Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

«Κοινωνική Συμφωνία»,θέλουν οι Κατσέλη-Καστανίδης,και περιμένουν κοινωνούς με ή άνευ νου??.......

Τον δικό τους πολιτικό φορέα με την επωνυμία «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» παρουσίασαν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητοι βουλευτές κ.κ. Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης.                                                                             «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη», είναι το όνομα του νέου κόμματος της Λούκα Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη και που έχει ως έμβλημα δύο πανιά ιστιοφόρου σε αποχρώσεις του πράσινου. Η κ. Κατσέλη, πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του νέου κόμματος σημείωσε κατά την παρουσίαση ότι πρέπει να ανατραπεί η πολιτική που βάζει τις τράπεζες πάνω από τους φορολογούμενους επισημαίνοντας ότι πριν από το δεύτερο μνημόνιο υπήρχε διαπραγματευτική ικανότητα.
Δειτε το  Video....«Κοινωνική Συμφωνία» ανακοίνωσαν Κατσέλη-Καστανίδης                                                                                                                                     Μιλώντας για την πολιτική τους πρόταση, υποστήριξαν ότι γεννήθηκε από την ανάγκη να υπάρξουν, εκ νέου, δημοκρατικοί πολιτικοί σχηματισμοί μέσα από τους οποίους θα μπορούσε ο ελληνικός λαός να εκφραστεί εν μέσω των ριζικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στην κοινωνία, στην οικονομία και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Οι κ.κ. Κατσέλη και Καστανίδης δεσμεύτηκαν ότι η «Κοινωνική Συμφωνία» θα υπηρετήσει μια προοδευτική πολιτική πρόταση που θα θέσει «στο επίκεντρο της την προστασία του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, που θα προάγει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη», μια πρόταση «εθνικής αξιοπρέπειας» όπως αναφέρεται και στη γραπτή ανακοίνωση.

Επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, ότι «οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες δεν είναι μόνον απότοκες της λειτουργίας του αχαλίνωτου καπιταλισμού, αλλά και συνέπεια ενός πολιτικού συστήματος στο οποίο οι ολιγαρχίες του πλούτου, τα κλειστά κυκλώματα εξουσίας και τα εξωθεσμικά κέντρα ασκούν υπέρμετρη επιρροή».

Ως επιτακτικό πολιτικό στόχο στην «Κοινωνικής Συμφωνία » υπό τις υπάρχουσες συνθήκες έθεσαν την «έξοδο της χώρας μας από την κρίση, με την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης το οποίο ανατρέπει τη συλλογιστική της μονόπλευρης λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης και προωθεί την πολιτική των εθνικών ισοδυνάμων που αντιρροπούν τον αρνητικό προσανατολισμό του Νέου Μνημονίου».

Υπογράμμισαν μάλιστα ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί μοναδική διέξοδο που θα οδηγεί στη βιωσιμότητα του χρέους, στην έξοδο από την κρίση και την υπερχρέωση, στην επιστροφή στην ανάπτυξη και στη διασφάλιση όρων κοινωνικής προστασίας των πολιτών.

Οι κ.κ. Κατσέλη και Καστανίδης απηύθηναν πρόσκληση συμμετοχής στην «Κοινωνική Συμφωνία » σε όλους όσους «αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτούς που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων». Στην εκδήλωση – παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων και οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος