική ασχετοσύνη αλλού για αλλού...

Κατά την προσωπική μας άποψη η εμπιστοσύνη που δείχνει ο  δήμαρχος στο πρόσωπο του Χρήστου Ζαχαρία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. 
Εμείς την γνώμη μας την έχουμε εκφράσει εδώ...
Συνεπώς η όποια βιαστική δίκη προθέσεων,μόνο σε μικροπολιτικό «τζιχάντ» ή πολιτική ασχετοσύνη  μπορεί να χρεωθεί...

Έφυγε η «ψυχή» της «Ελευθεροτυπίας»

Έφυγε από τη ζωή ανήμερα Χριστούγεννα, σε ηλικία 77 ετών, μια από τις εμβληματικές μορφές της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο Σεραφείμ Φυντανίδης. Είχε μεταφερθεί με καρδιολογικό πρόβλημα σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης είχε γεννηθεί στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης, την περίοδο 1957 - 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή, στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη.
Έχοντας «ανδρωθεί» δημοσιογραφικά στις εφημερίδες «Έθνος» (1957-1968), Απογευματινή κατά την περίοδο της δικτατορίας (1968-1974), και Ακρόπολη στην πρώτη διετία της μεταπολίτευσης (1974-1976), ο Σεραφείμ Φυντανίδης συνέδεσε στη συνέχεια άρρηκτα το όνομά του με την Ελευθεροτυπία, την οποία και υπηρέτησε ως διευθυντής από το 1976 ως το 2007. Θεωρούνταν ένας από τους πλέον καταξιωμένους και αξιοσέβαστους δημοσιογράφους στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, έχοντας μαθητές και φίλους σε ολόκληρο το χώρο των ΜΜΕ.  Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής.

"Έφυγε" ο Joe Cocker,η θρυλική φωνή της rock και των blues

Ο Joe Cocker , που είχε γεννηθεί στις 20 Μαΐου 1944 στο Σέφιλντ της Βρετανίας, πέθανε σήμερα μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων. Tην ανακοίνωση έκανε ο μάνατζέρ του Barrie Marshall, ο οποίος πρόσθεσε πως πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια στον χώρο της μουσικής και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.   Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Κολοράντο.   Ο Joe Cocker υπηρέτησε με πάθος την σόουλ, τη ροκ αλλά και τη φολκ μουσική.
Η χαρακτηριστική βραχνή φωνή του και οι σπασμωδικές χορευτικές του κινήσεις, ήταν το σήμα κατατεθέν του.
Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 16 ετών, όταν μαζί με 3 φίλους του έφτιαξαν τους Cavalliers. Η πρώτη τους εμφάνιση ήταν σε ένα κέντρο νεότητας, όπου μάλιστα πλήρωσαν και είσοδο για να μπουν να τραγουδήσουν. 
Οι Cavalliers διαλύονται μετά απο ένα χρόνο. Ο Cocker παρατά το σχολείο, πιάνει δουλειά σαν υδραυλικός αλλά δεν εγκαταλείπει τη μουσική. Με το νέο του συγκρότημα, τους Vance Arnold, τραγουδάει σε παμπ του Σέφιλντ. Το 1963, το συγκρότημα ανοίγει τη συναυλία των Rolling Stones. Το 1966, μαζί με τον Chris Stainton, φτιάχνουν την Grease Band. Το όνομα το επέλεξε ο Cocker, το εμπνέυστηκε από μία αποστροφή του τζαζίστα Jimmy Smith, ο οποίος σε μία συνέντευξη του, είπε για έναν μουσικό ότι είχε πολύ γράσσο (grease). Προσελκύουν την προσοχή του παραγωγού των Moody Blues και ο Cocker κάνει την πρώτη του μικρή επιτυχία με το Marjorine.Τότε περίπου ξεκινά τις διασκευές τραγουδιών των Beetles.
Το 1968 κάνει μία συγκλονιστική διασκευή του with a little help from my friends  των Beetles. H συγκλονιστική του ερμηνεία στο φεστιβάλ του Woodstock έμεινε στη ιστορία. Λίγο μετά την εμφάνιση του, το φεστιβάλ διακόπηκε λόγω της καταιγίδας.
Joe Cocker - up where we belong
Το 1972 απελάθηκε από την Αυστραλία κατά την διάρκεια της τότε περιοδείας του. Ήταν συχνά μεθυσμένος επί σκηνής. Όμως στο studio ηχογραφήσεων ο Cocker ήταν ακόμα καταπληκτικός. 
Μέσα στην λίστα των επιτυχιών του περιλαμβάνονταν κομμάτια όπως το “Midnight Rider“, “You Are So Beautiful” και “Put Out The Light“.
Έχει τραγουδήσει κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά sountrack ταινιών: 
Το 1982, ερμηνεύει μαζί με Jennifer Warnes το Up where we belong, το τραγούδι που ταυτίστηκε με την ταινία «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν», για το οποίο πήρε και το βραβείο Γκράμυ.
Το 1986 «ντύνει» μουσικά την Κίμ Μπάσινγκερ με ένα τραγούδι ύμνο στο στρηπτίζ: You can leave your hat on.

