Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Για «θεσμική εκτροπή» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ!

Για προνομία ,με το καλήμερα,σε  Κυβερνήσεις ή Κυβερνώσες Κομματικές Κοινοπραξίες,κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ  το Προεδρείο της Βουλής (στο οποίο θεσμικά συμμετέχει η Αντιπολίτευση)  πριν καν εκλεγεί!!  
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η διακήρυξη των τριών συνεργαζόμενων κομμάτων στην κυβέρνηση, καθώς και η αναφορά για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, θέση την οποία η βουλευτής Α' Αθήνας του κόμματος  Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΕΔΩ) χαρακτήρισε «θεσμική εκτροπή».
Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στη διακήρυξη των «3», που έχει χαρακτηριστεί «οδικός χάρτης», και στην αναφορά για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε «να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας», επισημαίνοντας ότι:
«Η εξαγγελία αυτή συνιστά, από μόνη της, θεσμική εκτροπή και αποτελεί ομολογία ότι στόχος είναι και πάλι, η δημιουργία 'Κυβερνητικής Βουλής', σε πλήρη αναντιστοιχία με τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, επίσης, ότι η Βουλή πρόκειται να εκλέξει το προεδρείο της με μυστική ψηφοφορία και προσθέτει ότι «το να προκαταλαμβάνεται το τι θα πράξει ένα μη εκλεγέν ακόμη Προεδρείο μιας μη συγκροτηθείσης Βουλής, κατά τρόπον ώστε να παρίσταται εντελώς εικονική η λειτουργία των θεσμών, είναι ενδεικτικό της πλήρους απαξίωσης του Συνταγματικού και Δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου».