Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Το επόμενο βήμα,υπό την αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου ...τώρα δέσαμε!!

  Ο Κιατανιώτης  Βασίλης Παγώνης επανεξελέγη Α' αντιπρόεδρος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) (τα αποτελέσματα εδώ)
  Βασίλειος Παγώνης
Α' Αντιπρόεδρος
Ενδεχομένως θα έπρεπε,συγχαίροντάς τον,να τονίσουμε και τα πιθανά ωφελήματα,από την άκρως τιμητική επανεκλογή του στη θέση του Α' αντιπροέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου,για τους εμπόρους του Κιάτου.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου,αλλά και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας,που προφανώς με το ειδικό βάρος της θεσμικής του ιδιότητας,μπορεί δυνητικά να αναπτύσσει δράσεις δημιουργικότητας και πολιτισμού,με θετικό πρόσημο για την τοπική κοινωνία,στο σύνολό της....και ας μην συμπεριλαμβάνουν θεματική ενότητα για την Μηχανική λειτουργία του πιάνου...συγκρινόμενο με την μηχανική λειτουργία του βαρυκεντρισμένου ηλεκτρονικού.

Οφείλουμε  να διευκρινίσουμε πως δεν έχουμε τίποτα με την τέχνη,με την ιδιωτική πρωτοβουλία και βεβαίως με τη  "Σικυώνιο Μουσική Σχολή" που εδρεύει στο  Κιάτο.
Ευπρόσδεκτη είναι,ως επαγγελματίες αντιμετωπίζονται οι ιδιοκτήτες της σχολής,που είναι και εξαιρετικοί μουσικοί.
 Ενδεχομένως πρωτοπόρα είναι και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που,κατ' επάγγελμα,στόχο έχουν να μυήσουν τόσο τους τωρινούς μαθητές,όσο και άλλους (νέους  μαθητές) σε ποιοτικά μουσικά ακούσματα.
Καλοδεχούμενες και οι όποιες αφιλοκερδείς promotion δράσεις-συμπράξεις της επιχείρησης,με άλλες ιδιωτικές σχολές,υπολογιστών κλπ....
Όμως την,μονότονα επαναλαμβανόμενη,συνεργασία-αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου τι την χρειάζεται;... Ουδείς έθεσε τη σχολή υπό διωγμό!

Εκ του αποτελέσματος οι  αλληλέγγυες συνεργασίες του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου με την "Σικυώνιο Μουσική Σχολή" δεν έφεραν την πολυπόθητη τόνωση της αγοράς και μάλλον αδόκιμα προσέγγισαν το ευρύ κοινό με την τέχνη...

Πέρα απ' αυτό ο εμπορικός σύλλογος Κιάτου,ως συνδικαλιστικός φορέας του κλάδου των εμπόρων,οφείλει κατά κύριο και ουσιαστικό λόγο να μάχεται και να ορίζει διεκδικητικό πλαίσιο για τους εμπόρους και όχι να λειτουργεί ως ντίλερ του Τατούλη όπως ΕΔΩ ...ή σε επαναλαμβανόμενη ακολουθία να «βγαίνει στο κλαρί» (βλέπε εδώ)...,ενδεχομένως ως καταλύτης εξελίξεων,εξυπηρετώντας  αντιλήψεις,ίσως  και μεθοδεύσεις που πιθανόν να  έχουν τη ρίζα τους στην κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών,ακριβώς τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα έχουν όλο και μεγαλύτερη ανάγκη από κοινωνικές υπηρεσίες...

Όλοι ξέρουμε πως οι περισσότεροι δήμοι,για να λειτουργήσουν μια σειρά από υπηρεσίες τους,με πρόσχημα τις άγριες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση,στρέφονται ολοένα υπέρ των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων...από ωδεία μέχρι παιδικούς σταθμούς.
Η εξέλιξη αυτή,προωθείται με τις ευλογίες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
Με αυτό ως δεδομένο,αλλά και την εν γένει στάση του αντιπροέδρου της συμβιβασμένης  πλειοψηφίας της  ΕΣΕΕ...Σκόρπιες σκέψεις περνάν απ το μυαλό μου και εύχομαι να μην βγουν αληθινές...

*Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής,πρόσφατα ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για τη δημιουργία δύο τέτοιων επιχειρήσεων στο Δήμο Καλλιθέας,για το Δημοτικό Ωδείο και τα εργαστήρια ερασιτεχνικής δημιουργίας.
*Οι υπηρεσίες θα προσφέρονται από τη νέα επιχείρηση που θα συσταθεί έναντι διδάκτρων, μετατρέποντας έτσι, γονείς, μαθητές και γενικά τους χρήστες αυτών σε πελάτες, ενώ οι καθηγητές μετατρέπονται σε επιχειρηματίες.
 *Ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης επιχείρησε να παρουσιάσει τη δημιουργία τέτοιων επιχειρήσεων ως λύση ώστε να μην κλείσει το δημοτικό ωδείο και στερηθούν οι δημότες των προγραμμάτων ερασιτεχνικής δημιουργίας...
*Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου,του κυρίου  Παγώνη,σχεδιάζει αντίστοιχες φόρμες συμβουλευτικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, υλοποιώντας το «κοινωνικό επιχειρείν» στην περιφέρεια Αττικής και Πελοποννήσου.
*Οι διοικούντες τον δήμο Σικυωνίων και εμπορικό σύλλογο Κιάτου ,αντίστοιχα,αν και πολιτικά αντίθετοι;...διανύουν μακράν περίοδο έρωτος!
-Απλά στην πρόσφατη λογοδοσία του δημάρχου,ο μεγαλύτερος επαγγελματικός φορέας της πόλης απουσίαζε...λόγω ανειλημμένων-σπουδαιότερων υποχρεώσεων...

 *To υδροκέφαλο,με αρκετά περιουσιακά στοιχεία,ΝΠΔΔ "Η Μηκώνη" εδώ...προκαλεί,βρέξει χιονίσει-με «κλειστή απόφαση»,δαπάνη ύψους 200.000,00€ το χρόνο,στο δήμο...

*Οσονούπω ο δήμος Σικυωνίων δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί...
         **Το επόμενο βήμα...
...υπό την αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου  Κιάτου!
                                        ...τώρα δέσαμε!!