Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

EURO 2012: Επίσημη ανακοίνωση της UEFA για τα ρατσιστικά συνθήματα

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Ιταλός επιθετικός Μάριο Μπαλοτέλι, έγινε στόχος ρατσιστικών συνθημάτων στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής, ενώ και ο Τσέχος αμυντικός, Τέοντορ Γκέμπρε Σελασιέ, δήλωσε ότι είχε «παρατηρήσει» ρατσιστικά συνθήματα με αποδέκτη τον ίδιο στη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Παρασκευής με τη Ρωσία. Πρόκειται για τους αγώνες, Ισπανία-Ιταλία και Ρωσία-Τσεχία, για τους οποίους η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έκανε επίσημα γνωστό ότι διενεργούνται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρχαν τέτοια φαινόμενα.
Σε σχετική της ανακοίνωση η UEFA, αναφέρει: «Ύστερα από τη νέα, ανεξάρτητη πληροφορία σήμερα, αναφορικά με τις δύο υποθέσεις καταγγελιών για ρατσιστικά συνθήματα στους αγώνες Ισπανία-Ιταλία και Ρωσία-Τσεχία, η UEFA διενεργεί περαιτέρω έρευνες», ενώ διευκρινίζει πως «δεν έχει κινηθεί κάποια πειθαρχική διαδικασία σε αυτή τη χρονική στιγμή».



Οι ομοσπονδίες της Ιταλίας και της Τσεχίας δεν έχουν προς το παρόν, τουλάχιστον, προχωρήσει σε επίσημη διαμαρτυρία προς την UEFA για τα περιστατικά.