Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κάτω από άκρα μυστικότητα κατέθεσαν για τη λίστα Λαγκάρντ Βενιζέλος – Παπακωνσταντίνου

 Νέα εξέλιξη σημειώνεται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό το τελυταίο διάστημα, καθώς οι πρώην υπουργοί Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τα δύο πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διακίνησή της, φέρονται να κατέθεσαν, σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόριο Πεπόνη, εντός του Σαββατοκύριακου. 
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ Ι. ΔΙΩΤΗ!
Η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Πεπόνη για τη «λίστα Λαγκάρντ» έγινε εντός του παρελθόντος διημέρου κατόπιν αιτήματος του ίδιου του πρώην υπουργού, ενώ η μυστικότητα οφείλεται, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος, «σε σεβασμό στη μυστικότητα της διαδικασίας της προκαταρκτικής εξέτασης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεση του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, φέρεται να υποστήριξε ατύπως ότι η Κριστίν Λαγκάρντ του διαβίβασε τη λίστα με τα ονόματα.

Τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να διάλεξε τα 20 ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά και να τα διαβίβασε στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Κ. Ιωάννη Καπελέρη.

Όπως φέρεται να κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν ανέλαβε τα ηνία του ΣΔΟΕ ο κ. Ι. Διώτης, διαβίβασε στο νέο επικεφαλής του Σώματος ολόκληρη τη λίστα με τα ονόματα των καταθετών.

Ο κ. Βενιζέλος από τη μεριά του φέρεται να κατέθεσε ότι από τον κ. Διώτη έλαβε τη λίστα τον Αύγουστο του 2011, με τη σημείωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο έρευνας, αφού είναι προϊόν υποκλοπής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε εκ νέου ευθύνες στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ για το χειρισμό της υπόθεσης, ενώ όπως φέρεται να είπε στον οικονομικό εισαγγελέα, πήρε ένα αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ και όχι την ίδια τη λίστα.

Μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν καταθέσει οκτώ άτομα. Εντός των επομένων ημερών ο κ. Πεπόνης αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνα και να συντάξει πόρισμα για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Δικαστικοί κύκλοι μάλιστα δεν απέκλειαν να κληθεί ως ύποπτος και ο Ι. Διώτης!

                                      Επιβεβαιώνει η Ιπποκράτους
Συγκεκριμένα όμως, από τη στιγμή που υπήρξε σχετική διαρροή, η Ιπποκράτους επιβεβαίωσε το γεγονός, σημειώνοντας:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο με δική του πρωτοβουλία με τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη και ζήτησε να συναντηθούν προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης για πιθανές ευθύνες υπηρεσιακών προσώπων για το θέμα της λεγόμενης ''λίστας'' που διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας και δική του κατάθεση στην οποία περιλαμβάνονται όσα έχει πει δημόσια για το θέμα.

Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Βενιζέλου, όπως και η επιστολή του στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία ζήτησε να ενημερώσει ο ίδιος την Επιτροπή, συνιστούν εφαρμογή της απόφασής του να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο ζήτημα αυτό για να σταματήσει η ισοπέδωση, η συνωμοσιολογία και η δημαγωγία».

            Την Πέμπτη ενημερώνουν τη Βουλή Βενιζέλος - Παπακωνσταντίνου
Στο μεταξύ η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οριστικοποιήσε την κλήτευση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου να την ενημερώσουν για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ» το πρωί της Πέμπτης στις 10:00, ενώ την Παρασκευή, θα κληθούν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης καθώς και ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.