Ηλεκτροσόκ στους απείθαρχους!

Τη λύση σε όσους είναι επιρρεπείς στις παρασπονδίες έρχεται να δώσει ένα βραχιόλι, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, ηλεκτρίζει τον χρήστη του κάθε φορά που φεύγει εκτός «προγράμματος».
Η αμερικανική εταιρία Pavlok σχεδίασε ένα ειδικό βραχιόλι για τον καρπό, όπου βοηθάει τον ιδιοκτήτη του να κόψει τις κακές συνήθειες. Οι εφευρέτες του, το χαρακτηρίζουν ως τον προσωπικό προπονητή καρπού, αποτρέποντας αυτόν που το φοράει να κάνει κάτι που δεν πρέπει.
Το βραχιόλι-ηλεκτροσόκ, είναι συνδεδεμένο με 3 εφαρμογές ... περισσότερα »

Δικαστική απαγόρευση κατάσχεσης μισθών και συντάξεων για χρέη σε δημόσιο και τράπεζες

Δύο δικαστικές αποφάσεις, από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ανατρέπουν τα όσα ισχύουν εδώ και αρκετούς μήνες στη χώρα καθώς απαγορεύουν πλήρως την κατάσχεση μισθών και συντάξεων για χρέη στο δημόσιο και τις τράπεζες. 
Παράλληλα, απαγορεύουν για τους ίδιους λόγους τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων.
Με βάση τις δικαστικές αποφάσεις ο μισθός και η σύνταξη δεν δύνανται να κατασχεθούν ανεξάρτητα αν ο μισθωτός ή ο απόμαχος της εργασίας έχει συναινέσει... περισσότερα »

Σκληρό πόκερ με μπλόφες...ευρώ-στυλ και plan B από τον Αντώνη Σαμαρά !

Με ευρώ-στυλ και plan B παίζει τα ρέστα του ο Αντώνης Σαμαράς,μπλοφάροντας... σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει τις εκλογές !
Ο πρωθυπουργός  - με διάγγελμά του την Κυριακή (δείτε εδώ) - έσπευσε να στείλει μήνυμα ανοίγματος και μοιρασιάς της εξουσίας σε άλλους πόλους, εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας την Τρίτη 23 Δεκέμβρη,στις 12 το μεσημέρι, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Με την κίνηση αυτή θεωρεί ότι στην ψηφοφορία της Τρίτης μπορούν θα συγκεντρωθούν μέχρι και 170 βουλευτές, γεγονός που ενδεχομένως θα μπορούσε να δημιουργήσει μια κάποια δυναμική στην εξεύρεση της πολυπόθητης “προεδρικής πλειοψηφίας” των 180 βουλευτών, στη τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία της 29ης Δεκέμβρη.
Ήδη δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Βασίλης Οικονόμου και ο Γιώργος Κουράκος δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Σ Δήμα, ενώ αναμένεται και η θετική ψήφος των: Π. Μελά, Κ. Γιοβανόπουλου, Γ. Κασαπίδη και πιθανότατα των δύο ανεξάρτητων προερχόμενων από την Χ.Α. Σ. Μπούκουρα και Χρ. Αλεξόπουλου. 
Καμένο χαρτί χαρακτηρίζουν την πρόταση Σαμαρά το ΚΚΕ,ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ.
Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας και άρα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.«Ζητάμε ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, η οργή του για την κυβέρνηση είναι δικαιολογημένη, το ζήτημα όμως είναι να δώσει και τα σωστά μηνύματα, ώστε να μην έχουμε άλλες χαμένες τετραετίες και κοψοχέρηδες» είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega .
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.»
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε:«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους»
Και η ΔΗΜΑΡ απορρίπτει τη πρόταση Σαμαρά. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του Συνεδρίου και των Οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος θα ψηφίσει “παρών”,όπως ανέφερε - μετά το διάγγελμα Σαμαρά - με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Χαρακτηριστικά ο κύριος Καπερνάρος ανέφερε :«Από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών».
Επίσης ο Πέτρος Τατσόπουλος έσπευσε να δηλώσει «Έχω δηλώσει πολλές φορές πως δεν ψάχνω για πρόσχημα ώστε ν' αλλάξω τη ψήφο μου. Δεν πρόκειται ν' αλλάξω τη ψήφο μου εάν δεν την αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.»
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον στάση δεν αλλάζει ούτε ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος όπως έλεγαν στενοί του συνεργάτες «θα ακολουθήσει και στις επόμενες δυο ψηφοφορίες την ίδια στάση με την πρώτη».
Ζητούμενο είναι πλέον η στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρας οι οποίοι είχαν υπογράψει την πρόταση των «8» (...μαζί με τους κ. Σ. Λυκούδη, Γ. Ψαριανό, Β. Οικονόμου, Χ. Αηδόνη και Π. Τατσόπουλος) η οποία επί της ουσίας υιοθετήθηκε από τον πρωθυπουργό...

