Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

«Άρωμα γυναίκας» για την Ελλάδα σήμερα στο Λονδίνο

Οι ελληνικές συμμετοχές σήμερα σε στίβο, κολύμβηση, πάλη και ανάσμπλ

Γυναικείο «άρωμα» έχει η 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου την Πέμπτη (9/8), σε ό,τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές. Η Μαριάννα Λυμπερτά αγωνίζεται στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, αγώνισμα που θα διεξαχθεί στο Χάιντ Παρκ.

Με «προίκα» το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, η 33χρονη κολυμβήτρια (στην τέταρτη Ολυμπιακή συμμετοχή της) θέλει να ακολουθήσει το ρυθμό της κούρσας και... ό,τι προκύψει, έστω κι αν οι καιρικές συνθήκες της βρετανικής πρωτεύουσας δεν την ευνοούν. Στον αγώνα θα μετάσχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του open water, με μεγάλο φαβορί την «ασημένια» στο Πεκίνο και πρωταθλήτρια κόσμου στη Σανγκάη, Κέρι-Αν Πέιν από τη Μεγάλη Βρετανία.

Με την ευχή να πάνε όλα καλά και να μην αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον τραυματισμό που την ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα, η Έλενα Φιλάνδρα θα μετάσχει το βράδυ στις 21:30 στην 1η ημιτελική σειρά των 800μ, με στόχο το όνειρο, δηλαδή την πρόκριση στον τελικό. Μια προσπάθεια αρκετά δύσκολη, αφού στη σειρά της έχει την 6η καλύτερη επίδοση με 2.00.44, με κορυφαία αθλήτρια την κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου, Πάμελα Τζελίμο (Κένυα). Στον τελικό περνούν οι δύο πρώτες αθλήτριες από κάθε σειρά (γίνονται 3) και οι δύο με τον καλύτερο χρόνο.

Η Αντωνία Στεργίου μετέχει στα προκριματικά του ύψους, για την 7η ημέρα των αγωνισμάτων του στίβου. Η 27χρονη πρωταθλήτρια του ΑΟ Κούρου Πατρών, που γυμνάζεται με τον Γιώργο Παπανδρεόπουλο, έχει υπερβεί φέτος το 1.90μ, σε μια σεζόν η οποία αγωνιστικά δεν της πήγε όπως θα ήθελε, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 1.97μ. Στόχος της βέβαια, στη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της, είναι να μπει στον τελικό και να έχει μια καλή εμφάνιση και για να τα καταφέρει αύριο το πρωί στις 11.30 ώρα Ελλάδας θα πρέπει να κάνει στον προκριματικό το όριο που είναι 1.96μ ή να βρεθεί μέσα στις 12 αθλήτριες με τις καλύτερες επιδόσεις.

Την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο έχει η Ρωσίδα Αννα Τσιτσέροβα με 2.03μ, ενώ κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου είναι η Βελγίδα Τία Ελεμπό και βέβαια μετέχουν και οι δύο στα αυριανά προκριματικά.

Στις 3 μ.μ. αρχίζει τις προσπάθειές της στο ExCel η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία συμμετέχει στα 55κ. της πάλης. Η 21χρονη αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ, με σημαντικές επιτυχίες στις μικρές ηλικίες, έχει να αντιπαλέψει -εκτός από τις σπουδαίες αντιπάλους της- και τη δική της απειρία, όμως αν αποβάλλει το άγχος του πρωτάρη μπορεί να έχει μία καλή παρουσία.

Τέλος, στις 16:50 αρχίζει στην «Γουέμπλεϊ Αρίνα» ο προκριματικός του ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής, με τη συμμετοχή και της ελληνικής ομάδας, την οποία αποτελούν οι Ελένη Δοϊκα, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Βασιλική Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή, Ευδοκία Λουκάγκου και Σταυρούλα Σαμαρά. Αύριο οι Ελληνίδες γυμνάστριες θα παρουσιάσουν (όγδοες κατά σειρά) το πρόγραμμα με τις πέντε μπάλες και την Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώνεται ο προκριματικός, το πρόγραμμα με τρεις κορδέλες και δύο στεφάνια. Στον αγώνα συμμετέχουν συνολικά 12 ομάδες και την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής θα πάρουν οι πρώτες οκτώ.

Τέσσερις τελικούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα του στίβου, και πιο συγκεκριμένα το τριπλούν ανδρών (21:20 ώρα Ελλάδας), τα 800μ ανδρών (22:00), τα 200μ ανδρών (22:55) και τον ακοντισμό γυναικών (23:00). Ολοκληρώνεται επίσης το δέκαθλο, με τα 110μ εμπόδια, το δίσκο και το επί κοντώ στο πρωινό πρόγραμμα και ακοντισμό, 1.500μ στο βραδινό.

Την Πέμπτη θα έχουμε και τους πρώτους τελικούς σε ομαδικά αθλήμα, συγκεκριμένα στην υδατοσφαίριση γυναικών, όπου τον τίτλο διεκδικούν οι ΗΠΑ και η Ισπανία, και στο γυναικείο ποδόσφαιρο (αντιμέτωπες οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία).

Αργά το βράδυ ολοκληρώνεται και το μπιτς βόλεϊ, με τον τελικό των ανδρών μεταξύ των Βραζιλιάνων Εμάνουελ/Αλισον και των Γερμανών Μπρινκ/Ρέκερμαν. Ιστορική θα είναι η ημέρα για τη γυναικεία πυγμαχία, καθώς θα αναδειχθούν οι πρώτες Ολυμπιονίκες στην Ιστορία, στα 51, 60 και 75 κιλά.

Διεξάγονται επίσης τελικοί στο κάνοε σπριντ (C2 1000μ. και Κ4 1000μ. ανδρών, Κ1 500μ. και Κ2 500μ. γυναικών), στις καταδύσεις (10μ. γυναικών), στην ιππασία (ατομικό ιππικής δεξιοτεχνίας), στην ιστιοπλοϊα (470 ανδρών), στο ταεκβοντό (-57κ. γυναικών και -68κ. ανδρών) και στην πάλη γυναικών (55 και 72 κιλά).

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