Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

«Χρυσαυγίτικη» επίθεση στην Πάτρα, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο που διαμένουν οικονομικοί μετανάστες

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής, στην Πάτρα, όταν  -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο όπου διαμένουν αλλοδαποί.
Ακολούθησαν 22 προσαγωγές ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και άγνωστος -μέχρι στιγμής- αριθμός πολιτών.
 Οι εμπλεκόμενοι πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν με ρίψη χημικών.                                                                         Την ίδια στιγμή εκδηλώθηκαν φωτιές δίπλα από τις εγκαταστάσεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν για να τις θέσουν υπό έλεγχο.
 Κάτοικοι της πόλης πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση,διαδηλώνοντας   κατά  της «παράνομης» μετανάστευσης και της δολοφονίας του 30χρονου,με φερόμενους ως δράστες τρεις Αφγανούς ,αποκλείοντας την Ακτή Δυμαίων, μπροστά από το νέο λιμάνι της Πάτρας.
 Ο 30χρονος είχε βρεθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στις Ιτιές Πατρών, βαριά τραυματισμένος με τουλάχιστον έξι χτυπήματα από μαχαίρι στο θώρακα και τα πλευρά και διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου υπέκυψε στα τραύματά του.
 Εν τω μεταξύ,σύμφωνα με ενημέρωση  του δημάρχου  Πατρέων Γιάννη Δημαρά ,αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φορέων της πόλης, ώστε να συζητηθεί το θέμα για τους μετανάστες.

         πηγη:πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