«Ο αρραβώνας της Μάγισσας» : Κυριακή 28 & Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου

Αναδασμός Αρχ. Φενεού, Πανοράματος, Ματίου ...ένα Ελληνικό σήριαλ..

γράφει ο
Γιάννης Λαλιώτης
 Μετά από 25 περίπου χρόνια, άγνωστο παραμένει το πότε θα ΑΡΧΙΣΕΙ ο αναδασμός των 7.000 χιλιάδων στρεμμάτων στις υπολειπόμενες περιοχές της Αρχαίας Φενεού, Πανοράματος και Ματίου με στόχο να αναδιανεμηθούν στους αγρότες τα κτήματά τους με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής και του εισοδήματός τους. 
Κ. Ταγαρά, κ. Τατούλη, κ. Καλλίρη...περισσότερα »

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ : Σκουπίδια και ψέματα...οι δηλώσεις Πνευματικού !

Σαμπάνια: Η πρωταγωνίστρια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Στα τέλη του 17 ου αιώνα στη Β. Γαλλία, στην επαρχία της Καμπανίας γεννήθηκε η σαμπάνια, ο πρώτος φυσικός αφρώδης οίνος , το ποτό του έρωτα , η πρωταγωνίστρια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Πατέρας της σαμπάνιας θεωρείται ο Βενέδικτος, μοναχός DomPierrePerignon, θησαυροφύλακας του αβαείου Hautvillers.
O Perignon ήταν ο άνθρωπος που μελέτησε και συστηματοποίησε τη διαδικασία αυτή δημιουργώντας τη πρώτη σαμπάνια στις 4 Αυγούστου του 1963.  
Επιπλεόν ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε την επιλογή ποικιλιών σταφυλιών και ανάμειξης κρασιών από διάφορους παραγώγους σε κανόνες, πο... περισσότερα »

Και νέες βόμβες για χρηματισμό - Βουδούρης και Παραστατίδης δείχνουν 4 βουλευτές

Ένα πραγματικό χάος επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου με τους βουλευτές κυριολεκτικά να βρίσκονται σε μια αρένα, όπου προφανώς όλα επιτρέπονται...
Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, δύο ανεξάρτητοι βουλευτές έρχονται να βάλουν νέα φωτιά στο ήδη εκρηκτικό πολιτικό κλίμα. 
Ο λόγος για τους Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρο Παραστατίδη, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους αφήνουν σοβαρότατες υπόνοιες για χρηματισμό τεσσάρων βουλευτών, προκειμένου να ψηφίσουν θετικά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές φωτογραφίζουν τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών:περισσότερα »

Οι διάλογοι μεταξύ του Π. Χαϊκάλη και του Γ. Αποστολόπουλου έρχονται στο φως...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ κ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ;

