Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Προσήγαγαν,αναίτια,πάνω από εκατό μαθητές,να τους ελέγξουν τις τσάντες!

Εικοσιτέσσερα άτομα συνελήφθησαν και άλλα  220 είχαν προσαχθεί έως τις έξι το απόγευμα, από τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. 

Από τους προσαχθέντες, οι μισοί ήταν μαθητές που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος και προσήχθησαν προκειμένου να ...ελεγχθούν τα σακίδια που έφεραν.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ένας άνδρας που είχε πλησιάσει το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας, κρατώντας πλακάτ με την εικόνα της καγκελαρίου Μέρκελ και του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, όπως αυτό εμφανιζόταν στο γνωστό πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus.

Επίκεντρο των επεισοδίων ήταν η πλατεία Συντάγματος, οι γύρω δρόμοι, καθώς και μπροστά από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, όπου ξεκίνησε «πετροπόλεμος» και εκταταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία...

Η ένταση ξεκίνησε ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο και οι πορείες.

Στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου, τα επεισόδια γενικεύτηκαν, με νεαρούς να εκσφενδονίζουν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

                Με χρήση χημικών, απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Λίγο αργότερα, ομάδα περίπου 100 ατόμων με κουκούλες επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Η αστυνομία απάντησε εκ νέου με χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης.

Από την ΕΛ.ΑΣ ανακοινώθηκε ότι τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.