Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Δεν άντεξαν στο ΠΑΣΟΚ...πριν την λήξη τα παράτησαν!

Θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές θέτει ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος κ. Γιάννης Ραγκούσης με άρθρο του που δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα.
 
Ο κ. Ραγκούσης, αφού επιτίθεται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στην ανάγκη επαναθεμελίωσης της δημοκρατικής παράταξης «μέσα από τη ριζική της ανανέωση και την ουσιαστική αλλαγή υποδείγματος από την κορυφή μέχρι τη βάση».

Ο κ. Ραγκούσης προσθέτει πως «νηφάλια και ψύχραιμα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν». Ένα από τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης, κατά τον κ. Ραγκούση, αποτελεί και το πώς το ΠΑΣΟΚ έπαψε να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη από τον Ιούλιο του 2011 και μετά, τη χρονική στιγμή δηλαδή που ανέλαβε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Ραγκούσης θέτει το ερώτημα-αφετηρία, όπως το χαρακτηρίζει: «Πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ, που αναγκάστηκε να υιοθετήσει άκρως αντιδημοφιλή μέτρα τον Μάιο του 2010, κατάφερε να πετύχει μια καθολική νίκη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ παρέμενε, σύμφωνα με όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης, κυρίαρχη πολιτική δύναμη μέχρι τον Ιούλιο του 2011;».

Στο ίδιο άρθρο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου επισημαίνει πως το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση αποτελούν επιτυχία του κ. Παπανδρέου. Περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αναφέρει πως «η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, που είναι αδιαμφισβήτητο ότι ιστορικά θα πιστωθούν στην πρωθυπουργία Γιώργου Παπανδρέου, κινδυνεύει να μην έχει πια καμία σημασία».
Ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Ραγκουση ΕΔΩ...