Ο Δήμος Κορινθίων με αφορμή την μη αποκομιδή των απορριμμάτων τις τελευταίες ημέρες από την Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου ανακοινώνει: 

Φρίκη! Έσφαξαν 8 παιδιά – Υστερία τρόμου στην Αυστραλία

Οκτώ παιδιά βρέθηκαν νεκρά μέσα σε σπίτι και μία γυναίκα τραυματισμένη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, στο προάστιο Μανούρα της πόλης Κερνς, στην πολιτεία του Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας και σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας πρόκειται για περίπτωση μαζικής δολοφονίας.
Η Αυστραλία βρίσκεται ήδη σε ύψιστο συναγερμό έπειτα από το περιστατικό ομηρίας την Τρίτη στο Σίδνεϊ που διήρκεσε 16 ώρες και άφησε πίσω του τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο δράστης.Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα παιδιά μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, κάτι που η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει.Η αστυνομία ανακοίνωσε ... περισσότερα »

Τα περίεργα σύννεφα - video

Έμειναν με το στόμα ανοιχτό να κοιτούν τα σύννεφα και να αναρωτιούνται τι προκάλεσε αυτούς τους περίεργους σχηματισμούς !
Το εντυπωσιακό θέαμα έγινε ορατό στον ουρανό της Τυνησίας με κάποιους να κάνουν λόγο για εξωγήινους. Άλλοι προσπάθησαν να δώσουν επιστημονική εξήγηση ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για φαινόμενο του καιρού. Άλλη θεωρία είναι ότι πολεμικό αεροπλάνο ακολούθησε αυτήν την πορεία και λόγω των υδρατμών δημιουργήθηκαν αυτοί οι σχηματισμοί στα σύννεφα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέαμα ήταν εντυπωσιακό...

Ρουσφετολογίας Ταγαρά το άναγνωσμα... για να γελάσει το χειλάκι του κάθε ρουσφετοπικραμένου !

Εν μέσω διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το ΥΠΕΚΑ - δια του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Ταγαρά - βιάζεται να περάσει στη Βουλή νόμο υπό τον τίτλο «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» , με τον οποίο εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα και καταστρέφει τα δάση. 
Το σχέδιο νόμου,με το οποίο χαρίζουν τα ελληνικά δάση σε καταπατητές,συζητείται και ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Δεκέμβρη.
Πιο συγκεκριμένα με το  νομοσχέδιο που έρχεται τέσσερις μόλις μήνες μετά την ψήφιση του επίσης δασοκτόνου νόμου 4280/2014 για την ιδιωτική πολεοδόμηση (και) δασικής γης, Κυβέρνηση και ΥΠΕΚΑ, επί υπουργίας Γιάννη Μανιάτη και Νίκου Ταγαρά, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, καθώς:
  • Όσοι παρανόμως από το 1975 μέχρι και την 7η Μαρτίου 2007, ξεπάτωσαν δάση και δασικές εκτάσεις για γεωργική χρήση, δικαιώνονται με την καταβολή χρηματικού ανταλλάγματος.
  • Αίρεται η αναδάσωση μετά από 5 χρόνια εάν αποδεικνύεται ότι η έκταση είναι ανέφικτο να αναδωσωθεί! Να σημειωθεί ότι στο νόμο περί δασών η πρόβλεψη αυτή υπήρχε μόνον «για δημοσίας εκτάσεως, η οποία δεν απετέλει δάσος ή δασικήν έκτασιν».
  • Επιπλέον, στο νέο νομοσχέδιο προτείνεται ρύθμιση για εκτάσεις οι οποίες απώλεσαν το δασικό τους χαρακτήρα πριν το 1975 λόγω επεμβάσεων που στηρίχθηκαν σε διοικητική πράξη (π. χ. άδεια οικοδομής, απόφαση δασάρχη, νομάρχη κλπ) η οποία καλύπτεται από το τεκμήριο νομιμότητας. Για τις εκτάσεις αυτές το δημόσιο δεν θα προβάλλει δικαιώματα κυριότητας
  • Επιτρέπεται η επέκταση των λειτουργούντων λατομείων αδρανών υλικών σε όμορες δασικές εκτάσεις και αναδασωτέες εκτάσεις όπου εκτελούνται έργα μεγάλης εθνικής σημασίας επιτρέπεται, έως την ολοκλήρωσή τους
  • Επιτρέπεται η εγκατάσταση φυλακών και σε δάση, εφόσον δεν βρεθούν διαθέσιμες δημόσιες εκτάσεις
  • Συγχωροχάρτι 3 ετών σε κτηνοτροφεία, πτηνοτροφεία, ακόμα και ιερούς ναούς που έχουν εγκατασταθεί χωρίς άδεια της δασικής υπηρεσίας σε δάση, δασικές εκτάσεις και δημόσιες εκτάσεις
Το σχέδιο νόμου έχει και τυράκι... που είναι οι προβλέψεις για οριζόντια μείωση των εισφορών σε χρήμα για όσα ακίνητα εντάσσονται στο σχέδιο πόλης, την αποπληρωμή σε εννέα χρόνια, καθώς και τη δυνατότητα μεταβίβασης του ακινήτου, ακόμα και αν δεν έχουν εξοφληθεί στο σύνολο τους οι υποχρεώσεις εισφοράς σε χρήμα.

