Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Αποτυχημένη προσπάθεια συλλογής εργατών,η ναζιστική γερμανική θηριωδία των SS,για τους Γερμανούς εισαγγελείς!


"Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι" 


Οστεοφυλάκιο του Sant Anna Stazzema
Μετά από πολυετή έρευνα, η υπόθεση σφαγής στο χωριό Sant’ Anna di Stazzema, ως αντίποινα για τις ανταρτικές επιθέσεις.μπαίνει στα συρτάρια...

Σύμφωνα με τους Γερμανούς εισαγγελείς «Η απλή συμμετοχή στην επίθεση δεν αρκεί ώστε να κατηγορηθούν οι φερόμενοι ως δράστες για δολοφονία.
Θα έπρεπε να αποδειχθεί η προσωπική συμμετοχή του καθενός. Κάτι το οποίο δεν επιτεύχθηκε »...

Το πρωί της 12 Αυγούστου  1944, το 2ο Τάγμα των SS- Panzergrenadier, με κυβερνήτη τον SS-Hauptsturmführer Anton Galler,μπήκε στο χωριό Sant’ Anna di StazzemaSant'Anna  και αφού εγκλώβισε  560 κατοίκους του χωριού ως επί το πλείστον γυναίκες, παιδιά,ηλικιωμένους άνδρες  και  πρόσφυγες,κλειδώνοντάς τους σε αγροτικές αποθήκες και στάβλους...
Στη συνέχεια τους εκτέλεσε,κατά ομάδες,άλλους στην ύπαιθρο και άλλους με χειροβομβίδες σε υπόγεια...

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται περίπου 110 παιδιά (το νεότερο,η Άννα Pardini ήταν μόλις 20 ημερών) και οκτώ έγκυες γυναίκες.
Στη συνέχεια  και αφού θανάτωσαν όλα τα ζώα,έκαψαν ολοσχερώς το χωριό...

 
Για όλα αυτά χρειάστηκαν τρεις ώρες...

                  La Repubblica:

«Οι άντρες, που θεωρούνται υπεύθυνοι από την ιταλική δικαιοσύνη για τη σφαγή του Sant’ Anna di Stazzema, δεν θα βρεθούν ενώπιον των δικαστών για να αφηγηθούν τι έγινε πραγματικά, δεν θα αναζωπυρώσουν τη φρίκη και δεν θα απολογηθούν λέγοντας ότι απλά εκτελούσαν διαταγές. Και αυτό όχι επειδή είναι σε προχωρημένη ηλικία, δεν θυμούνται ή δεν καταλαβαίνουν τι συνέβη εκείνες τις τρεις ώρες, που προκάλεσαν αυτή τη φρίκη.
Ο εισαγγελέας της Στουτγάρδης, ο οποίος υπέγραψε την διακοπή της υπόθεσης, δήλωσε πως δεν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να αποδειχθεί η συμμετοχή των κατηγορουμένων. (…)

Η απόφαση προκάλεσε θυμό και θλίψη στους επιζώντες και τους οικείους των θυμάτων».