Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ανοίγει απόψε η αυλαία του Φεστιβάλ Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας»

  Έως  τις  10 Αυγούστου θα διεξαχθεί το 10ο φεστιβάλ Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας», που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. 
Στο φετινό φεστιβάλ - θεσμό για την πόλη, συμμετέχουν δέκα θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που θα διαγωνιστούν πάνω σε έργα από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν στο διαγωνιστικό μέρος εννέα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα και θα τιμηθούν τρεις Έλληνες συγγραφείς.                          

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 1 Αυγούστου: το Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», θα παρουσιάσει τα «Κομμάτια και Θρύψαλα» του Γιώργου Σκούρτη.

Πέμπτη 2 Αυγούστου: το Δημοτικό Θέατρο Ιλίου Αττικής παρουσιάζει το «Ο άνθρωπος, το Κτήνος και η Αρετή» του Λουίτζι Πιραντέλο.

Παρασκευή 3 Αυγούστου: η θεατρική ομάδα πολιτιστικού συλλόγου Αιτωλικού, θα παρουσιάσει τους, «Δέκα μικρούς Ινδιάνους» της Αγκάθα Κρίστι.

Σάββατο 4 Αυγούστου: το θεατρικό εργαστήρι «Εν Δράσει» του δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, θα παρουσιάσει «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή.

Κυριακή 5 Αυγούστου: το θεατρικό εργαστήρι δήμου Νίκαιας - Ρέντη, θα παρουσιάσει το «Ρενδία Λέξις».

Δευτέρα 6 Αυγούστου: ο Προμηθέας Βέροιας θα παρουσιάσει τον «Πειρασμό» του Γρηγόρη Ξενόπουλου.

Τρίτη 7 Αυγούστου: η θεατρική ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών Κύπρου, θα παρουσιάσει το έργο, «Αναμείνατε στο ακουστικό σας» του Xal Salwen.

Τετάρτη 8 Αυγούστου: το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα θα παρουσιάσει, «Εθνικότητα μου είναι το χρώμα του ανέμου» του Ματέι Βίσνιεκ.

Πέμπτη 9 Αυγούστου: η θεατρική ομάδα «Χορομανία» Ιεράπετρας παρουσιάζει το «Σιμιγδαλένιο» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου.

Παρασκευή 10 Αυγούστου: την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» θα παρουσιάσει εκτός διαγωνισμού το έργο του Στραττή Καρρά, «ο Μουγγός».