«Βροχή» αντιδράσεων
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου έχουν ήδη προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, με το WWF Ελλάς να απευθύνει έκκληση προς τους βουλευτές να καταψηφίσουν τουλάχιστον τις επίμαχες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο κεφάλαιο Β’ του νομοθετήματος.
Την ίδια στιγμή, περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών μέσω της πλατφόρμας Avaaz, σε μια προσπάθεια να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας.

Μποναμάς "διά χειρός Τατούλη"...68.500.000 ευρώ στην ΤΕΡΝΑ για τα σκουπίδια

Η ολοκληρωμένη διαχείρισης απορριμμάτων  της Περιφέρειας Πελοποννήσου εντάχθηκε, ως μεγάλο έργο - με ΣΔΙΤ, στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με κονδύλι συμμετοχής του Δημοσίου ύψους 68.500.000 ευρώ...προκειμένου η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να πάρει όλο το πακέτο της διαχείρισης των σκουπιδιών  για 25 ολόκληρα χρόνια…
Την ανακοίνωση έκανε ,χθες Τετάρτη 17 Δεκέμβρη,σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του.
Ο περιφερειάρχης  Πελοποννήσου ανακοίνωσε επίσης ότι η σύμβαση του έργου έχει ήδη διαβιβαστεί στο ελεγκτικό συνέδριο, για να ελεγχθεί, και  εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχει υπογραφεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2015.

Σάββατο 20 Δεκέμβρη : Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο Κιάτο από την Ομάδα Εθελοντών του Κοινωνικού Παντοπωλείου


Τα «τιτιβίσματα» Αντώναρου ανάβουν φωτιές στη ΝΔ...

 Λίγο μετά την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος  Ευάγγελος Αντώναρος,μέσω του λογαριασμού του στο twitter,κάνει λόγο για φτωχή εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας στα κανάλια,συμπληρώνοντας παράλληλα ότι είναι σε εξέλιξη διεργασίες για τις οποίες «οι περισσότεροι θα τρίβουν τα μάτια τους»...περισσότερα »

Ανοικτά 8 αντί 7 Κυριακές το χρόνο από φέτος τα καταστήματα

Τροπολογία με την οποία θεσμοθετείται το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, αντί για 7, κατέθεσε το Υπουργείο ανάπτυξης στο πολυνομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ.
Βάσει της τροπολογίας, δίνεται φέτος η δυνατότητα ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου.

