Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Η «τρίλιζα» της Μέρκελ και τα συμπλέγματα φεντεραλισμού του Τατούλη!!

 Μετά τον Πάγκαλο,άλλος «φεντεραλιστής Ευρωπαίος»,ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης  βγήκε στο μεϊντάνι!                                                                                                                                               Ξεκαθάρισε ,την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου,στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Le Figaro, ότι η οικονομία ορίζει πλέον τους πολιτικούς κανόνες, και όχι το αντίθετο όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.Αλλά τα πολιτικά κόμματα φανερώνουν ανικανότητά και αδυναμία να υπερασπιστούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας!                                                                                                                                                                                                  
Φοβούμενος "απώλεια προσώπου"της περιφέρειας Πελοποννήσου,τι κι'αν έχει περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ορόσημα ,όπως η Σπάρτη, το Άργος,η Κόρινθος,η Επίδαυρος,αλλά και η Αρχαία Ολυμπία.                                                  
Φοβούμενος  για την Πελοπόννησο με τις 42 περιοχές Natura,με τις περισσότερες περιοχές ΠΓΕ και προϊόντα ΠΟΠ απ’ όπου αλλού.....                                                                
Τζογάρει  σε γερμανό γκρουπιέρη το φυσικό περιβάλλον που σεβάστηκαν πολλά χρόνια οι πατεράδες και οι παππούδες μας........ 
     .Συμφώνησε   διαπεριφερειακή συνεργασία με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας!!.... Υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον της  Πελοποννήσου είναι συνυφασμένο με αυτό της  Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και ότι οι πολίτες το γνωρίζουν και υπερασπίζουν με τις θυσίες τους την παραμονή στην μεγάλη αυτή οικογένεια!!......                                                                                                            Για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πολιτική επιβίωση της Angela Merkel,που κλυδωνίζεται από σοβαρές τριβές, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί και από σκάνδαλα παράνομων χρηματοδοτήσεων,στις τράπεζες του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και αλλού!!.                                                                                                                                                                     
Τι κι'αν δημοσιογραφικές φωνές από την ίδια την Γερμανία μας λένε..                                    
"Μην ελπίζετε βοήθεια από τη Γερμανία "....."Το παιχνίδι είναι στημένο"!! Για κλασική περίπτωση απάτης μιλά ο Γερμανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Λέο Μίλερ. Ο Λέο Μίλερ  συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Bankrauber» («Ληστές τραπεζών»),είναι για την Ευρώπη ό,τι ο τιμηθείς με βραβείο Όσκαρ 2011 σκηνοθέτης Τσαρλς Φέργκιουσον για την Αμερική. Είναι εκείνος που συνεχίζει να υπενθυμίζει ότι η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 δεν ήταν φυσική καταστροφή αλλά ένα έγκλημα με θύτες και θύματα και συμβουλεύει τους Έλληνες «να μην ελπίζουν σε σωτηρία από τη Γερμανία».                                                                                      
Φανταστείτε ,λέει ο Λέο Μίλερ, μια μάντρα γεμάτη λιμουζίνες με ελαττωματικό κινητήρα, τις οποίες κανείς δεν θέλει να αγοράσει. Η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στα βιβλία δεν αναφέρει την τωρινή τους αξία αλλά την αξία τους όταν τις πρωτοαγόρασε. Επρόκειτο προφανώς για τεράστια απάτη και παραβίαση όλων των διεθνών λογιστικών κανόνων. Τα αξιόγραφα πρέπει να αναφέρονται με την τωρινή αξία τους. Όμως, αυτό το παιχνίδι παίχτηκε πολύ, ιδιαίτερα στη Γερμανία και ιδιαίτερα από κρατικές τράπεζες. Μεταξύ αυτών, οι WestLB, BayernLB, SachsenLB, LBBW, HSH Nordbank (οι τράπεζες των κρατιδίων της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Βαυαρίας, Σαξονίας, Βάδης - Βυρτεμβέργης και Αμβούργου / Σλέσβιχ Χόλσταϊν) καθώς και η μερικώς κρατική τράπεζα ΙΚΒ. Αλλά το έπαιξαν και η ιδιωτική Commerzbank που διασώθηκε και βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο από το 2009 και η Hypo Real Estate που επίσης διασώθηκε με χρήματα των φορολογουμένων.                                                                                                                                                                                                                                             
Η πικάντικη λεπτομέρεια είναι ότι οι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων των τραπεζών, τα μέλη των ελεγκτικών συμβουλίων, ήταν ταυτόχρονα υπουργοί Οικονομικών των κρατιδίων και της χώρας.                                                    
Παρ’ όλ’ αυτά, κάποιοι εισαγγελείς ερευνούν!!                                    
Το πρόβλημα απλώς μετατέθηκε από τις τράπεζες στον προϋπολογισμό των κρατιδίων και του ομοσπονδιακού κράτους. Όταν έρχεται η άμπωτις,συνεχίζει ο  Μίλερ,αποκαλύπτεται ποιοι κολυμπούν γυμνοί. Έτσι κι εδώ. Κάνοντας τους λογαριασμούς, βλέπουμε ξαφνικά τις βρώμικες δουλειές που έγιναν στις τράπεζες των κρατιδίων, ενώ υπεύθυνα ήταν τα υπουργεία Οικονομικών. Αυτή η τραπεζική κρίση προκλήθηκε πράγματι από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως λογιστικές απάτες, έκδοση ψευδών οικονομικών αποτελεσμάτων, απόσπαση πιστώσεων με πλαστά στοιχεία, insider trading, τοκογλυφία, απάτες τύπου Ponzi (πυραμίδες), όπως εξάλλου και η κρίση του 1929. Αν ζούσε ακόμη ο διάσημος ιστορικός της οικονομικής επιστήμης, Τσαρλς Κίντλμπεργκερ, στον οποίο χρωστάμε την αναγνώριση της σχέσης ανάμεσα στο οικονομικό έγκλημα και την κρίση, θα έβλεπε την κατάσταση ακριβώς έτσι..............                                                                                              
Ο Τατούλης όμως «περί άλλα τυρβάζει»,τονίζοντας ιδιαίτερα την ανυπαρξία κοινωνικών συγκρούσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω του υψηλού επιπέδου εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των πολιτών............                                                                                                       Μας την λέει κι από πάνω,ο γερμανό-λεβέντης αντιγκαουλάϊντερ ....και εμείς στον κόσμο μας !! ...                                                                                                                                  
Εξακολουθούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε  «γερμανό-λεβέντες» Τατούληδες και

                                             ΝΑΙ..ΝΑΙ..ΔΕΣ βολευτάδες........

Εξακολουθούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε ψευταράδες και μασκαράδες  της σφαλιάρας??.........