Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ανεξέλεγκτη επέλαση των ΑΠΕτεώνων,με τσαμπουκά,μετατρέπει την Ελλάδα σε ...τσιφλίκι τους!

Οι Μεγαλοεργολάβοι της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης καταπατούν δημόσια Γη... και η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια!

 
Με τον τσαμπουκά τους μετατρέπουν την Ελλάδα σε ...τσιφλίκι τους!

Με ανεξέλεγκτη επέλαση των Μεγαλοεργολάβων ΑΠΕτεώνων οι οποίοι συμπεριφέρονται στην κυριολεξία ως "κράτος εν κράτει"!

Το σίγουρο είναι πως η επέλαση της "Πράσινης Ανάπτυξης" πέρα από ανεξέλεγκτα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, δημιουργεί και ένα τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα που δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που της έχει δοθεί ως η "Νέα Αποικιοκρατία"!

"Κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης εκδρομής του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ηρακλείου στην περιοχή βόρεια της Πλάκας Ελούντας, στις 9 Σεπτεμβρίου, πεζοπορήσαμε ως τον ιστορικό φάρο του Αγίου Ιωάννη (ή «Αφορεσμένου») σε ένα ανεπανάληπτα άγριο και αμιγώς Κρητικό τοπίο.
Κατά την επιστροφή μας μέσω του αιολικού πάρκου του Βρουχά διαπιστώσαμε όλοι μας με μεγάλη έκπληξη και οργή ότι τμήμα του δρόμου που οδηγεί στο Φάρο, στην πανέμορφη παραλία της Χωματίστρας αλλά και σε άλλες παραλίες της περιοχής είναι σφραγισμένος με μπάρες ως ιδιωτικός χώρος!

...γραφει ο Αλέξανδρος Ρονιώτης
Ερευνητής - Συγγραφέας
Ινστιτούτο Πληροφορικής ΙΤΕ"
Με αυτό τον τρόπο αποκλείεται σε οποιονδήποτε να επισκεφτεί ένα από τα ιστορικότερα σύγχρονα μνημεία της Κρήτης, το Φάρο του Αφορεσμένου, τα γερμανικά πολυβολεία, αλλά και την παραλία της Χωματίστρας.

Τρεις μπάρες με λουκέτο έχουν τοποθετηθεί από την επιχείρηση που εκμεταλλεύεται το αιολικό πάρκο με την δικαιολογία ότι υπάρχει ...κίνδυνος ατυχήματος (;;;), πρόφαση εντελώς ανυπόστατη καθώς οι μπάρες βρίσκονται εκτός του αιολικού πάρκου και δεν υπάρχει απολύτως καμιά υποδομή σε απόσταση πολλών μέτρων.
Επίσης, η πινακίδα στην πρώτη μπάρα αναφέρει ότι ο δρόμος σφραγίστηκε ως ιδιωτικός (!!!), πράγμα παράνομο, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος στην παραλία και στο φάρο όπως απαιτεί ρητά ο νόμος. Μάλιστα, αν δει κανείς τριγύρω θα διαπιστώσει ότι υπήρχαν κι άλλοι παρακαμπτήριοι οδοί παλαιότερα, οι οποίοι έχουν μπαζωθεί επίτηδες!

Όποιος βρεθεί εκεί μπορεί να καταλάβει αμέσως ότι μοναδικός και προφανής λόγος είναι να αποκλειστεί η πρόσβαση στο φάρο,σε ένα από τα ιστορικότερα φαρικά μνημεία της Ελλάδας,που επιπροσθετως  κινδυνευει με ολική κατάρρευση,καθώς έχει υποστεί τεράστια διάβρωση από τη θάλασσα...