Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των προετοιμασιών της μεγάλης γιορτής του πολιτισμού ,που θα γίνει στο Κιάτο.


Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των προετοιμασιών της μεγάλης γιορτής του πολιτισμού ,που θα γίνει στο Κιάτο.
Όπως θα ενημερωθείτε και από το πρόγραμμα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων,από 4 έως και 11 Αυγούστου το Λιμάνι της πόλης,όπου θα αναπτυχθεί το "2ο Πολιτιστικό Πανηγύρι Κιάτου",θα μεταμορφωθεί σε ένα πολυπολιτισμικό "αγκυροβόλιο" ,που απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό,μέσα από το βιωματικό λαϊκό πολιτισμό των απλών ανθρώπων, με τα ήθη και τα έθιμα , με τις γιορτές και τις συνεργατικές πρωτοβουλίες ,που φιλοδοξούμε να εξελιχθεί σε μια γιορτή πολιτισμού, ποιοτικής ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και επιχειρηματικότητας.

Ουσιώδες στοιχείο του πολυθεματικου «Φεστιβάλ Πόλης - Kiato 2018 » είναι το ενιαίο και αναπόσπαστο «Πολιτιστικό - Ψυχαγωγικό Πάρκο » ,που περιλαμβάνει :

Live Stage που θα φιλοξενήσει σημαντικές open air συναυλίες ιδιαίτερου κύρους,με ελεύθερη είσοδο
  • Street food που μέσα από μια πλειάδα κοινών στοιχείων με την παραδοσιακή λιχουδιά κάθε περιοχής και νεωτεριστικούς "μεζέδες στο χέρι" ,θα συνδέεται άρρηκτα με τα παραδοσιακά προϊόντα και τον γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής μας. Εξάλλου το φαγητό, πέρα από ανάγκη και για πολλούς απόλαυση, είναι ένα ταξίδι. Ταξίδι στον χωροχρόνο, ταξίδι στις αισθήσεις, ταξίδι στα ήθη και στα έθιμα, στον ίδιο τον πολιτισμό ενός λαού.
  • «Το Αγροτικόν» :Λαογραφικό Εκθετήριο Αγροτικής κληρονομιάς (συνδιοργάνωση με την ΕΑΣ Κιάτου).
  • Παραδοσιακή εμποροπανήγυρη σε έναν χώρο απόλυτα λειτουργικό και ευχάριστο, σε εκθεσιακά πρότυπα, με απόλυτο σεβασμό στον επισκέπτη αλλά και στις ανάγκες των δεκάδων εμπόρων.

Σχόλια