Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ω Κάρολ! «Είμαι νέος ακόμη και πεινασμένος για διακρίσεις και νίκες».

 Δύσκολη η αποστολή του Ολυμπιακού απέναντι στην Άρσεναλ (21.45 μ.μ. ΝΕΤ) αλλά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παραμένει αισιόδοξος με μαχητικό πνεύμα.
  «Ο Ολυμπιακός είναι όπως όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα κατέβουμε για να απολαύσουμε το παιχνίδι, με σκοπό να το κερδίσουμε ή έστω να πάρουμε βαθμό. Σίγουρα υπάρχει πίεση, αλλά όχι ότι βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Θα είναι ένα παιχνίδι μεγάλης δυσκολίας. Η Αρσεναλ στην έδρα της είναι πολύ δυνατή, υπό αυτή την έννοια θα δυσκολευτούμε πολύ. Δεν θα χάσεις ένα παιχνίδι πριν καν προσπαθήσεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
                                           
                                                          Ω Κάρολ!
«Είμαι νέος ακόμη και πεινασμένος για διακρίσεις και νίκες».
Ο Ρόι Κάρολ εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε χαρούμενος που επιστρέφει φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμήθηκε το τελευταίο παιχνίδι του εναντίον της Αρσεναλ το 2005 στο Κύπελλο, τη νίκη της Μάντσεστερ στο Λονδίνο με τον ίδιο παρόντα. Όσο για τον εαυτό του, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν τον πήραν τα χρόνια...
                   
                      Κόντρα στην παράδοση παίζει ο Ολυμπιακός στην Αγγλία.

Από το 1966, όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Αγγλία για τον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ στο Κύπελλο Κυπελλούχων χάνοντας 4-0, μέχρι πέρυσι, που επισκέφτηκε για δεύτερη φορά το «Εμιρεϊτς» μέσα σε λίγα χρόνια και ηττήθηκε από την Αρσεναλ 2-1.

Σ' αυτά τα 46 χρόνια ο Ολυμπιακός έχει πάει δέκα φορές στην Αγγλία για ευρωπαϊκό αγώνα, ποτέ όμως δεν πήρε αποτέλεσμα. Για πολλά χρόνια δεν έβαζε καν γκολ. Μετά το 4-0 από τη Γουέστ Χαμ ακολούθησε το 4-0 από την Τότεναμ το 1973, το 2-0 από τη Λίβερπουλ το 2000, το 3-0 και το 4-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2001 και το 2002. Το 2004 σκόραρε στο Λίβερπουλ, αλλά έχασε 3-1 και αυτό το τρίτο γκολ του είχε στοιχίσει την πρόκριση. Πέρασε η Λίβερπουλ στην ισοβαθμία, πήρε και την «κούπα» στο τέλος. Το 2005 ήρθε η βαριά ήττα από τη Νιούκαστλ (4-0), το 2008 το 3-0 από την Τσέλσι και ακολούθησαν οι δύο τελευταίες ήττες από την Αρσεναλ. Το 2009 2-0, με ήρωα τον Νικοπολίδη, ο οποίος νικήθηκε στο 78', και το περσινό 2-1.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε θετικό αποτέλεσμα στην Αγγλία στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στο Λονδίνο.

Η δε Αρσεναλ είναι ανίκητη στην Ευρώπη. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι αήττητη στα τελευταία 15 παιχνίδια της, έχοντας παραχωρήσει μόλις δύο ισοπαλίες (0-0 πέρυσι με Μαρσέιγ, 2-2 με Μπαρτσελόνα). Τελευταία εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη ήταν το 1-3 από τη Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό της σεζόν 2008-09. Κι ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι εντός έδρας στη φάση των ομίλων. Διότι εκεί είναι αήττητη από το 2003, όταν την είχε κερδίσει η Ιντερ στο Χάιμπουρι. Από τότε έχει ένα σερί 22 νικών και μόλις 5 ισοπαλιών και στο νέο της γήπεδο, το «Εμιρεϊτς», έχει 16 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες!