Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Άρχισε η δίκη για τους ιδιοκτήτες των φούρνων της ντροπής

Με τις απολογίες των 23 κατηγορουμένων ξεκίνησε χθες Τρίτη,31 Μάρτη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης που σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών εκμεταλλεύονταν κοπέλες από τις ανατολικές χώρες, έχοντας ως βιτρίνα την αλυσίδα καταστημάτων «Αττικοί Φούρνοι» και «Χωριάτικο» των αδελφών Αντώνη & Άγγελου Γιαννακόπουλου ,αλλά είχε και ανοιχτή σύνδεση με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής το οποίο και χρηματοδοτούσε.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα σωματεμπορείας, που εξαρθρώθηκε το 2008, μετά την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Λευκός Άρτος», που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Interpol και τη Εuropolη σε διάφορα σημεία της Αττικής. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 60 αστυνομικοί και επτά εισαγγελείς από την Αθήνα και τον Πειραιά, καθώς και υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.
Παρ' όλες τις δίκες που εκκρεμούσαν, η σπείρα συνέχιζε να δρα ανενόχλητη για περίπου εφτά χρόνια, με τη βοήθεια απόστρατων αξιωματικών της αστυνομίας, οι οποίοι πληρώνονταν για να αποτρέπουν τους ελέγχους στα συγκεκριμένα μαγαζιά. 
Να υπογραμμίσουμε πως σύμφωνα με έκθεση από το διεθνές δίκτυο οργανώσεων ECPAT International (End Child Prostitution, Child Pornography and Trafficking of Children For Sexual Purposes) περίπου 40.000 γυναίκες και παιδιά πέφτουν ετησίως θύματα trafficking και εξωθούνται στην πορνεία στην Ελλάδα

Εδώ και εφτά χρόνια, τη στιγμή που τα καταστήματα έκλειναν το ένα μετά το άλλο, η αλυσίδα φούρνων των αδελφών Γιαννακόπουλου γνωρίζει πρωτοφανή ανάπτυξη, με καινούρια επιδοτούμενα καταστήματα σε κάθε γωνιά της Αθήνας...

Βεβαίως οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι δεν έχουν μόνο τους επιδοτουμένους «Αττικους Φούρνους» και «Το Χωριάτικο» ...

Είναι και διαχειριστές της offshore «Desena limited» με έδρα την Κύπρο που διαχειριζόταν 5 στριπτιτζάδικα στην Αθήνα, ανάμεσά τους το «Αλκατράζ» στην Λ.Συγγρού και το «Star» στη Λ.Ηρακλείου.
Στο δικαστήριο δεν υπάρχει πολιτική αγωγή, καθώς κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται σήμερα τα θύματα της σπείρας, οι γυναίκες που υποχρεώνονταν να εκδίδονται σε νυχτερινά μαγαζιά που διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι.