Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Όλα στον αέρα!!!Στο κενό πέφτουν οι εκκλήσεις του πρωθυπουργού για «αρραγές» μέτωπο.

Δεν αποκλείεται η πτώση της κυβέρνησης αυτήν την εβδομάδα. Στο κενό πέφτουν οι εκκλήσεις του πρωθυπουργού για «αρραγές» μέτωπο. Συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με πολιτικούς αρχηγούς και προσπάθεια αποφυγής εσωκομματικής ανταρσίας.
Με τρία τουλάχιστον μέτωπα βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ομαλής καταβολής μισθών και συντάξεων στη χώρα και την επιβίωση της κυβέρνησής του. Στο πρώτο και σημαντικότερο εξωτερικό μέτωπο, έχει εδραιωθεί πλέον η πεποίθηση ότι οι σχετικές αποφάσεις για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους θα ληφθούν (αν ληφθούν) ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ούτε καν ενημερώνεται για τις εξελίξεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της Ελλάδας.

Ένα δεύτερο μέτωπο προέρχεται από τους μεταρρυθμιστές υπουργούς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία, στον απόηχο του «μανιφέστου» που εξέδωσαν οι κ.κ. Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου και Ραγκούσης, ζητούν μετ' επιτάσεως την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την υιοθέτηση σκληρότερης στάσης απέναντι στις γενικευμένες απεργίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το τρίτο μέτωπο εντοπίζεται στο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ, το οποίο μετά την παραίτηση του κ. Ρομπόπουλου και την επιμονή της κυρίας Κατσέλη να καταψηφίσει την Πέμπτη το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, απειλεί με εσωκομματική ανταρσία και ουσιαστική αφαίρεση της δεδηλωμένης από την κυβέρνηση.

Υπό αυτήν την έννοια, τα πάντα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διήμερο, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας και της επακόλουθης παράλυσης στο κράτος και την οικονομία. Η επιβίωση της κυβέρνησης Παπανδρέου, είτε για τον έναν, είτε για τον άλλο λόγο, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.