Προεδρική εκλογή: Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία

160 βουλευτές ψήφισαν Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, 135 ψήφισαν «παρών» και πέντε βουλευτές απουσίαζαν, σε σύνολο 295 ψηφισάντων. Με αυτό το αποτέλεσμα δεν εκλέγεται Πρόεδρος, δεδομένου ότι χρειάζονται 200 ψήφοι για την πρώτη και δεύτερη εκλογή. Η επόμενη ψηφοφορία ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου στις 12:00 το απόγευμα. Όλες οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, η στάση και οι προθέσεις των βουλευτών.
Υπερψήφισαν την πρόταση Σταύρου Δήμα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ οι ανεξάρτητοι βουλευτές κ. Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής και Χρήστος Αηδόνης.
Απόντες ήταν οι βουλευτές κ. Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης (ο οποίος απουσίαζε λόγω θανάτου του πατέρα του), Ευστάθιος Μπούκουρας (ο οποίος αποφυλακίστηκε υπό όρους σήμερα το πρωί), Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος απ’ τη Χρυσή Αυγή) και η Άννα Χατζησοφιά (η οποία βρίσκεται στη Βενεζουέλα). Η κ. Χατζησοφιά με γραπτή της ανακοίνωση δήλωσε ότι θα ψήφιζε παρών εάν ήταν παρούσα.
«Παρών» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές κ. Γιάννης Κουράκος, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Μίκα Ιατρίδη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Πέτρος Τατσόπουλος, Πάρις Μουτσινάς, Μίμης Ανδρουλάκης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Βασίλης Καπερνάρος, Οδυσσέας Βουδούρης, Βασίλης Οικονόμου, Μελάς Παναγιώτης και Βύρων Πολύδωρας.
«Ήταν η πρώτη από τις 3 ψηφοφορίες, έχουμε άλλες 2... περισσότερα »

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές...η πρώτη πράξη για την προεδρική εκλογή

Στη Βουλή είναι στραμμένα όλα τα πολιτικά βλέμματα καθώς στις 19:00 το απόγευμα αρχίζει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.Οι βουλευτές θα έχουν το δικαίωμα είτε να αναφωνήσουν το όνομα του κ. Δήμα είτε να ψηφίσουν «παρών». Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αρνητικής ψήφου
Στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει 164 με 165 ψήφους, δηλαδή περίπου 10 περισσότερες συγκριτικά με την συμπολιτευόμενη πλειοψηφία.
Κρίσιμο ερώτημα παραμένει τι θα πράξουν οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές, καθώς μπορούν γείρουν την πλάστιγγα για τη συγκέντρωση των 180 ψήφων που απαιτούνται στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει πως δεν θα ψηφίσουν τον κ. Δήμα και κανένα εξ αυτών δεν προτίθεται να προτείνει ανθυποψήφιο, με πιθανή εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή που ενδέχεται να προτείνει  ως υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας τον προφυλακισμένο Νίκο Μιχαλολιάκο. Στις ψηφοφορίες κατόπιν σχετικές άδειας που έδωσαν οι εισαγγελικές Αρχές θα λάβουν μέρος οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως και ο ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας. 

Νίκος Πατσαρίνος : Η «Ευρώπη» του κ. Τατούλη

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο «Χωριό του Αί Βασίλη» στο Βέλο

Συνελήφθη 17χρονη "λησταρχίνα" στο Κιάτο

Συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, μια 17χρονη Ρομά που κατηγορείται για ένοπλη ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου στο Κιάτο.
Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι η 17χρονη, μαζί με μία άγνωστη συνεργό της, το βράδυ τις 10ης Μαρτίου 2014, αφού αρχικά μπήκαν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, τον λήστεψαν, αφαιρώντας του χρήματα και μία ηλεκτρονική συσκευή, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου

Ο Χρήστος Ζαχαριάς ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ως γενικός γραμματέας στο Δήμο Σικυωνίων

Όπως είχε ήδη προαναγγελθεί ο Χρήστος Ζαχαριάς ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ως γενικός γραμματέας στο Δήμο Σικυωνίων,την Δευτέρα 15 Δεκέμβρη.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα, ο Χρήστος Ζαχαριάς θα ευθύνεται έναντι των πολιτικών οργάνων του δήμου και ιδιαίτερα έναντι του δημάρχου για την κανονική λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, προγραμματίζοντας, οργανώνοντας , συντονίζοντας και ελέγχοντας τις επιμέρους δραστηριότητες των υπηρεσιών, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που του έχουν χορηγηθεί, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται με αποδοτικό τρόπο η αποτελεσματικότητα της δράσης με βάση τα προγράμματα που αποφασίζει η δημοτική αρχή.
Τα στοιχεία που κυρίως χαρακτηρίζουν τον κύριο Ζαχαριά είναι η πολιτική ηθική και το πλουραλιστικό πνεύμα των αυτοδιοικητικών παλαιάς κοπής. Η μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή του δίνει την δυνατότητα να μην σταθεί στο γράμμα και μόνο του νόμου ,θεωρώντας τον εαυτό του ένα ακόμα μέλος του υπηρεσιακού μηχανισμού του Δήμου Σικυωνίων. Εξάλλου ο ρόλος του γενικού γραμματέα είναι καθαρά πολιτικός και όχι τεχνοκρατικός... ο δήμος έχει τέτοιο προσωπικό.
Σαφέστατα ο κύριος Ζαχαριάς με την εμπειρία και τις γνώσεις του μπορεί να συμβάλλει στη λήψη ορθών αποφάσεων με πολιτικό σκεπτικό και κριτήριο...
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο του ρόλο...

