Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Αντώνης Νικοπολίδης:«Ούτε εγώ θέλω τον ΠΑΟ, ούτε εκείνος εμένα»

Το βιβλίο «Αντώνης Νικοπολίδης - Ο αγώνας της ζωής μου» ,μέσα από ένα διαφορετικό ύφος,αποκλειστικό στόχο έχει να καλύψει τον κοινωνικό ρόλο του αθλητή. Ρόλο που αναδεικνύεται ισάξιος της αθλητικής οντότητάς του.                    

Διότι οι μεγάλες Ελληνες άνθρωποι των σπορ, έχουν πολλά να διδάξουν τους διαδόχους τους μέσα από προσωπικά βιώματα και στάσεις ζωής, που ίσως να μην αφορούν αποκλειστικά αθλητικούς άθλους."                                

Την πόλη όπου μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του αθλητικά βήματα, την Άρτα, επέλεξε ο George Clooney της Ελλάδας(Αντώνης Νικοπολίδης) ως πρώτο σταθμό της παρουσίασης του βιβλίου του «Ο αγώνας της ζωής μου», ενώ ο επόμενος σταθμός ήταν τα Γιάννενα.


Και εκεί αναφέρθηκε σε όλα. Στον Παναθηναϊκό και τη «σχέση» που υπάρχει πλέον, τα γεγονότα της Ριζούπολης, τα λάθη του αλλά και το μεγαλύτερο άγχος του!

Την Δευτέρα (30/7) στην κατάμεστη αίθουσα Διώνη της Άρτας, ο Νικοπολίδης, παρουσία της μητέρας του, του δασκάλου του, παλιών συμπαικτών, ακόμα και του παπά που δημιούργησε την πρώτη ομάδα στο χωριό του, ο νυν πρόεδρος της Αναγέννησης Αρτας έκανε δημόσια την πρόταση. Ζήτησε από τον παριστάμενο Δήμαρχο της Πόλης, Ιωάννη Παπαλέξη να μετονομαστεί το δημοτικό γήπεδο σε "Αντώνης Νικοπολίδης".

Ο κ. Παπαλέξης, είχε προλογίσει όμως, λέγοντας πως ο Δήμος έχει ήδη καθορίσει ως άμεση προτεραιότητά του της διοργάνωση μίας μεγάλης εκδήλωσης προς τιμήν του Νικοπολίδη, εκδήλωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ και θα ήθελα για μια τελευταία φορά να αγωνιστώ στο γήπεδο που ξεκίνησα» είπε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Το απόγευμα της Τρίτης (31/7) ο Νικοπολίδης επισκέφθηκε τα Γιάννενα και σε γνωστό κατάστημα της πόλης έγινε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για το βιβλίο του και τους λόγους που τον ώθησαν ώστε να καταγράψει τη ζωή του. Έχοντας και τον πρώην συμπαίκτη του, Τάσο Πάντο στο πλευρό του η παρουσίαση του βιβλίου του, ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την Εθνική, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που έγιναν από τον κόσμο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αντώνης Νικοπολίδης διαβάστε εδώ...