Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ετοιμάζουν ολοκληρωμένο «πακέτο» για επιμήκυνση της δυστυχίας και της ανέχειας,με συμμετρικές αποκλίσεις και ρήτρες εξαπάτησης...

 Η βασική αγωνία και επιδίωξη των κυβερνητικών εταίρων, όπως προέκυψε από τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι πώς θα λανσάρουν τα εξοντωτικά μέτρα, στα οποία έχουν καταλήξει, αν και στις δηλώσεις τους λένε ότι έχουν συμφωνηθεί μόνο «οι βασικοί άξονες.

Με οργανωμένο σχέδιο χειραγώγησης και ελέγχου των αντιδράσεων συνοδεύουν το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ,προκειμένου να περάσουν τις πρωτοφανούς αγριότητας ανατροπές με τις μικρότερες αντιδράσεις...

Ετοιμάζουν για περιτύλιγμα ένα «ολοκληρωμένο πακέτο» που εκτός από τα μέτρα θα περιλαμβάνει ακόμα την άμεση εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2016 και το λεγόμενο «κοινωνικό και αναπτυξιακό πακέτο» και την κάλυψη του «χρηματοδοτικού κενού», σε συνεννόηση με τους εταίρους και δανειστές

Πρόκειται για φούμαρα, που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό του λαού. Από τη δόση των 31 δισ., όποτε κι αν εκταμιευθεί, τα 25 δισ. ευρώ θα καταλήξουν απευθείας στα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών και τα υπόλοιπα 6,5 δισ. ευρώ θα πάνε για αποπληρωμή των ληστρικών τοκοχρεολυσίων και την ενίσχυση άλλων τμημάτων του κεφαλαίου. Το ίδιο ισχύει και με την προπαγάνδα για «επιμήκυνση» και «ανάπτυξη».

Όσο για την ανάπτυξη, αυτή θα στηριχθεί στα τζάμπα εργατικά χέρια και θα αφήσει ανέγγιχτες τις συνέπειες που έχει η κρίση για το λαό, εργαζόμενους και άνεργους. «Πρέπει να κλείσουμε τη συνολική συμφωνία και η συνολική συμφωνία είναι αυτή που μπορεί να εμφανιστεί στη Βουλή και τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος, δίνοντας το στίγμα της επικοινωνιακής διαχείρισης των μέτρων,έχοντας αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παραμύθιασμα με προπαγανδιστικά ιδεολογήματα, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις στο λαό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, απαίτησε την υποταγή των λαϊκών στρωμάτων στη σφαγή τους, για να διασφαλιστεί όπως ισχυρίστηκε «η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», δηλαδή τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας και η προσωρινή συνοχή της Ευρωζώνης. Ο ίδιος παρουσίασε την ψήφιση των μέτρων σαν «κριτήριο» (!) για να ξεκινήσει η «πολιτική διαπραγμάτευση» με την τρόικα για διετή επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο Ε. Βενιζέλος τάχτηκε υπέρ ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, διευκρινίζοντας ότι δεν πρέπει να θιγούν τα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ. Ζήτησε επιτάχυνση στις διαδικασίες ψήφισης των μέτρων, γιατί όπως υποστήριξε «δεν μπορούμε να καθυστερούμε. Πρέπει να κλείσουμε τη συνολική συμφωνία»!

                                                    Ρήτρες» εξαπάτησης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδίωξε επίσης να σπείρει αυταπάτες περί δήθεν «ηπιότερης προσαρμογής» μέσω της διετούς παράτασης του δημοσιονομικού προγράμματος και τη θέσπισης «ρήτρας αντικατάστασης». Είπε μεταξύ άλλων: «Εχει τεράστια σημασία τα μέτρα να εφαρμοστούν όχι μέχρι και το 2014, αλλά μέχρι και το 2016 γιατί το άπλωμα των μέτρων σε τέσσερα χρόνια θα τα κάνει πιο ήπια, πιο φιλικά και επιτρέπει να λειτουργήσει η ρήτρα αντικατάστασης. Δηλαδή να μην εφαρμοστούν τελικά δύσκολες περικοπές».

Πρόκειται για ασύστολα ψέματα, αφού οι δραστικές περικοπές θα τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές του 2013 και θα πλήξουν άμεσα το εισόδημα του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων. Με δεδομένο ότι η ελληνική  οικονομία θα βυθιστεί και το 2013 σε βαθιά ύφεση, ακόμα και αν δοθεί επιμήκυνση στη συγκυβέρνηση, θα επιβληθούν νέα σκληρότερα μέτρα για να καλύψουν τα νέα ελλείμματα του προϋπολογισμού.