Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται...

                                              Πρωτοχρονιά, και σ' αδειανή να ακουμπάς βαρέλα,
Πρωτοχρονιά, και να θωρείς διακόσιες τη σαρδέλλα
Πρωτοχρονιά, τέτοια χρονιά ποτέ άλλοτε δεν είδα
που να μασάς αχόρταγα μπομπότα και σταφίδα.
Πρωτοχρονιά, γιορτάζουνε μόνο οι μαυραγορίτες
κι όσοι μ' αυτούς θησαύρισαν κλέφτες και αγιογδύτες.
Πρωτοχρονιά, τέτοια χρονιά ποτέ να μη γυρίσει
κι ο νέος χρόνος εύχομαι ειρήνη να χαρίσει.....                       

Αυτά τα κάλαντα ρίχτηκαν κάτω από τις πόρτες των σπιτιών του Αιγίου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1944.........
Πρωτοχρονιά, γιορτάζουνε μόνο οι μαυραγορίτες
κι όσοι μ' αυτούς θησαύρισαν κλέφτες και αγιογδύτες.....                                                Το προσόν του μαυραγορίτη ήταν το χαμόγελο, το κοστούμι και η προθυμία να σου λύσει το πρόβλημα που είχες, άμεσα.
Ένα άλλο βασικό του προσόν ήταν η προσήλωσή του στις κατοχικές δυνάμεις και η άψογη συνεργασία μαζί τους.                                                                                                                     Τι 'χες Γιάννη,τι 'χα πάντα!!......                                                                  Στην Ελλάς του 2013!!.....ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ....
Σήμερα ο μαυραγορίτης έχει αλλάξει πρόσωπο.
Περιστοιχίζεται από ευυπόληπτους πολίτες με αξιώματα διάφορα (οι μικρομαυραγορίτες ή τα δικά μας παιδιά), παίρνει μέρος για τα δίκαια της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς (που τους έχει επιλέξει ο ίδιος από πριν), ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας, έχει ύφος αυστηρό που δεν σηκώνει κουβέντα στις αποφάσεις του, κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και κοιμάται σε ξενοδοχεία που μόνο όμοιοί του από άλλες χώρες μπορούν να παν σε αυτά.........................................................................................................
Ο μοντέρνος μαυραγορίτης κάνει κι αυτός ό,τι έκανε ο πρόγονός του που καταξίωσε την τάξη τους.
Ό,τι πρόβλημα και να σου παρουσιαστεί, στο λύνει αμέσως.
Αν για κάποιους σοβαρούς λόγους δεν μπορεί να στο λύσει, κρατάει μόνο μια μικρή επιφύλαξη, αν το αντέχει ο προϋπολογισμός, αν η αναλογιστική μελέτη αφήνει περιθώρια καλυτέρευσης, και γενικά αν υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στο αίτημα το παραπέμπει στον παραγιό του, μικρομαυραγορίτη συνεργάτη.
Ο μικρομαυραγορίτης συνεργάτης του παρακολουθεί από κοντά το πρόβλημά σου και όταν τον ρωτάς τι γίνεται σου απαντάει ότι σύντομα θα δώσουν ένα τέλος.                          
Προσπαθεί να σε εφησυχάσει, λέγοντάς σου ότι με αυτά τα προβλήματα ασχολούνται όλη μέρα.
Αν τώρα για κάποιον σοβαρό λόγο δεν μπορέσει να βρεθεί λύση, σου ζητά με σεμνότητα και ταπεινότητα συγνώμη, δακρύζει, σκίζει τα ρούχα του από τα νεύρα του και από τη λύπη του, γονατίζει μπροστά σου και σου τάζει ότι μετά τη γιορτή του, που σε προσκαλεί να πας οπωσδήποτε, θα στο λύσει αμέσως το πρόβλημα.
Το μόνο που ζητάει από εμάς ο μοντέρνος μαυραγορίτης είναι να μην τον ξεχνάμε στη γιορτή του και να τον επισκεπτόμαστε, αφήνοντας το επισκεπτήριό μας με ευχές και καλά νέα.
                                                                                                                             Έρχεται η ώρα της μεγάλης γιορτής των μαυραγοριτών, θερμά σας παρακαλώ μην ξεχάσετε να τους επισκεφτείτε και να αφήσετε το.......... επισκεπτήριό σας!!