Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Το δικαίωμα στην ενημέρωση δικάζεται...ο Κ.Βαξεβάνης οδηγείται στο Αυτόφωρο.

 Στο Αυτόφωρο Μονομελές οδηγείται το μεσημέρι ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, προκειμένου να δικαστεί για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό oνομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.
Σε συγκέντρωση συμπαράστασης, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, καλούν ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ
Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κάνει λόγο πρωτοφανή σύλληψη για την οποία «στήθηκε μία ολόκληρη παράσταση ανήμερα της επετείου της αντιφασιστικής αντίστασης του λαού μας».

 Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η δίωξη και σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη στρέφεται ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και στέλνει μήνυμα παραδειγματισμού στους δημοσιογράφους και για το μέλλον, για ένα ζήτημα μάλιστα που εδώ και καιρό απασχολεί την κοινή γνώμη και αφορά το πολιτικό σύστημα και τις σχέσεις του με οικονομικά και άλλα συμφέροντα.
Τα στοιχεία που περιέχει το επίμαχο δημοσίευμα είναι στη διάθεση κάθε αρχής και περιμένουμε να τα ερευνήσουν οι αρμόδιοι, αντί να στρέφονται εναντίον του δημοσιογράφου που τα δημοσιοποίησε, τονίζει το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ και ζητεί να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη


 Σε ανακοίνωσή του το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο για τη δικαστική παρέμβαση, «με την οποία το δικαίωμα στην ενημέρωση οδηγείται στο Αυτόφωρο και στην ουσία δικάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση στο πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη».
Χαρακτηρίζει επίσης αδιανόητο, «όταν η εκτελεστική εξουσία, κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά και υπηρεσιακοί λειτουργοί σε τέτοιες κρίσιμες ώρες προκαλούν εξοργίζοντας τους πολίτες με δηλώσεις τους ότι έχασαν τη λίστα Λαγκάρντ ή ότι την ξέχασαν δυόμιση χρόνια στο συρτάρι τους», ο δημοσιογράφος να μη θεωρεί ότι «οφείλει τουλάχιστον εκείνος να υπηρετήσει το υπέρτατο αγαθό της αλήθειας».

Αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους πολίτες να παρακολουθούν στην πολιτική και οικονομική σκηνή ένα θέατρο συγκάλυψης, διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού για το οποίο κανείς δεν λογοδοτεί, καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών.
Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα την
ποινική δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για δημοσιοποίηση
λίστας που φέρεται να είναι η λίστα Λαγκάρντ.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση διυλίζει τον
κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο», ενώ κάνει λόγο για αποπροσανατολισμό
του ελληνικού λαού. Τέλος ζητά «να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο
εμπαιγμός του λαού από αυτούς που τις κρύβουν, τις χάνουν ή τις
χρησιμοποιούν ανάλογα με τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητές
 τους».