Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Stop στην κατανάλωση των εμφιαλωμένων νερών «Λουτράκι Προβής» απο τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες(παρακάτω) παρτίδες προϊόντος να μην τις καταναλώσουν.


   Την ανάκληση όλων των παρτίδων εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών «Λουτράκι Προβής» που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012 ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που τα παράγει και τα διακινεί.


Αναλυτικότερα, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, προέβησαν σε έλεγχο της επιχείρησης «Ν. Προβής ΑΕ» (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου), η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή εμφιαλωμένων νερών.

Από εργαστηριακές δοκιμές που διενεργήθηκαν σε παρτίδες παραχθέντων εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών διαπιστώθηκε η ύπαρξη του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανική ψευδομονάδα (Pseudomonas aeruginosa) ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναλύσεις και των υπολοίπων δειγματισθέντων παρτίδων. Οι σχετικές αναλύσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής» σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνία λήξης Λ 17.8.2013.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία «Ν. Προβής ΑΕ» (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου) την ανάκληση όλων των παρτίδων που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012 και συγκεκριμένα στις παρτίδες φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής», σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνίες λήξης Λ18.8.2013 και Λ 20.8.2013. Οι ποσότητες που δεσμεύτηκαν είναι 110.000 φιάλες του 1,5 λίτρου.