Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Οι ιερείς με το πριόνι... στο Κιάτο !

Οι ιερείς με το πριόνι..."πετσόκοψαν" όσα δένδρα έχουν απομείνει στο προαύλιο του Ιερού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κιάτο !

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έπιασαν δουλειά  και πετσόκοψαν όσα δένδρα έχουν απομείνει,παρότι  η νομολογία δέχεται ότι υπάγονται σε αυξημένο προστατευτικό καθεστώς!

Σε καλοπροαίρετη ερώτησή μας αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την κοπή - πετσόκομα των δέντρων ο Αρχιμ. Κλαύδιος Καλαράς μας προσγείωσε αμέσως στον κόσμο των νταλικέρηδων !

Σε γλώσσα λαϊκή, φορτωμένη με την αργκό των δρόμων...μας επέπληξε για το όψιμο ενδιαφέρον μας,λέγοντάς μας ότι καθάρισαν τον χώρο από τα άρρωστα δέντρα,τα σκαθάρια,αλλά και από μετανάστες,έγχρωμους,και γενικά κατατρεγμένους...που  αράζουν στα παγκάκια που βρίσκονται στο πίσω μέρος της εκκλησίας !

Όσο για τον προσβεβλημένο φοίνικα, αυτός μας είπε έχει ενταφιαστεί σε δικό του οικόπεδο !

Εμείς αφού τον ρωτήσαμε που είναι αυτό το οικόπεδο...απλά του υπενθυμίσαμε ότι στην περίπτωση της ταφής πρέπει να τυλίγουμε το φυτό με νάυλον για να μην βγούν τα σκαθάρια στην επιφάνεια... Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι όταν το σκαθάρι φάει τους φοίνικες κάπως θα πρέπει να τραφεί. Τότε μπορεί να στραφεί στην ελιά στις καλλιέργειες ή ένας θεός ξέρει πού… Άγιε Δέσποτα !

Προφανώς,τουλάχιστον για μας,αυτές οι  συμπεριφορές είναι ακατανόητες...  αλλά και πέρα από αυτό ασφαλώς απαιτούμε από  την  Εκκλησία με ότι αυτή  πρεσβεύει, να είναι πιο ευαίσθητη σε θέματα περιβάλλοντος που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών. Ιδιαίτερα σε μια πόλη σαν το Κιάτο όπου έχουν απομείνει  ελάχιστοι χώροι πρασίνου...με τις ευλογίες του δημάρχου βεβαίως,βεβαίως...