Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Φρίκη - Αποκεφάλισαν παιδιά

Οι σοροί ενός έφηβου κι ενός μικρού κοριτσιού βρέθηκαν χθες, αποκεφαλισμένες, σε δύο τοποθεσίες στο Αφγανιστάν, γεγονός που εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά την δράση των Ταλιμπάν ή αποστατών της ένοπλης αυτής παράταξης.

Ένα 12χρονο αγόρι απήχθη και δολοφονήθηκε στην Κανταχάρ, στο νότιο τμήμα της χώρας, την Τετάρτη και το κεφάλι του αφέθηκε όχι μακριά από το πτώμα του ως προειδοποίηση στην αστυνομία, είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας, Τζαουίντ Φάισαλ.
Ο αδελφός του 12χρονου (ο οποίος δεν κατονομάστηκε από τους αξιωματούχους, όπως εξάλλου ούτε το θύμα) είναι μέλος της Αφγανικής Τοπικής Αστυνομίας (ΑΤΑ), ενός παραστρατιωτικού σώματος που εκπαιδεύεται από το στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, διευκρίνισε ο Φάισαλ.

Προειδοποίηση

«Είναι μια προειδοποίηση των Ταλιμπάν προς την ΑΤΑ και τους άλλους που υποστηρίζουν την κυβέρνηση», δήλωσε ο Φάισαλ αναφερόμενος στην απαγωγή και την δολοφονία στην περιοχή Παντζουάι.
Όμως ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Κάρι Γιούσουφ διέψευσε ότι η παράταξη ενέχεται στην ενέργεια.

Και ένα κοριτσάκι
Παράλληλα, ένα κορίτσι 6 ετών αποκεφαλίστηκε στην ανατολική αφγανική επαρχία Καπίσα την Πέμπτη, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Άμπντουλ Χάμεντ.
«Δεν είμαστε βέβαιοι εάν αποκεφαλίστηκε από την οικογένειά της ή από τους Ταλιμπάν, αλλά γνωρίζουμε ότι οι Ταλιμπάν ελέγχουν την περιοχή», είπε ο Χάμεντ αναφερόμενος στην δολοφονία, που έγινε στο χωριό Τζαλουχίλ. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να στείλει αστυνομικούς για να ερευνήσουν την υπόθεση στην περιοχή, αφού υπάρχουν φόβοι για την ασφάλειά τους.
Οι μακάβριες αυτές ενέργειες ακολουθούν τις δολοφονίες και τους αποκεφαλισμούς 17 νέων που συμμετείχαν σε ένα πάρτι στη νότια επαρχία Χελμάντ αυτή την εβδομάδα, φονικό την ευθύνη για το οποίο οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη στους Ταλιμπάν. Οι ισλαμιστές αρνήθηκαν επίσης ότι ενέχονται στην μαζική δολοφονία.
Πηγή ΑΜΠΕ