Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κώστας Αρβανίτης:Οι εξουσίες δεν θέλουνε μία δημόσια ΕΡΤ ανεξάρτητη.

Κώστας  Aρβανίτης: Είμαι το "μαύρο πρόβατο",μας είχαν απειλήσει και μέσω Twitter! 
O δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής "Πρωινή Ενημέρωση" της ΝΕΤ, Κώστας Αρβανίτης, παραχωρεί μια συνέντευξη εφ΄ολης της ύλης και παραδέχεται ότι "Τώρα είμαι το μαύρο πρόβατο στην ΕΡΤ".

Η εκπομπή που παρουσιάζει με την Μαριλένα Κατσίμη, σημειώνει πολύ καλά νούμερα στους πίνακες τηλεθεάσης, αλλά ο Κώστας Αρβανίτης, μιλά χωρίς περιστροφές γι' αυτά που αισθάνεται.

Λέει: "Τώρα είμαι το μαύρο πρόβατο στην ΕΡΤ. Παρά τα υψηλά νούμερα, το περίμενα αυτό. Μας είχαν απειλήσει ουσιαστικά μέχρι και μέσω Twitter στελέχη της κυβέρνησης και των κομμάτων. Η εκπομπή δεν είναι συμπαθής στα κόμματα. Οι εξουσίες δεν θέλουνε μία δημόσια ΕΡΤ ανεξάρτητη. Γι' αυτό δεν βρήκαμε πουθενά συμπαραστάτη. Ήμασταν μόνοι μας".

Φοβάται ότι υπάρχει ενδεχόμενο απομάκρυνσής τους από την κρατική τηλέοραση;
"Νομίζω ότι αυτό θα το κάνουν. Θα γίνει με το πέρας της σύμβασης το οποίο είναι τέλη Γενάρη. Διότι στην ΕΡΤ πήραν αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι είναι προσωπικό ειδικών θέσεων, που καλύπτεται δηλαδή ουσιαστικά για να μην τελειώσουν οι συμβάσεις. Εγώ είμαι με απλή σύμβαση όπως με παράτησε η προηγούμενη διοίκηση. Οπότε περιμένω να τελειώσει η διαδικασία".

Υπάρχουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, που έχουν ζητήσει την απομάκρυνσή του; Την απάντηση δίνει ο ίδιος.

"Σε τρία υπουργικά συμβούλια στην κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μπει θέμα για την "Πρωινή ενημέρωση", και σε άλλα δύο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Σ’ αυτή δεν χρειάστηκε. Μόλις χτίστηκε η κυβέρνηση είχαν πάρει αποφάσεις. Ήμασταν διακομματικοί πρωταγωνιστές, διότι είχαμε θέμα με όλα τα κόμματα. Τα κόμματα έχουν μάθει στην Ελλάδα, δυστυχώς, ότι θα πρέπει να έχουν μία ενημέρωση που να τους βολεύει. Ή θα συμμαχήσουμε με τα γεγονότα ή μ’ αυτούς. Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα συμμαχούμε με τα γεγονότα".

Αν τελικά, δεν συνεχίσει να παρουσιάζει την εκπομπή, αυτό είναι κάτι που θα τον στενοχωρήσει;
"Ναι, κάτι τέτοιο θα με στεναχωρήσει. Αγαπάω πολύ και την ΕΡΤ –όχι τα ντουβάρια- αλλά και τους ανθρώπους, που είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες με υψηλό φρόνημα και μεγάλη τεχνογνωσία. Όπως ξαναήρθα στην ΕΡΤ με ψηλά το κεφάλι, είμαι πολύ χαρούμενος, που θα φύγω έχοντας ψηλά το κεφάλι. Το θέμα είναι να μην είσαι σκυμμένος. Ηττημένος δεν είσαι πάντα όταν φεύγεις, αλλά όντας σκυμμένος και από την πίσω πόρτα. Εγώ από την κεντρική πόρτα θα βγω, όπως μπήκα!".
Πηγή: Super Tv