Ο φραστικός καλλωπισμός του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου δεν μπορεί να κρύψει την εμπορική αρπαχτή...

Με ανακοίνωση που απεστάλη  στα τοπικά ΜΜΕ οι διοικούντες τον Εμπορικό Σύλλογο του Κιάτου επαγγέλλονται παιχνίδια και δρώμενα που θα διανθίσουν τη γιορτή του κιτς πανηγυριού που προτίθενται να στήσουν  στον πεζόδρομο της Κλεισθένους,σε συνεργασία με λούνα παρκατζήδες και άλλους επιχειρηματίες του είδους...
που από θεσμικές θέσεις ευθύνης - ως θιασώτες του«Business Europe» - πιστεύουν ότι  η "ανάπτυξη" μπορεί να προέλθει μόνο δια της τεθλασμένης... Έστω με παράληλο  slalom σε μια πρόχειρη κατασκευή παγοδρομίου που σχεδιάστηκε  για να διασκεδάζουν υποτίθεται με ασφάλεια, παιδιά και μεγάλοι...δίπλα στο κατάστημα του προέδρου !!
Εξάλλου ,κατά τον κύριο Παγώνη,το μοντέλο λειτουργίας του λιανικού εμπορίου αλλάζει σε όλο τον κόσμο...πολλοί επισκέπτες και ιδιαίτερα οι έχοντες οικογένεια, προτιμούν τα εμπορικά κέντρα που μοιάζουν περισσότερο με λούνα παρκ...καθώς και αυτά που διαθέτουν παγοδρόμιο, , κλειστή πισίνα και πιθανότατα spa. ... 
 Φυσικά ο  φραστικός καλλωπισμός της ανακοίνωσης του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου δεν μπορεί να κρύψει ότι το εμποροπανήγυρο που στήνεται  είναι  μια εμπορική αρπαχτή ενόψει των Χριστουγέννων...
Ποιος καλοπροαίρετος αναγνώστης αμφιβάλει ότι οι διοικούντες τον Εμπορικό Σύλλογο του Κιάτου,προκειμένου να τονώσουν την  «υγιή επιχειρηματικότητα» θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσκαλέσουν και την κυρία Έφη Θώδη,αν  αυτό το επέτρεπε ο Φορολογικός Οδηγός για τα Πολιτιστικά Σωματεία (σαφώς ορίζει  ότι, απαλλάσσονται από το ΦΠA τα έσοδα από ευκαιριακού χαρακτήρα εκδηλώσεις, εφόσον οι εκδηλώσεις αυτές δεν ξεπερνούν τις δύο (2) κατ' ανώτατο όριο ανά έτος) και φυσικά εάν η τιμή ήταν  τέτοια ώστε να επενδύσει κερδοσκοπικά ο μάνατζερ της αηδού,αλλά και επικοινωνιακά  ο κύριος Παγώνης!!
* Ίσως εδώ αξίζει να αναρωτηθούμε  γιατί εφέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου δεν έκανε τον ετήσιο χορό του,αλλά προτίμησε την διοργάνωση συναυλίας (Μελινα Κανα - Ελενη Τσαλιγοπουλου) και τώρα τους λούνα παρκατζήδες...
Και μη μου πει κανείς, για δημοσιεύματα που κάνουν λόγο  για μια νέα μέθοδο φοροδιαφυγής με συναυλίες και λοιπά δρώμενα με «θολές» αμοιβές ... που υπογράφει ο σύλλογος ένα δήθεν συμβόλαιο (ιδιωτικό συμφωνητικό) ότι η αμοιβή του επιχειρηματία θα είναι  ένα ενδεικτικό ποσό που φορολογείται....και τα υπόλοιπα εις υγείαν της «αρπαχτής» και της γκανιότας !
Ο κύριος Παγώνης και οι λούνα παρκατζήδες την δουλειά τους κάνουνε...τους δημοτικούς  μας άρχοντες, όμως,αβλεψία ή κάτι άλλο τους εξανάγκασε να δώσουν τόσο αβασάνιστα το ok στη συγκεκριμένη αρπαχτή;
Είναι λεπτομέρεια γι' αυτούς η σύλληψη ,τον περασμένο Μάιο,κυκλώματος «επιχειρηματιών» οι οποίοι με πλαστές γνωματεύσεις και σφραγίδες είχαν εγκαταστήσει 36 λούνα παρκ σε διάφορους δήμους;
Μήπως τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου οφείλουν και πρέπει να απαιτήσουν να δοθούν  στη δημοσιότητα οι όροι της σύμπραξης με τους  λούνα παρκατζήδες ;
Μήπως τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου οφείλουν και πρέπει να απαιτήσουν να δοθεί όλη η  αποζημίωση από την χρήση των  λούνα παρκατζήδων και το ευεργέτημα της απαλλαγής από το ΦΠA σε κοινωνικό σκοπό, ώστε να μην δημιουργηθούν επιπλέον ανισότητες μεταξύ εκείνων που θα απολαμβάνουν το όποιο κλίμα από  την ατμόσφαιρα των γιορτών και εκείνων που θα παρακολουθούν και εξαιτίας της κρίσης δεν θα είναι λίγοι...

