Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Λουτράκι:Περίμεναν να περάσει το καλοκαίρι,για να σταματήσουν τις γεωτρήσεις του καρκίνου...

Οι Ενεργοί Πολίτες Σχίνου προαναγγέλλουν τα αποτελέσματα της ΔΕΥΑΛ-Π πριν τα ανακοινώσει η ίδια.
                                               Θα τα βγάλει «τζάμι»!...

                                   ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΧΙΝΟΥ
Σχίνος 16/09/2012
                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Καλούμε όλους τους πολίτες να πάρουν δείγματα από τα πηγάδια και τις γεωτρήσεις τους και εάν θέλουν να καταθέσουν τα αποτελέσματα στους Ενεργούς Πολίτες Σχίνου.»

Σε μία κίνηση εντυπωσιασμού η ΔΕΥΑΛ κατέβηκε στο Σχίνο για να πάρει δείγματα.
Μόνο που περίμενε να περάσει το καλοκαίρι, να αδειάσει το χωριό από τον κόσμο και να σταματήσουν να δουλεύουν οι γεωτρήσεις του καρκίνου που μας ποτίζουν τόσους μήνες.

Ο Σχίνος έχει τέσσερις γεωτρήσεις που χρησιμοποιούνται σε περίοδο αιχμής, δηλαδή 4-5 μήνες το χρόνο ανάλογα με τις βροχές, για να συμπληρώνονται οι ανάγκες του δικτύου υδροδότησης. Το υπόλοιπο νερό έρχεται από τρεις πηγές από το βουνό.
Ήρθαν λοιπόν, οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΛ-Π να πάρουν δείγματα τώρα που μείναμε 50 νοματαίοι, για να μας πείσουν ότι το νερό είναι καθαρό.

 Ελπίζουμε να είμαστε λάθος και να ανακοινώσει την αλήθεια, αλλά η εμπειρία μας λέει άλλα… Όπως δεν έχει ανακοινώσει καμία μέτρηση για εξασθενές χρώμιο για το δίκτυο υδροδότησης του Σχίνου καθ’ όλη την περίοδο του καλοκαιριού που ενισχύεται από τις εν λόγω γεωτρήσεις, έτσι και τώρα θα προσπαθήσει να καλύψει την κατάσταση.
Οι μόνες μετρήσεις που ανακοίνωσε τον Μάιο και στις 20/8/2012 ήταν για τις κοινόχρηστες βρύσες που παίρνουμε πόσιμο νερό.

Φημολογείται έντονα στο χωρίο κι όχι μόνον, ότι θα έρθουν ειδικοί να μας πείσουν, ότι το εξασθενές χρώμιο είναι «βιταμίνη» και κάνει και καλό στην άμυνα του οργανισμού.

Ακούμε ότι το χρώμιο βγαίνει από πετρώματα των Γερανείων.
                                                     Ποιό χρώμιο;
Το τρισθενές που είναι ακίνδυνο ή το εξασθενές; Ακόμη κι αν βγαίνει εξασθενές χρώμιο από πετρώματα δεν παύει να είναι καρκινογόνο. Αλλά, είναι πολύ σπάνια περίπτωση αυτή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς χημικούς επιστήμονες, το 99% των περιπτώσεων ανίχνευσης εξασθενούς χρωμίου οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση (βιομηχανικά απόβλητα.)

Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Αφού λοιπόν μας περνάνε για ηλίθιους, εμείς θα αποδείξουμε το αυτονόητο.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Σχίνου, να πάρουν δείγματα από τα πηγάδια και τις γεωτρήσεις τους και αν το θεωρούν χρήσιμο, να καταθέσουν τα αποτελέσματα στους «Ενεργούς Πολίτες Σχίνου», ως αποδεικτικά στοιχεία.

Αν νομίζουν ότι θα συνεχίζουν να μας ποτίζουν καρκίνο και θα τον πληρώνουμε για νερό είναι γελασμένοι.

Έκκληση προς όλους τους πολίτες να πάρουν δείγματα από τα πηγάδια και τις γεωτρήσεις τους.

                            Διαδικασίες και συνθήκες δειγματοληψίας ύδατος

Μπορείτε να αγοράσετε έναν ουροσυλλέκτη 24ώρου από οποιοδήποτε φαρμακείο τα οποία είναι και αποστειρωμένα. (Δεχόμαστε δωρεές. Όσοι μπορείτε να μας φέρετε ουροσυλλέκτες 24ώρου από φαρμακεία να τα μοιράσουμε στον κόσμο.)

                            Πώς παίρνουμε ένα δείγμα νερού:
Ακολουθήστε τις οδηγίες  (βλέπε εδώ)για να πάρετε το δείγμα σας.

Διαβάστε (εδώ) την κοινοτική οδηγία του συμβουλίου της Ε.Ε σχετικά με την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.