Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Είπαν και....ελάλησαν: Αθώος ο εύελπις ὑμνωδός....«του πουλιού»!!

Με ψήφους 3-2 το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων δεν δέχθηκε το ερώτημα της απόταξης από τη σχολή του τεταρτοετούς ευέλπιδος Χρήστου Φαραντάτου, ο οποίος είχε παραπεμφθεί διότι την 17η Νοεμβρίου 2011, ημέρα εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, στο αμφιθέατρο της σχολής είχε προετοιμάσει και πρωτοστατήσει ώστε ομάδα πρωτοετών να τραγουδήσει εγκωμιαστικό για την 21η Απριλίου ύμνο ενώ είχε μιλήσει απαξιωτικά για την εξέγερση των φοιτητών το Νεοέμβριο του 1973.

Θεωρητικά η διοίκηση της σχολής και η ηγεσία του Στρατεύματος έχουν τη δυνατότητα ν’ ασκήσουν έφεση και να εξεταστεί το θέμα σε δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο.

Ο τεταρτοετής εύελπις που ήταν αρχηγός τότε της σχολής έχει καθαιρεθεί από το αξίωμα αυτό και έχει τιμωρηθεί με πειθαρχική ποινή 40 ημερών φυλάκισης με βάση το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ποινή 20ήμερης φυλάκισης είχε επιβληθεί και σε άλλους πέντε τεταρτοετείς ευέλπιδες. Η απόφαση του Πειθαρχικού δεν αφορά την ουσία της πράξης αλλά το εάν έπρεπε η όχι να διαγραφεί ο Φαραντάτος από τη Σχολή.