Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Θρύλος, Φουστέρ, καλοριφέρ!

         Με τέρμα του Ισπανού οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν με το διπλό (0-1) από το Χάρκοβο και έτσι μετά το εμπόδιο της Ρούμπιν ετοιμάζονται να ξεπεράσουν κι εκείνο της Μέταλιστ στο Europa League!

5η συνεχόμενη νίκη στην Ευρώπη για τους Πειραιώτες, που ήταν εξαιρετικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα και αισιοδοξούν στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη (15 Μαρτίου) να σφραγίσουν την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης! Πλήγμα με την απουσία του Μέλμπεργκ που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ για τους Ουκρανούς θα λείψουν οι Κριστάλντο και Έντμαρ (αποβλήθηκε).
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον Ολυμπιακό ήταν το σχέδιο που θα έπρεπε να βρει και να θέσει σε εφαρμογή ώστε να κοντρολάρει τις εξάρσεις μιας ομάδας με χαρισματικούς παίκτες στην επίθεση όπως η Μέταλιστ. Πράγματι δεν ήταν καθόλου εύκολη αποστολή. Αυτό φρόντισαν να πιστοποιήσουν από νωρίς οι παίκτες του Μάρκεβιτς που αποτελούσαν μόνιμη πηγή κινδύνου.

Με λάτιν ταμπεραμέντο και τρομερά φυσικά προσόντα έφεραν πολλές φορές σε δύσκολη θέση την «ερυθρόλευκη» άμυνα, που είχε μεν πολλή δουλειά, αλλά εύκολα ή δύσκολα ανέκοπτε τις προσπάθειες των αντιπάλων και πέρασε -έστω και αγχωτικά- με επιτυχία το τεστ. Το αδύναμο κέντρο του, τον έκανε ευάλωτο πίσω και ακίνδυνο μπροστά με τους Μιραλάς, Τζεμπούρ να μην μπορούν να απειλήσουν.

Ωστόσο φάση είχαν κι ας μην ήταν από δικό τους παίκτη. Σε μια στιγμή σύγχυσης στην ουκρανική άμυνα, ο Σόσα λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά… αφού η κεφαλιά που επιχείρησε προς τα πίσω πέρασε ελάχιστα άουτ. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, να κρατήσει το μηδέν, επετεύχθη.

Κι από εκεί και πέρα ρίσκαρε με… μέτρο για το «διπλό». Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών στην Ευρώπη. Ποιος άλλος από τον… θερμό Νταβίντ Φουστέρ! Αφού είχε υπνωτίσει τους αντιπάλους με το γνωστό… νωχελικό του στιλ, την κατάλληλη στιγμή, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και έβαλε τις βάσεις για ακόμη μια πρόκριση για τον Ολυμπιακό φέτος στην Ευρώπη.

Ο υπέρμετρος εγωισμός Τζεμπούρ, Μιραλάς πιθανώς να στέρησε κι ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα ήταν τεράστιο αβαντάζ από τη μία και ντεσαβαντάζ από την άλλη εν όψει της ρεβάνς. Σε αυτήν ο Ολυμπιακός θα κληθεί να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα που του προσφέρει το 0-1 χωρίς μια πολύ σημαντική μονάδα, τον Μέλμπεργκ που συμπλήρωσε κάρτες. Αν κάτι τον παρηγορεί είναι το γεγονός ότι η Μέταλιστ θα έρθει στο Φάληρο χωρίς τους Κριστάλντο και Έντμαρ.