Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έπαινος, με νόημα,στον Τατούλη... «Αμερικάνικος»!!

«Έπρεπε να είχα συναντήσει πολύ νωρίτερα τέτοιους πολιτικούς με όραμα και αισιοδοξία όπως εσείς» δήλωσε, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Daniel Bennett Smith κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου, Απόστολου Παπαφωτίου, του Εκτελεστικού Γραμματέα κ. Ιωάννη Σταματάκου και του Αμερικανού Προξένου στην Ελλάδα κ. Vincent Moore, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012. Ο Περιφερειάρχης πρόταξε,την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα προέλθουν από τα κάτω...Ο δε κ. Smith δήλωσε ην πρόθεσή του να συνεχίσει το διάλογο με την Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί «νιώθω οικεία όταν μιλώ με ανθρώπους που έχουν το θάρρος της γνώμης τους»...Ποια ένοχη εξουσία,άραγε,αποθαρρύνει τον κύριο  Τατούλη,να την επιπλήξουμε,στα αμερικάνικα...      
                                                                              Καλώς Ορίσατε...                                                                                                      Στο ανεξάρτητο κρατίδιο                                «ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟΣ»                         του  Πέτρου Τατούλη !!

Ο Πέτρος Τατούλης καλωσόρισε τον κ. Smith στην Τρίπολη υπογραμμίζοντας την διαφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα σημειώνοντας ότι αυτό βασίζεται στην ασφάλεια, την ηρεμία και την αρμονική συνύπαρξη όλου του Πελοποννησιακού λαού, αλλά και την αποφασιστικότητά του να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα τεκταινόμενα της χώρας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σημαντικές παρεμβάσεις, τονίζοντας παράλληλα την πεποίθησή του για διαφύλαξη, αλλά και πολιτική ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Διημερίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Αμερικάνική Πρεσβεία στον τομέα των επενδύσεων

Ο κ. Smith, χαρακτήρισε μεγάλη τιμή τη συνάντηση αυτή και, αναφερόμενος στο δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση, τόνισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας....Σε ξένα,όχι μόνο γερμανικά,αλλά ενίοτε και αμερικάνικα επιχειρηματικά «βιλαέτια»...                                                                    Διότι όπως,επίσης πρόσθεσε,οι τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας,δηλαδή τα πλουτοπαραγωγικά φιλέτα της Πελοποννήσου,είναι άμεσου αμερικάνικου, επενδυτικού ενδιαφέροντος  και πρότεινε τη συνεργασία του Εμπορικού Ακολούθου με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο,για την μεθόδευση της ασφαλούς πλοήγησης, του δικαιώματος εκμετάλλευσης,σε αμερικάνικα  επενδυτικά χέρια,που με την εμπειρία τους θα συντελέσουν καθοριστικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της φυσικής κατάστασης των Πελοποννησίων πολιτών,υποδεικνύοντας και επιβάλλοντας,χάριν της εθνικής μας ανάτασης,πατριωτικές κάμψεις

Ο Περιφερειάρχης υποδέχθηκε θετικά την πρόταση συνεργασίας και πρότεινε τη διοργάνωση μιας κοινής ημερίδας στην Περιφέρεια, με σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση των στόχων και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για τη συνεργασία αυτή. Ιδιαίτερα δε τόνισε,την ύπαρξη ασφαλούς και φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, γεγονός το οποίο έχει γίνει ήδη αντιληπτό,κοινώς-έχουν πάρει χαμπάρι,στη διεθνή αγορά,τις επιδέξιες...Σε ρόλο «λαγού» ειδικών οικονομικών συμφερόντων(ΕΔΩ),αποδόσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ... με εμφανή αποτελέσματα.