Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Η μη εμφάνιση των Μαζιώτη – Ρούπα,το αστήρικτο διεθνές ένταλμα σύλληψης και η δημοσιογραφική σπέκουλα για σκάνδαλο...

Η ανησυχία στην ΕΛΑΣ από την μη εμφάνιση τις τελευταίες έξι ημέρες των Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα στη δίκη που διεξάγεται τους τελευταίους μήνες στο Εφετείο Κακουργημάτων,ενεργοποίησε διαδικασίες και εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης,ενω σε διαθεσιμότητα τέθηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων ! 

  Μέχρι στιγμής πάντως, η νομική άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μαζιώτη και της Ρούπα, αφού είναι ελεύθεροι πολίτες, και ακόμη και αν συλληφθούν το αδίκημα της παραβίασης των περιοριστικών όρων είναι πλημμέλημα και συνεπώς δεν μπορούν να κρατηθούν εκ νέου.                                                                                                                                                 Οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου – η δεύτερη την Τρίτη - ενώ δεν έδωσαν και το παρών την 1η του μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων ως όφειλαν από τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους. Τελευταία φορά που παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων ήταν η 15η Ιουνίο
                                                                                                                                                                               Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
Αναφορικά με την υπόθεση μη εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Νικόλαου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που τους είχαν επιβληθεί, ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολάου Δένδια διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

Παράλληλα, με Απόφαση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων.Εδώ και 20 ημέρες αγνοούνται τα ίχνη του Νίκου Μαζιώτη και της συζύγου του Πόλας Ρούπα. Το ζευγάρι που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στον Επαναστατικό Αγώνα και δικάζεται από τον περασμένο Οκτώβριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε για τελευταία φορά το παρόν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, στα μέσα Ιουνίου.

Και η απείρων «κάλων» ευαισθησία (σπέκουλα) των ΜΜΕ,που σε χρόνο «ντε-τε»  ανακάλυψαν δικαστικό σκάνδαλο,για διευκόλυνση δικών εξπρές,παρακάτω...
«Η τροπή που πήρε η υπόθεση Μαζιώτη αφήνει έκθετη την ελληνική Δικαιοσύνη, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για δικαστικό σκάνδαλο, αφού υπήρξε αδικαιολόγητη όπως υποστηρίζουν καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος και την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη.
 Η έναρξη της δίκης τον περασμένο Οκτώβριο βρήκε τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα προφυλακισμένους. Λίγες ημέρες αργότερα όμως, έληξε το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης και οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού η δικαιοσύνη δεν κατάφερε μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι να ολοκληρώσει την διαδικασία εκδόσεως βουλεύματος αλλά και να τους δικάσει.
 Η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει με αμηχανία την εξέλιξη, με πολλούς δικαστές να αποδίδουν ευθύνες στους συναδέλφους τους για την τεράστια καθυστέρηση παραπομπής των κατηγορουμένων σε δίκη. Μάλιστα αντιπαραβάλλουν το παράδειγμα της 17 Νοέμβρη, όπου μέσα σε 15 μήνες είχε ολοκληρωθεί η ανάκριση, είχε εκδοθεί το βούλευμα και είχε τελειώσει και η δίκη των κατηγορουμένων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.»