Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Πού ’ν’ ο παπάς, παλιοπαπάς;

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενικών προσώπων ιερέων, σε όλη την χώρα.

  Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Λάρισας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος τεσσάρων ατόμων, δύο ανδρών ηλικίας 58 και 67 ετών, καθώς και δύο γυναικών 48 και 19 ετών. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα, μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πρεβέζης, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ομάδα, η οποία ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζε ιερείς και συγγενικά πρόσωπα ιερέων, σε όλη την χώρα και επικοινωνούσε μαζί τους, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.

Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες ιερείς ή συγγενείς ιερέων να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων.

Σημειώνεται ότι, κατάφεραν το τελευταίο δίμηνο, να αποσπάσουν από συγγενείς ιερέων στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Αργολίδας το χρηματικό ποσό των 5.971 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έναν ιερέα και ένα συγγενή ιερέα, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των 8.247 ευρώ. Ο 58χρονος, είχε συλληφθεί και τον Απρίλιο φέτος από το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας για παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα σταλεί στον εισαγγελέα Πρέβεζας.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση συνεχίζονται προκειμένου εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.