Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Του Χαλβατζή ο γιος και οι λαθρεπιβάτες του ΚΚΕ

 Μιλάει ο γιος Χαλβατζής για λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ  που έχουν μετατραπεί σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους!!                                                            
Τι εννοεί ακριβώς ο πιτσιρικάς?...                              
Υπερασπίζεται τις αειπάρθενες  χολερικές φιγούρες που κινδυνεύουν να μπουν σε εφεδρεία ή έπρεπε να του ζητούσαν την άδεια, αιτούντες την έκδοση πιστοποιητικού κομματικής επάρκειας,από τον κληρονόμο του πρώην γραμματέα της ΚΝΕ??...                                                                                                          
Ο Αλέκος Χαλβατζής,ενώ αποχώρησε από το ΚΚΕ το Σεπτέμβριο του 2010-θυμήθηκε και δημοσιοποίησε τώρα,στο προσωπικό του ιστολόγιο(συνολικές αναρτήσεις 7)-που μάλλον στήθηκε για τις ανάγκες αυτής της ανάρτησης (http://alekosch.wordpress.com/2012/02/18/μια-ολοκληρωμένη-τοποθέτηση/)την επιστολή 11.000 λέξεων που φέρεται να είχε στείλει το Μάιο του 2010 προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με τίτλο «Για την ανησυχητική κατάσταση και πορεία του Κόμματος, για την κυριολεκτικά τρομακτική προοπτική του, όπως προδιαγράφεται».  
                                                               Σε καμιά περίπτωση δεν θα υιοθετήσω τις μπούρδες θερμοκέφαλων υπερασπιστών του "όλα βαίνουν καλώς" και απλά όποιος διαφωνεί είναι φραξιονιστής  ή προβοκάτορας.                                              
 Ενδεχομένος εκ του πονηρού-αντι-Χαλβατζήδων και τα ρέστα, περί του ηχηρού οικογενειακού ονόματος-όψιμα το θυμήθηκαν....                                                                                                                                                  Θυμάμαι τον Γιώργο το Γράψα,ειχε διαδεχθει στην ηγεσια της ΚΝΕ τον πατέρα Χαλβατζή. Στις 21 Σεπτεμβρίου 1989  ειπε«Δεν θα υπακούσω» και όρθωσε το πολιτικό του ανάστημά στην κυρίαρχη τότε γραμμή της ηγεσίας του κόμματος (συγκρότηση ΣΥΝ, κυβέρνηση Τζαννετάκη κτλ.). Γραμμή που δύο χρόνια μόλις αργότερα ανατρεπόταν από το ίδιο το κόμμα, παρά το γεγονός ότι απέφευγε να καταδικάσει ρητώς τις σχετικές αποφάσεις....                                                                                                    
Στη συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σπόρτινγκ στις 4 Οκτώβρη του 1989,διευκρινιζε λεγοντας:Η νεολαία δεν ενδιαφέρεται βέβαια, για ενδοοικογενειακούς καυγάδες των κομμουνιστών. Και η διάσταση ανάμεσα στην ηγεσία του ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ασφαλώς και δεν είναι απλά μια εσωτερικής μας υπόθεση, που βγήκε προς τα έξω στην κοινωνία. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: Διαφορετικές αντιλήψεις για τα καυτά προβλήματα της κοινωνίας, για την κοινωνική πάλη εκφράστηκαν στην αντιπαράθεση μέσα στο κομμουνιστικό κίνημα.                                                                                                                                                                 
Θυμάμαι επίσης  στον «Ριζοσπάστη» να δημοσιεύονται εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του  Χαλβατζή στη Μαγνησία τη γενέτειρα του Μήτσου Κωστόπουλου(που διέθετε επιρροή στην περιοχή),όπου ανέλυε τον τρόπο που το αστικό κράτος και τα ΜΜΕ εκμεταλλεύονται όσους αποχωρούν από το κόμμα για ιδεολογικές διαφορές, εννοώντας προφανώς ότι όποιος δεν συμφωνεί και τολμά να το πει «εκ των πραγμάτων» μετατρέπεται σε «όργανο της αντίδρασης»...                                                                                                                                                                   Η απορία μου είναι η στόχευση αυτού του παιδιού...                                                                                                                                            
Δεν είδα διαφορετικές αντιλήψεις για τα καυτά προβλήματα της κοινωνίας, για την κοινωνική πάλη.                                                                    
Περί οργανοδομής ο λόγος και μάλλον κουβέντα για το "πάπλωμα"!!.......                                                                                    
Ποιος είναι ο πυρήνας αυτής της αντίθεσης και  από που εκπορεύεται?                                                                                                                  
Πιστεύει ειλικρινά,πως μέσα απ την δημοσιοποίηση και έκθεση σε «κοινωνική διαβουλευση»της επιστολής του ,συνεισφέρει θετικά,ώστε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στο ΚΚΕ  ή  μέσω της βιομηχανικής αναπαραγωγής των μίντια,κουβαλάει νερό στο μύλο του νεοσυντηρητισμού;...Όπως έλεγε και ο πατέρας του??                                                                                                                                                    
Το ΚΚΕ και βέβαια δεν πρέπει να είναι "οικογενειακή υπόθεση"....                                                                                                                                              
Ποια είναι όμως η βαθύτερη ουσία των διαφωνιών ? ....              
Μήπως  όλα έγιναν για τη "μοιρασιά",των διαδόχων ? ...Γιατί και εδώ λίστες με  Χαλβά..(τζη)..δες  και αναρριχώμενα ....καλά κρατούν!!                                                                                                                              
 Ο Αλέκος Χαλβατζής διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ από το 1997 έως το 2006, ενώ συμμετείχε στο τμήμα μαζικής διαφώτισης της ΚΕ του ΚΚΕ μέχρι και τον Ιούνη του 2009.                                                                                                                                      
Κάτι ανάλογο με τους καλοαναθρεμμένους παραγοντίσκους του'80,τα τρομερά παιδιά της τότε μαζικής διαφώτισης (βλεπε Ανδρουλάκη,Δαμανάκη,Καραγκουλέ,Καραΐνδρο κλπ.).                                                                                                                                                    
Όλοι τους σταδιοδρόμισαν επιτυχώς,στον πολιτικό και επιχειρηματικό στίβο....                                                                                                                                         Και ο μικρός Χαλβα...τζής,καλά θα παει ..."μπαμπούλες" δεν υπάρχουν γι'αυτον.....                                                                      
 Ο Μπόμπολας τον περιμένει...................