Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Απόφαση - σοκ:".Μείον 35% .. κι όποιος αντέξει" στην Αγροτική Τράπεζα.

Απόφαση - σοκ: Μειώνουν κατά 35% τις αποδοχές των υπαλλήλων της Αγροτικής ΤράπεζαςΜε μαζική αγωνιστική αντίδραση θα απαντήσουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και οι σύλλογοι των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας, αντιδρώντας στη μείωση, που επιχειρείται, κατά 35% των αποδοχών των εργαζομένων.
«Αυτή η επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης είναι παράνομη και καταχρηστική, δεδομένου ότι είναι αντισυνταγματική και υπονομεύει τις επιχειρησιακές και τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ αμφισβητεί το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, δημιουργώντας, παράλληλα, τις προϋποθέσεις νόθευσης του ανταγωνισμού στον τραπεζικό κλάδο. Είναι φανερό ότι, με τις μεθοδεύσεις αυτές, προετοιμάζεται το έδαφος για το ξεπούλημα των κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών φθηνά και στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΤΟΕ.
Αυτή ήταν η εκτίμηση, στην οποία κατέληξαν το προεδρείο της ΟΤΟΕ και οι εκπρόσωποι των συλλόγων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής, στη σύσκεψη, που έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στα οποία από το πρωί πραγματοποιείται κατάληψη των εργαζομένων, με τη στήριξη της ΟΤΟΕ.
Στη συνέχεια, στη σύσκεψη αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Στο υπουργείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Κυριακό, στον οποίο αναπτύχθηκαν τα επιχειρήματα της ΟΤΟΕ, που αφορούν τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων.
Μετά από τις εξελίξεις αυτές, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο στις 08.00 το πρωί, προκειμένου να πάρει αποφάσεις, ενώ, αργότερα, στις 10.00 το πρωί, τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων της ΟΤΟΕ θα συναντηθούν, για να καθορίσουν από κοινού τις ενέργειές τους.