Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

"Όχι" στη διαχείριση από ιδιώτες

Τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κ. Γιάννη Σγουρό, κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), γιατί όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της , «παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, με μία αιφνιδιαστική του κίνηση εισηγήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. την υλοποίηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. εκχωρώντας ουσιαστικά τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στους ιδιώτες».
Σε μια περίοδο που η ανεργία έχει «χτυπήσει κόκκινο» με 1.500.000 ανέργους, που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και απειλούνται με νέες περικοπές, που οι Δήμοι πανελλαδικά αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τους πετσοκομμένους κατά 40% μισθούς των εργαζομένων τους, ο κ. Σγουρός δεν το βάζει κάτω. Με πρόσχημα τον κορεσμό του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής επιμένει στην επιβάρυνση της φτωχοποιημένης κοινωνίας της Αττικής με πρόσθετα βάρη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, εκχωρώντας την, σε εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν αποφασισμένοι να ακυρώσουν με κάθε τρόπο, όπως λένε, στην πράξη, «την προσπάθεια του Περιφερειάρχη, για την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζομένους».  

Διαβαστε: Δηλώσεις...light,με αφορμή τα "λερωμένα τ' άπλυτα" του ΧΥΤΑ Κιατου ...

* Η απόφαση του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου...