Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Γεια σου Αλέκα! κουκιά σπέρνω....Εγκλημα όπως το PSI το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά!!

ΚΚΕ:Συναγερμός κατά του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά.. Ενάντια στο νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο της ΚΝΕ, την προσεχή Πέμπτη στις 18:00 στο κέντρο της Αθήνας.                                                                                    Η σπορά των ....κουκιών  ,από την Αλέκα Παπαρήγα...                                                    Οι δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή. Το ΚΚΕ κατηγορεί τη κυβέρνηση και όσους αποδέχονται το νομοσχέδιο ότι φέρνουν ακριβώς το μέτρο σε μια περίοδο που όλοι οι παράγοντες που συνηγορούν στην διάδοση των ναρκωτικών χτυπούν «κόκκινο»: η ανεργία, η φτώχεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση.
 Τους κατηγορεί γιατί ιδιωτικοποιούν όλες τις δομές που έχουν σχέση με την απεξάρτηση....Μέχρι εδώ καλά το πας ......ενώ παράλληλα η κυρία Παπαρήγα, αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιάννης Γκιόκας επεσήμαναν ότι όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ αυτού του νομοσχεδίου που νομιμοποιεί την ατομική χρήση θέλουν ναρκωμένη τη συνείδηση των νέων για να μην παλεύουν. «Ο εξαρτημένος άνθρωπος είναι το καλύτερο θύμα, πειθήνιο όργανο, για την κυρίαρχη πολιτική», είπε η κυρία Παπαρήγα.
 Σημείωσε ότι αυτό αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο για να ανατραπεί η κυβέρνηση και να καταδικαστούν τα κόμματα που, ανοιχτά ή συγκεκαλυμμένα υποστηρίζουν «ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη διάδοση των ναρκωτικών, για να μην πούμε, ωραιοποιεί», στη βάση ότι είναι ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να χρησιμοποιεί το σώμα του, όπως θέλει, να το κακομεταχειρίζεται και να το προσβάλλει.
Επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, που συμφωνούν με το νομοσχέδιο. Σημείωσε ότι πρόκειται για «ωμό και χοντρό ψέμμα» το να λένε αυτά τα κόμματα ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με το νομοσχέδιο γιατί θέλει να υπάρχουν ποινές στους χρήστες ναρκωτικών. «Το ΚΚΕ είναι εναντίον της διάδοσης των ναρκωτικών, της ωραιοποίησης και της ηθικοποίησης της χρήσης».

 Όσον αφορά στη ΝΔ και στο ΛΑΟΣ, υπογράμμισε ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα, «υπό την πίεση του ΚΚΕ και υπό τον φόβο των Ιουδαίων κάνουν ότι διαφωνούν», ενώ στην κυβερνητική επιτροπή «ήταν απόλυτα σύμφωνοι. Συμφωνούν με την ατομική χρήση των ναρκωτικών και είναι αντίθετοι μόνο στη διάδοσή τους....
                                                                                                                                     Η θέση των εξαρτημένων είναι στην κοινωνία και όχι στη φυλακή κυρία  Παπαρήγα.....
 Δυστυχώς διαφωνώ με την πολιτική θέση του ΚΚΕ, χωρίς να παραγνωρίζω την αποσπασματικότητα και τα κίνητρα των μέτρων αποσυμφόρησης αλλά και την ατολμία του Κώδικα περί Ναρκωτικών.Την ίδια στιγμή που σε νομοθετικό επίπεδο δίνεται προτεραιότητα στη θεραπευτική αντιμετώπιση των χρηστών, η ασκούμενη πολιτική πλήττει σοβαρά τους φορείς θεραπείας με μεγάλες περικοπές στην επιχορήγηση και άλλα μέτρα που απηχούν μια λογιστικού τύπου προσέγγιση της κοινωνικής πολιτικής. Παρ' όλα αυτά υποστηρίζω την ψήφισή του νομοσχεδίου,έχοντας στο μυαλό μου,εικόνες ανθρώπων, συγκλονιστικές που σε οδηγούν σε ένα σφίξιμο του στομαχιού,που μαρτυρούν τον παραλογισμό και την τρέλα: Υπάρχει κρατούμενος ετών 92, υπάρχει τοξικοεξαρτημένη δικασμένη σε ισόβια για διακίνηση δέκα γραμμαρίων ηρωίνης με αντάλλαγμα καλλυντικά (αυτή η αυθαιρεσία με το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά τελειώνει). Η ίδια η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου παραδέχεται ότι σήμερα στις φυλακές το 60% των κρατουμένων είναι άποροι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής ή διατροφής. Αυτοί οι άνθρωποι είναι έγκλειστοι. Αν τους δώσουν να φάνε, θα φάνε, αν δεν τους δώσουν, δεν θα φάνε. Αν του δώσουν σαπούνι, θα το χρησιμοποιήσουν,αν δεν τους δώσουν.......                                                                                                         Πέντε άνθρωποι κρατούνται σε ένα κελί που είναι φτιαγμένο για έναν, κοιμούνται κάτω από τα κρεβάτια και μέσα στις τουαλέτες.                                               Βεβαίως τα ερωτήματα και πολύ περισσότερο οι απαντήσεις δεν έχουν τεθεί: Υπάρχει αύξηση της παραβατικότητας, ποιας και ποιών, στον καιρό του μνημονίου;                                                                                                                          Πόσο ευθύνεται ο δικαστικός αυταρχισμός για την αύξηση της παραβατικότητας;                                                                                                                  Ένας φυλακισμένος που επιλέγει το δρόμο της απεξάρτησης έχει να παλέψει με δεκαπλάσια εμπόδια σε ένα απόλυτα ακατάλληλο περιβάλλον.                       Οι θεραπευτικές κοινότητες στις φυλακές είναι ελάχιστες, ενώ και όπου υπάρχουν το βράδυ και τα σαββατοκύριακα ο κρατούμενος επιστρέφει στο θάλαμο, δηλαδή στην πιάτσα.......  κυρία  Παπαρήγα..... Τα  ξέρουν αυτά οι...επί παντός επιστητού νεολαίοι της ΚΝΕ.....