Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Με ένα μεγάλο πάρτι μας αποχαιρέτισε το Λονδίνο...

Ένα μουσικό πάρτι με την παρουσία πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ήταν η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Λονδίνο Σημαιοφόρος της Ελλάδας ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης.
   Η τελετή ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια της βρετανικής μουσικής σκηνής και ποπ κουλτούρας, που επηρέασαν όλο τον πλανήτη.Αρχισε με σκηνές από την καθημερινή ζωή του Λονδίνου και την αναπαράσταση ενός μεγάλου πάρτι στους δρόμους της βρετανικής πρωτευουσας .

Κατά τη διάρκεια της τελετής, παρέλασαν ο Τζορτζ Μάικλ, οι Pet Shop Boys, η Άνι Λένοξ, ο τραγουδιστής των Madness, ο Ρέι Ντέιβις, η Κέιτ Μπους, οι Spice Girls ( ενώθηκαν ειδικά για την τελετή λήξης ), αλλά και ανερχόμενα αστέρια του ποπ βρετανικού πενταγράμμου. Στην σκηνή εμφανίστηκε επίσης και ο Brian May κιθαρίστας των Queen δίνοντας το δικό του solo.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή,ήταν όταν ακούστηκε το εκπληκτικό τραγούδι Imagine του αξέχαστουΤζών Λένον (εδώ)που προβαλλόταν στις οθόνες, την ώρα που σχηματιζόταν ένα ομοίωμα του προσώπου του στο κέντρο του γηπέδου.

Τι άλλο είχε η τελετή λήξης; Ακόμα και παρέλαση γνωστών μοντέλων από τη Βρετανία (Ναόμι Κάμπελ, Κέιτ Μος κ.α.) σε μία τεράστια πασαρέλα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι σημαίες των χωρών που έλαβαν μέρους στους αγώνες μπήκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο μισή ώρα μετά την έναρξη της τελετής λήξης και αμέσως μετά άρχισαν να μπαίνουν αθλητές και αθλήτριες, περνώντας μέσα από τις εξέδρες και τον κόσμο. Φυσικά, πρώτη ήταν η ελληνκή σημαία την οποία κρατούσε ο Σπύρος Γιαννιώτης.


Ο ελληνικός ύμνος ακούστηκε προς τιμήν της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων και λίγο πριν ο Ζακ Ρόγκ παραδώσει την Ολυμπιακή σημαία (που πήρε από τα χέρια του Δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον) στον Δήμαρχο του Ρίο,Εντουάρντο Πάες.

Ακολούθησε ένα μίνι πρόγρεαμμα για το Ρίο και η έκπληξη ήταν στο τέλος, με την παρουσία του Πελέ στη σκηνή.

Ο Σεμπάστιαν Κόε, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που εργάστηκε για αυτούς τους Αγωνες και έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τους εθελοντές, μέσα σε θερμό χειροκρότημα.

Ο Ζακ Ρογκ φυσικά είπε τα καλύτερα «δείξατε στον κόσμο τα καλύτερα της βρετανικής φιλοξενίας» τόνισε και αναφέρθηκε στους αθλητές και κάλεσε τους νέους και τις νέες στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από τέσσερα χρόνια στο Ρίο.

Στη συνέχεια, ο βωμός «άνοιξε», έβαλε φωτιά σε έναν φοίνικα και σιγά-σιγά, άρχισε να σβήνει... 

Δείτε σχετικό Video:Με ένα μεγάλο πάρτι μας αποχαιρέτισε το Λονδίνο...