Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Σε διαθεσιμότητα για τις "πλάτες" στη Χρυσή Αυγή

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος (Α.Τ) Ραφήνας, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, για λόγους που σχετίζονται με την επιχειρησιακή διαχείριση του συμβάντος στη Ραφήνα, ενώ παράλληλα διεξάγεται και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται επίσης, ότι με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας «παύει η διάθεση των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής».

Όπως διευκρινίζεται, η απόφαση αποσκοπεί «στο να αποφεύγεται η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων». Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.

 Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και παράλληλα υπογραμμίζεται πως έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.
πηγή:imerisia.gr