Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Λοιπόν κανένας πρόστυχος κεφάλι μη σηκώσει για τόσα νομοσχέδια μη βγάλει τσιμουδιά...

 Πρόταση για την επιβολή ενός ελάχιστου φόρου 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες με ταυτόχρονη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ εξετάζεται στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συμπληρωθεί το φορολογικό πακέτο των 3 δισ. ευρώ.

Κι αν τώρα πάλι έπεσεν επάνω του ο κλήρος
 Πρέπει και πάλι να φανεί...γενναίος-μάρτυς-ηρώς!
  
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που έχει συζητηθεί στο υπουργείο προβλέπει την αντικατάσταση του σημερινού τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ με έναν ελάχιστο ετήσιο φόρο επιτηδεύματος 1.000 ευρώ. Μάλιστα, η πρόταση προβλέπει ότι ο ελάχιστος φόρος θα συμψηφίζεται με τον φόρο εισοδήματος που θα προκύπτει από την εφαρμογή του ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% στο συνολικό καθαρό εισόδημα κάθε ατομικής επιχείρησης και κάθε ελεύθερου επαγγελματία. 
  Αυτό σημαίνει ότι αν ο φόρος εισοδήματος που αναλογεί για τον ελεύθερο επαγγελματία είναι χαμηλότερος των 1.000 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα πληρώνει συνολικό φόρο 1.000 ευρώ. Στην περίπτωση που ο φόρος είναι μεγαλύτερος των 1.000 ευρώ, τότε ο ελεύθερος επαγγελματίες – επιτηδευματίας θα καταβάλλει μόνον τον φόρο που προκύπτει. 

Δίκη προθέσεων από ένα άρρωστο και ευθυνόφοβο κράτος!

Το επιχείρημα που προβάλλουν οι εισηγητές της συγκεκριμένης πρότασης είναι ότι με την επιβολή ενός «κεφαλικού» φόρου το Δημόσιο θα διασφαλίσει τα φορολογικά έσοδα που ενδέχεται να χάσει από την αύξηση της φοροδιαφυγής που θα προκαλέσει η επιβολή φόρου 35% από το πρώτο ευρώ στο καθαρό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων...

Αυτό που φοβούνται στο υπουργείο Οικονομικών είναι ότι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους θα επιδιώξουν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα καθαρά εισοδήματά τους, αποφεύγοντας να εκδώσουν αποδείξεις ή καταχωρώντας ανύπαρκτες δαπάνες στα βιβλία τους, ώστε να αποφύγουν την πληρωμή των πολύ μεγάλων ποσών φόρου εισοδήματος που θα προκύπτουν πλέον από την επιβολή του συντελεστή 35% στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα.  

Με την επιβολή του ελάχιστου ποσού φόρου των 1.000 ευρώ εκτιμάται, δηλαδή, ότι θα διασφαλιστεί η είσπραξη «τετραψήφιου» ποσού φόρου εισοδήματος ακόμη κι από μικρομεσαίους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες με ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίοι θα δηλώσουν ετήσια καθαρά εισοδήματα χαμηλότερα των 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, με το μέτρο αυτό, θα διασφαλιστεί η είσπραξη φόρου εισοδήματος 1.000 ευρώ ακόμη κι από επιτηδευματίες που θα δηλώνουν μηδενικό εισόδημα ή ζημιές.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι η επιβολή ενός ελάχιστου φόρου επιτηδεύματος συμψηφιζόμενου με τον φόρο εισοδήματος ισχύει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης....

Λοιπόν κανένας πρόστυχος κεφάλι μη σηκώσει για τόσα νομοσχέδια μη βγάλει τσιμουδιά...