Κύριε Παγώνη,η οδός Κλεισθένους ανήκει στους πολίτες και όχι στους πελάτες...

Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία κατορθώματα  του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου,αλλά και το σκεπτικό κάποιων δημοτικών συμβούλων, σχετικά με την εκχώρηση χώρου για τοποθέτηση παγοδρομίου στην οδό Κλεισθένους.
Να υπογραμμίσουμε πως ήδη (πριν καν αποφανθεί το Δημοτικό Συμβούλιο) ο ιδιώτης - επιχειρηματίας είχε αρχίσει να στήνει το παγοδρόμιο...
Με  ποιανού εγγυήσεις  άραγε;
Η προαποφασισμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,που περιλαμβάνει πρόβλεψη για εισιτήρια και εκχώρηση από τον Εμπορικό Σύλλογο σε ιδιώτη,πέρασε με την θετική ψήφο των ελάχιστων "νυσταγμένων" δημοτικών συμβούλων που είχαν απομείνει στην αίθουσα...
Την απόφαση καταψήφισε ο Βασίλης Νανόπουλος,ενώ η κυρία Μαυραγάνη ψήφισε  «Λευκό».
Προεισαγωγικά οφείλουμε να πούμε ότι αναγνωρίζουμε το  αυτονόητο δικαίωμα όλων  των πολιτών, των μαζικών φορέων, των συλλόγων και συλλογικοτήτων της πόλης- άρα και του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου  -  στην ελεύθερη πρόσβαση και ενεργό διαχείριση των δημόσιων χώρων της, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.
Αυτό όμως το δικαίωμα καμία σχέση δεν έχει με το μοντέλο καταναλωτικής ξιπασιάς και ιδιωτικής κερδοσκοπίας σε βάρος των δημοτών και του δημόσιου χώρου...που προσπαθεί να φέρει στο Κιάτο ο αντιπρόεδρος της κυβερνητικής ΕΣΕΕ,Βασίλης Παγώνης.Αυτές οι λογικές οδηγούν στην καταπάτηση,την  εμπορευματοποίηση και τελικά στην ιδιωτικοποίηση των ελεύθερων χώρων της πόλης...
Από πού κι ως πού ο πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου και ο επιχειρηματίας - στο όνομα του χειμαζόμενου εμπορικού κόσμου της πόλης και με πρόσχημα την αύξηση της επισκεψιμότητας - έχουν το δικαίωμα να στήνουν αυθαίρετα σε δημόσιο χώρο μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα επιχείρηση αποκλειστικά προς όφελός τους;
Αλήθεια θα καταβάλουν τα αντίστοιχα τέλη χρήσης στο δήμο; 
Τι θα προσφέρει στην πόλη, η επιπλέον επιβάρυνση των «υποψηφίων καταναλωτών» με τα πανάκριβα εισιτήρια των κακόγουστων κατασκευών;