Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Δάνειο στον ΠΑΟ μέσω Μαρινάκη

Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ισχυρό Παναθηναϊκό. Και το αντίστροφο. Και δεν μιλάμε σε επίπεδο οπαδών που ο ένας θα ήθελε τον άλλον στη Δ' Εθνική. Λέμε για παράγοντες.

Θυμάμαι στα πέτρινα κόκκινα πέτρινα χρόνια τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να εκφράζει έστω και με έμμεσο τρόπο τη συμπαράστασή του σε αυτά που τράβαγε ο Ολυμπιακός επί Σαλιαρέλη. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, πάντα γαλαντόμος, μίλαγε για ένα ισχυρό Παναθηναϊκό και ένα ισχυρό πρωτάθλημα. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Που και αυτός έχει εκφράσει κατ' επανάληψη την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θέλει έναν ισχυρό Παναθηναϊκό. Άλλωστε το ίδιο ακριβώς υποστηρίζει και ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Όπως έχει πει όμως κι ένας εκ των σύγχρονων επτά σοφών, ο Πάνος Κουτρουμπούσης, "άλλο τι λέμε και άλλο τι κάνουμε". Και δεν θα αναφερθώ στην παρέμβαση των κύκλων του Ολυμπιακού για αλλοίωση της βαθμολογίας των πλεί-οφ προς όφελος του Παναθηναϊκού. Πράγματι ο Παναθηναϊκός ευνοήθηκε σκανδαλωδώς. Προς τί όμως η ολυμπιακή αγωνία και αγανάκτηση; Τι τον νοιάζει ποιος θα βγει δεύτερος; Προφανώς και τον νοιάζει και γι' αυτό έγινε αναφορά στο ενδεχόμενο ο δεύτερος να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ενθυλακώνοντας κάποια εκατομμύρια ευρώ, λύνοντας έστω και προσωρινά το οικονομικό του πρόβλημα.

Στη συνέχεια όμως, όλως τυχαίως σε συγκεκριμένες εφημερίδες και μπλογκς, εκφράστηκε η αυθόρμητη δημοσιογραφική αγανάκτηση για το ενδεχόμενο να χορηγήσει η Εθνική τράπεζα δάνειο ύψους 5 εκατομ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για να εξασφαλίσει την αδειοδότηση και να παίξει στην Ευρώπη. Ιδού λοιπόν πως επιβεβαιώνεται το "άλλο τι λέμε και άλλο τι κάνουμε".

Ανεξάρτητα όμως από τι λέει και τι κάνει ο καθένας μας, υπάρχει και η πραγματικότητα: Για ποιο πρωτάθλημα μπορούμε να μιλάμε με Παναθηναϊκό-ΑΕΚ διαλυμένους και τον ΠΑΟΚ με μπάτζετ Αστέρα Τρίπολης; Σε ποιο πρωτάθλημα θα είναι πρωταθλητής ο ο Ολυμπιακός; Με ποιον προπονητή; Από τον Βαλβέρδε στον Σόλιντ; Και με ποια ομάδα; Με τους Βλαχοδήμους τους Τάτους και τους Σκόνδρες; Με πόσα εισιτήρια διαρκείας; Και με πόσο κόσμο κάθε Κυριακή στο Καραϊσκάκης όταν το πρωτάθλημα θα είναι στο τσεπάκι από τον Αύγουστο; Και πόσα φύλλα θα πουλάνε και οι ερυθρόλευκες εφημερίδες όταν το πρωτάθλημα θα είναι δεδομένο και θα έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει; Και ως πότε ο Ολυμπιακός σαν πρωταθλητής Ελλάδας θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα 25 εκατομ. ευρώ;

Η Ελλάδα στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ είναι μεταξύ 10ης και 11ης θέσης. Απευθείας στους ομίλους βγάζει μέχρι και ο 12ος. Με δύο κακές χρονιές στην Ευρώπη από το σύνολο των ελληνικών ομάδων (είτε παίζει ο αποδυναμωμένος Παναθηναϊκός είτε ο Αστέρας Τρίπολης), η Ελλάδα θα κατέβει στη 13η θέση. Και στη συνέχεια ακόμα πιο κάτω. Ο πρωταθλητής Ελλάδας για να μπει στους ομίλους ςκαι να πάρει τα λεφτά, θα πρέπει να παίζει έναν ή και περισσότερους προκριματικούς γύρους. Πόσο ισχυρός θα είναι πλέον ο Ολυμπιακός χωρίς τα 25 εκατομ. του Τσάμπιονς Λιγκ; Και πόσα θα χρειάζεται να βάζει κάθε χρόνο από την τσέπη του ο Μαρινάκης;

Το ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ισχυρό τον Παναθηναϊκό, όπως την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι αναγκαιότητα. Δεν παίζει μόνος του ο Ολυμπιακός. Ούτε μπουζουξίδικο είναι το ποδόσφαιρο, ούτε θέατρο. Αν γεμίζω εγώ δηλαδή το μαγαζί, να μην με ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος. Αν πτωχεύσουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, αυτόματα μικραίνει ο Ολυμπιακός. Η πρωτιά σε ένα πτωχευμένο πρωτάθλημα θα είναι δώρον άδωρον. Με πολύ κατώτερη ομάδα σε σχέση με σήμερα, σε ένα μισοάδειο Καραϊσκάκης και κομπάρσος στην Ευρώπη. Αυτό θα είναι το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου αν δεν βρεθεί λύση σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση του Μαρινάκη, θα βοήθαγε ο ίδιος προσωπικά για να πάρει το δάνειο και την άδεια ο Παναθηναϊκός. Έτσι κι έτσι για να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είναι αδύνατο.                                       Πηγή:sport24.gr ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | ΚΑΙΣΑΡΗΣ