Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Το δρόμο για τις «σουΐτες» του Κορυδαλλού,πήρε ο Ακης...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος απολογήθηκε από τις 12:00 το μεσημέρι και δέχθηκε ερωτήσεις από τον ανακριτή βάσει του υπομνήματος που παρέδωσε.

Σε σύμπτωση απέδωσε ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώπιον του ανακριτή, την εμπλοκή είτε συγγενικού του προσώπου είτε της λογίστριάς του στις υπεράκτιες εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών.
Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του, ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών όπως θεωρούν οι Εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως υπουργός 'Αμυνας. Για την προμήθεια των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ η συγκεκριμένη προμήθεια για το Πολεμικό Ναυτικό.

Αύριο ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν οι 3 συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα ο ανακριτής:
1.Νικόλαος Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου, εξάδελφος του πρώην υπουργού, δικαιούχος εξωχώριας εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου
2. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία, λογίστρια, εκπρόσωπος στην Ελλάδα εμπλεκόμενης εταιρίας και
3. Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου επιχειρηματίας.

Σφοδρή επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο και χαρακτηρίζει ως βασικό συνήγορο του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, εξαπέλυσε η ΝΔ κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως συνεχίζει να σιωπά. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο πως το το 2010 αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους και φέρνει ως παράδειγμα το γεγονός ότι δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών και χωρίς , όπως τονίζει, να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης.

«Αγγίζει τα όρια της πολιτικής χυδαιότητας η στάση της ΝΔ στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε ευθύς εξαρχής να διαγράψει τον κ. Τσοχατζόπουλο από τις τάξεις του", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απαντώντας στη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ για την υπόθεση του πρώην υπουργού.

"Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε ποτέ να συνδέσει τον κ. Σαμαρά προσωπικά, ούτε με το Βατοπαίδι, ούτε με τους «κουμπάρους», ούτε με τα δομημένα ομόλογα, ούτε με την υπόθεση Παυλίδη, δηλαδή με υποθέσεις της περιόδου 2004-2009, γιατί θέλουμε πάντα να διαχωρίζουμε την ατομική πολιτική και ποινική ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων από κόμματα και κυβερνήσεις", συνεχίζει η κ.Γεννηματά.

Επανερχόμενη στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, σημειώνει ότι τα σημερινά στοιχεία συγκεντρώθηκαν χάρη στην προανακριτική επιτροπή που συγκρότησε το ΠΑΣΟΚ το 2011 για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Το ακόμη χειρότερο, προσθέτει, είναι ότι η ΝΔ προσπαθεί, κατά τρόπο θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτο, να ταυτίσει τις αρχικές συμβάσεις για τα υποβρύχια με την τεράστια προσπάθεια που έγινε το 2010 για την διάσωση των ναυπηγείων και των χρημάτων που έδωσε ο ελληνικός λαός, χωρίς να έχει παραλάβει ώς τότε ούτε ένα υποβρύχιο.
  "H υπόθεση Τσοχατζόπουλου αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου ενός σάπιου πολιτικού συστήματος το οποίο οικοδομήθηκε επί χρόνια από τον δικομματισμό στη χώρα μας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί επικοινωνιακό παιχνίδι στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να ξεπλύνουν τις μνημονιακές τους αμαρτίες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Όλες ανεξαιρέτως οι προμήθειες πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος. Το κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει.
Επιβάλλεται άμεσος έλεγχος και φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν διαχειριστές δημοσίου χρήματος και μέλη επιτροπών ανάθεσης δημοσίων έργων ή προμηθειών τα τελευταία είκοσι (20) έτη, εφόσον η προέλευσή τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς πρέπει να ανατραπεί", αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Διαβάστε και εδώ...