Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Τεράστια ΞΕΦΤΙΛΑ! Κατεβασμένα κεφάλια, βλέμμα στο άπειρο, καμία διάθεση για «παναθηναϊκά λόγια»...

Όλοι χαμένοι στις σκέψεις τους, μετανιωμένοι για το απίστευτο ρεζιλίκι στο Μάριμπορ. Αυτή ήταν η εικόνα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού αλλά τι σημασία έχει το μετά;
Τι σημασία έχει αν ο άλλος δεν μιλιέται και ζητά συγγνώμη όταν για ενενήντα λεπτά κάνει... δώρο σε ένα χωριό της ποδοσφαιρικής Ευρώπης το 3-0 άνευ όρων;

...γραφει ο Νικος Αθανασιου
Καμία απολύτως. Γράφαμε μετά την ήττα από τον Πανθρακικό πως χρειάζεται άμεση αλλαγή νοοτροπίας. Πως η περυσινή φλόγα όχι μόνο έχει σβήσει αλλά έχει δώσει την θέση της στη λογική του ΅δεν βαριέσαι΅. Ο Φερέιρα τα έψελνε στην Παιανία, ο Ελευθεράκης τα είπε με τους παλιούς αλλά... τίποτα. Από το ένα αυτί μπήκε και από το άλλο μπήκε.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο τραγικός από ποτέ στο Μάριμπορ, έχασε με κάτω τα χέρια και η εικόνα όλων ήταν για λύπηση. Μια ομάδα που δεν έτρεχε στο γήπεδο, που έχασε σχεδόν όλες τις προσωπικές μάχες και που έδειχνε να μην ξέρει τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τρία και λίγα ήταν και ευτυχώς που οι Σλοβένοι δεν έψαξαν με περισσότερη... τρέλα και το τέταρτο γκολ γιατί θα μιλούσαμε για την ξεφτίλα του αιώνα!

300... παραδείγματα!

Ξέχωρα από την δεδομένη ευθύνη του Ζεσουάλδο Φερέιρα, την οποία παραδέχθηκε και ο ίδιος, η εικόνα των ποδοσφαιριστών ήταν το λιγότερο μια εικόνα αδιάφορων ανθρώπων που κάποιος τους πέταξε με το έτσι θέλω πάνω στο χορτάρι και τους ανάγκασε να κλωτσήσουν την μπάλα. Το παράδειγμα για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός, τι σημαίνει μαχητικότητα, τι σημαίνει να αγαπάς το τριφύλλι, το είχαν απέναντι τους. Στο πέταλο των φιλοξενούμενων, στο πέταλο που φιλοξένηθηκαν οι 300 οργανωμένοι της «13».

Εκείνοι που έκαναν 2.000 και βάλε χιλιόμετρα πήγαινε-έλα για να βρεθούν στο πλευρό τους, εκείνοι που μέχρι το 90΄φώναζα συνθήματα για τον Παναθηναϊκοί,, εκείνοι που παντού και πάντα είναι δίπλα τους. Με το αζημίωτο, σε οικονομικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

300 παραδείγματα έχουν από σήμερα όλοι στην Παιανία και είναι δεδομένο πως όσο πιο γρήγορα... αντιγράψουν αυτή την αγάπη τόσο πιο εύκολα να βγάζουν στο γήπεδο αυτό που οφείλουν!

Η μεγάλη ευθύνη και οι... κωλοτούμπες!

Φυσικά και φταίει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για την εικόνα του Παναθηναϊκού. Φυσικά και είναι δική του ευθύνη η τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η ομάδα του. Φυσικά και είναι δική του ευθύνη το γεγονός πως ο Φορναρόλι δεν μοιάζει να είναι ο στράικερ που είχε ανάγκη η ομάδα. Προπονητής είναι και όχι κάποιος που απλά πέρασε έξω από την Παιανία. Σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου, παρουσιαζόταν τέτοια κατάντια, δεδομένα ο προπονητής θα είχε μερίδιο στις αποτυχίες.

Την δική του ευθύνη την παραδέχθηκε και προς τιμήν του. Από αυτό το σημείο μέχρι να παρουσιάζεται ως ο νούμερο 1 υπεύθυνος για όλα τα δεινά του Παναθηναϊκού την τελευταία τριετία υπάρχει τεράστια απόσταση. Οι ίδιοι άνθρωποι που πέρυσι τον αποθέωναν από το πρωί μέχρι το βράδυ και τον παρουσίαζαν ως τον άνθρωπο που κρατούσε μόνος του τον Παναθηναϊκό στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τώρα τον ανεβάζουν πάνω σε... κρεμάλες και επί της ουσίας του δείχνουν τον δρόμο της παραίτησης!

Οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούσαν να του δοθούν τα κλειδιά της Παιανίας, τώρα τον... ισοπεδώνουν λες και μιλάμε για κάποιον τυχαίο που απλά του έκαναν την χάρη να προπονήσει τον Παναθηναϊκό!

Το μισάωρο της στήριξης!

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κυρίως εξαιτίας των πρωτοσέλιδων και της κριτικής από σημαντική μερίδα του κόσμου, «δείχνει» πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι σε δύσκολη θέση. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Ο Αλαφούζος έχει ξεκαθαρίσει πως θα στηριχθεί το πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού και αυτό τόνισε για ακόμη μία φορά στον 66χρονο κόουτς στη 30λεπτη συνομιλία που είχαν στα αποδυτήρια μετά τ0 ναυάγιο του Μάριμπορ.

Πλέον, το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ατρόμητο δεν είναι απλά τελικός αλλά η ευκαιρία του... διψασμένου στην έρημο να πιει μια στάλα νερό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για κανέναν.
Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να βρει τον δρόμο της επιστροφής στον λαβύρινθο της αγωνιστικής του ελεύθερης πτώσης, τότε πρέπει να νικήσει στη Λιβαδειά την ομάδα του Μπάγεβιτς και να αλλάξει την ψυχολογία του.

Σε αντίθετη περίπτωση θα βάλει ακόμη πιο δύσκολα στον εαυτό του και θα βυθιστεί σε μία τεράστια εσωστρέφεια, η οποία μόνο κακό μπορεί να του προκαλέσει...