Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ερωτάται ο κ. Υπουργός...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ 




Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


ΘΕΜΑ: «Επιχείρηση “Ξένιος Ζευς” στην Κόρινθο και μετατροπή του στρατοπέδου της Κορίνθου σε Κέντρο Υποδοχής-Φύλαξης Λαθρομεταναστών».

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Η αντιμετώπιση του χρειάζεται συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συνεννόηση μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση προχωρά στην αμφιλεγόμενη επιχείρηση με την ονομασία «Ξένιος Ζευς», χωρίς να συνεργαστεί και χωρίς να συνεννοηθεί με τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής, μετέτρεψε, αιφνιδιαστικά, το Στρατόπεδο της Κορίνθου, το οποίο βρίσκεται εντός της πόλης και δίπλα σε σπίτια, σχολεία και παιδικές χαρές σε Κέντρο Υποδοχής-Φύλαξης Λαθρομεταναστών, χωρίς να ενημερώσει τους θεσμικούς παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Επειδή, προβλήματα όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης δεν λύνονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών. 
Επειδή, το να μετακινούμε τους μετανάστες από εδώ και από εκεί, χωρίς, ταυτόχρονα, να μεριμνούμε για την άμεση επαναπροώθησή τους, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα.
Επειδή επικοινωνιακού τύπου επιχειρήσεις όχι μόνο δεν έχουν αποτέλεσμα, αλλά, επιπλέον, δημιουργούν εντάσεις μεταξύ των τοπικών κοινωνιών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Η μετατροπή του στρατοπέδου της Κορίνθου σε Κέντρο «Φιλοξενίας» Λαθρομεταναστών είναι προσωρινή, στα πλαίσια εξέλιξης της επιχείρησης, ή θα καταστεί μόνιμη;...

Το στρατόπεδο, στην κατάσταση στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται, πληροί βασικούς όρους ασφάλειας, φύλαξης και υγιεινής;
Αν όχι έχει εκτιμηθεί το κόστος για τη μετατροπή του σε Κέντρο «Φιλοξενίας» Λαθρομεταναστών;

Πόσοι αστυνομικοί προβλέπεται να διατεθούν για τη φύλαξη των λαθρομεταναστών;
Θα μετακινηθούν από άλλα αστυνομικά τμήματα ή υπηρεσίες;
Ποιο το κόστος της διάθεσης των αστυνομικών αυτών για την Ελληνική Αστυνομία;

 Θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τις τοπικές αρχές, προκειμένου υπεύθυνα αυτές να ενημερωθούν για τις προθέσεις του Υπουργείου;

Διαβάστε επίσης:Έχει «δράκο»... Η ιστορία με το «αμπάρι ψυχών»...