Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κινητοποιήσεις για να μπει φραγμός σε νοοτροπίες...Βασανιστών των AμεA

Κινητοποιήσεις σε όλα τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) της χώρας διοργανώνει για τις 11 το πρωί η ΕΣΑμεΑ και καλεί σε μαζική συμμετοχή τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
 Η κινητοποίηση στην Αθήνα θα γίνει έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Όπως καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ, «στην παρούσα στιγμή πάνω από 70 χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευσή».

Κάνει επίσης λόγο για μια «πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση» για την οποία, όπως αναφέρει, «ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας».

«Επιτέλους να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.