Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Σε «εμπόλεμη» κατάσταση ο χώρος της Υγείας.

 Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας έχει «στεγνώσει» και δεν έχει χρήματα για τις πληρωμές του και οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας (γιατροί, φαρμακοποιοί κλπ) διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των οφειλών.

Eιδικότερα, περίπου 9.000.000 ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, θα καλούνται από σήμερα να πληρώνουν το ποσό των 10 ευρώ όταν επισκέπτονται τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για όσο διάστημα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν επίσχεση εργασίας μέχρι και την Παρασκευή,οι συμβεβλημένοι γιατροί αναστέλλουν τη συνεργασία τους με τον οργανισμό, διεκδικώντας την καταβολή προηγούμενων οφειλών,ενώ οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Ταμείου.

Οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να αγοράσουν τα φάρμακα που χρειάζονται από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικήσουν τα χρήματα που έχουν καταβάλει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, κάτι που σημαίνει ότι θα περάσουν μήνες για να εισπράξουν πίσω όσα έδωσαν για την αγορά φαρμάκων.

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων και με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,έχει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας (στις 12.00 και στις 14.00 αντίστοιχα)

Κρίσιμες για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα είναι και οι αποφάσεις που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) η οποία πραγματοποιείται στις 6 μμ στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί επίσης το ενδεχόμενο να αλλάξει η πιστωτική πολιτική του ΕΟΠΥΥ (από τις 45 στις 60 μέρες).

Όπως γράφει σήμερα το ΕΘΝΟΣ, το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη έτοιμες, προτάσεις για την αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.

Το υπουργείο εξασφάλισε επίσης, αύξηση της πίστωσης κατά δυο μήνες από τις φαρμακοβιομηχανίες και τις φαρμακαποθήκες προς τους φαρμακοποιούς, ένα πάγιο αίτημα του κλάδου.